Συλληφθέντες αστυνομικοί: Τούρκος ο “εγκέφαλος”, 29 κινητά, 21 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, πολύ βαριές κατηγορίες

Συλληφθέντες αστυνομικοί: Τούρκος ο “εγκέφαλος”, 29 κινητά, 21 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, πολύ βαριές κατηγορίες

Πολύ βαριές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο συλληφθέντες Εβρίτες αστυνομικοί της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και ο πολίτης, που συνελήφθησαν χθες για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση η ΕΛΑΣ, ο “εγκέφαλος” της σπείρας φέρεται να είναι Τούρκος που έμενε στην πατρίδα του και “σύνδεσμος” ο πολίτης απ’ το χωριό Κορνοφωλιά Σουφλίου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα, 7 tablet και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 21 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και πολλά ακόμα στοιχεία. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μετά από πολύμηνη έρευνα, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, η όποια δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας παράτυπων αλλοδαπών, μέσω της παρέβριας περιοχής και στην περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 25 Οκτώβριου) τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας ιδιώτης ημεδαπός και δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε τοπική Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης (σ.σ.Σουφλίου).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση  αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία.

Ο παραπάνω διευθύνων την εγκληματική οργάνωση αλλοδαπός, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης συλληφθείς, καθοδηγούσε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δυο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητας τους και της απασχόλησης τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ  άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • (7) ηλεκτρονικές συσκευές tablet και (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
  • (29) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (3) κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,
  • (8) κάρτες SIM και (4) φορητές μονάδες αποθήκευσης,
  • (21) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών
  • (18) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • (2) κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • (2) φορητοί πομποδέκτες, και
  • φορητός ασύρματος και επιτραπέζιος πομποδέκτης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λπ. αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*