Στοιχεία-σοκ: Καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας στον δήμο Ορεστιάδας

Στοιχεία-σοκ: Καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας στον δήμο Ορεστιάδας

Καταβαράθρωση της οικοδομικής δραστηριότητας στον δήμο Ορεστιάδας «δείχνουν» τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, από το 2000 μέχρι σήμερα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, Σταμάτης Γκατζίδης, κάνοντας λόγο για «κατρακύλα που συνεχίζεται». Ενδεικτικά, ο κ. Γκατζίδης ανέφερε ότι το 2000 οι οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί από τον δήμο ήταν 216, και από εκεί και μετά η πτώση που καταγράφεται, ανά πενταετία, είναι άκρως απογοητευτική. Κατά το τρέχον έτος, οι άδειες που εκδόθηκαν ήταν μόλις 8, και μάλιστα δεν αφορούν σε κατασκευή νέων σπιτιών, αλλά απλά σεκάποιες  εργασίες που γίνονται σε υφιστάμενες κατοικίες.

«Δεν πάμε καλά», σχολίασε ο κ. Γκατζίδης, και κάλεσε ξανά τον δήμαρχο να ανταποκριθεί στην πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου που θα αποτελείται από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα της περιοχής, που εντείνουν την πληθυσμιακή και οικονομική κατάρρευσή της.

Συντάκτης:Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*