Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, παρουσίασαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, παρουσίασαν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Συνάντηση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και την Επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, παρουσία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γρηγόρη Γεωργαράκου και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ Χρήστου Μαυραγάνη. 

Στη συνάντηση η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες περίπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Δ.Α Ορεστιάδας κυριότερα από τα οποία ήταν: α) Η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής της. β) Η εφαρμογή του νέου σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης με την κωδική ονομασία ΠΕΡΣΕΑΣ και τα προβλήματα που αυτός  δημιουργεί, ενώ ζητήθηκε από την Ένωσή μας η εξαίρεση από το ανωτέρω σχέδιο, λόγω ελλείψεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα. γ) Ζητήθηκε η κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στην Δ.Α Ορεστιάδας με τις τακτικές μεταθέσεις και ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. δ)Ζητήθηκε ρύθμιση του κανονισμού λειτουργείας του Κ.Υ.Τ Ορεστιάδας και αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με την φύλαξή του, ώστε να ανατεθεί η φύλαξή του σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο κ. Αρχηγός έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας και δεσμεύτηκε στην ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων μας άμεσα, ενώ σε θέματα που δεν άπτονται της καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή τους.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ. Αρχηγό και την κα. Επιθεωρήτρια για την εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και αναμένει σύντομα θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που κατατέθηκαν.

Τέλος η Ένωσή μας ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο  για την σημαντικότατη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.