ΔΕΥΑ Ορεστιάδας: “Ζήλεψε” την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και αγοράζει Jeep 4χ4 για τις ανάγκες της

ΔΕΥΑ Ορεστιάδας: “Ζήλεψε” την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και αγοράζει Jeep 4χ4 για τις ανάγκες της

Στην αγορά ενός αυτοκινήτου Jeep 4χ4 Diesel για να καλύψει τις ανάγκες της προχωράει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), συνολικής αξίας 18.622,79 και μάλιστα αυτό θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίαση του 15 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Φαίνεται ότι… ζήλεψαν την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούοπολης, η οποία πριν λίγο καιρό αποφάσισε την αγορά περισσότερων αυτοκινήτων για τις ανάγκες της, ανάμεσα τους και ένα Jeep ή SUV για την μετακίνηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της. Στην Ορεστιάδα πάντως να το ξεκαθαρίσουμε, το συγκεκριμένο Jeep DACIA DUSTER που θα αγοραστεί (όπως αυτό της φωτογραφίας), δεν προορίζεται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημήτρη Τσελεμπή, αλλά επειδή υπάρχει “αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Ο. στο οποία αναφέρει ότι πρέπει να προβούμε στην ανάθεση της προμήθειας ενός καινούργιου αυτοκινήτου τύπου ΤΖΙΠ 4Χ4 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των Μηχανικών της υπηρεσίας για τις επιβλέψεις των έργων και για άλλες εργασίες του αντικειμένου τους στην επικράτεια του Δήμου Ορεστιάδας, γιατί τα υπάρχοντα αυτοκίνητα δεν μπορούν να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Ο”.

Το αναφέρουμε για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και αρχίσει πάλι να μιλάει ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης για ψέματα και μηνύσεις. Η ανάθεση της αγοράς θα γίνει πάντως απ’ ευθείας από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Αλεξανδρούπολης «ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε.» , μια και ο νόμος επιτρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο για ποσά κάτω των 20.000 ευρώ.  Το αυτοκίνητο κοστίζει 14.548,30, ο ΦΠΑ είναι 3.491,59 και τα τέλη ταξινόμησης 582,90, συνολικά  18.622,79.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΑΣΗ 

ΑΓΟΡΑ JEEP ΑΠΟ ΔΕΥΑΟ

Μια και αναφερθήκαμε στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και όλο τον “θόρυβο” που έγινε με αφορμή την άγρια επίθεση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη εναντίον του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και την προαναγγελία υποβολής 17 μηνύσεων, για το θέμα του κόστους ανάθεσης καταμέτρησης υδρομετρητών απ’ ευθείας στην εταιρεία ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ του Νίκου Ραδιόγλου, πληροφορηθήκαμε και νέα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα ότι:

  1. Η εταιρεία που έχει αναλάβει από την ΔΕΥΑ της Αλεξανδρούπολης 4 εργασίες (και όχι 2 όπως στην Ορεστιάδα), κάνει καταμετρήσεις 3 φορές τον χρόνο (όπως και στην Ορεστιάδα), αλλά βγάζει λογαριασμούς και  φυσικά κάνει την ΔΙΑΝΟΜΗ  τους κάθε ΔΙΜΗΝΟ. Δηλαδή συνολικά 6 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Οπότε 71.000 περίπου καταμετρητές χ 6=426.000 λογαριασμοί διανέμονται. 
  2. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το κόστος για την διανομή τους  αφού τα ΕΛΤΑ ζητούσαν 0,45 ευρώ για κάθε λογαριασμό άρα θα χρειάζονταν περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτό, θα ήταν τεράστιο. Έτσι η εταιρεία κάνει την διανομή λογαριασμών μόνη της.  Αν υπολογίσουμε το πιο ελάχιστο, ελαχιστότατο κόστος ανά λογαριασμό, δηλαδή 0,10 ευρώ, το συνολικό ποσό για ένα χρόνο είναι 42.0000 ευρώ. Οπότε αφαιρώντας το ποσό αυτό από τις 71.000 ευρώ που κοστίζουν στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης συνολικά, μας απομένουν 39.000 ευρώ κόστος για τις άλλες 3 εργασίες. Δηλαδή Καταγραφή καταναλώσεων-ταυτοποίηση υδρομέτρων – έλεγχος σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης. Αν διαιρέσουμε με τους 71.889  υδρομετρητές, το ποσό είναι 0,54 ευρώ για κάθε υδρομητρητή. Δηλαδή 0,44 ευρώ για την καταμέτρηση-ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ στο ρεπορτάζ-και άλλα 0,10 ευρώ για την ταυτοποίηση και τον έλεγχο σύνδεσης στην αποχέτευση .
  3. Τα γράψαμε τόσο αναλυτικά, για να καταλάβει ακόμα και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΕ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εναντίον μας. Από κει και πέρα, αν επιλέξει την δικαστική οδό, θα τα πούμε και στις… αρμόδιες αίθουσες όπως είπε στο Δ.Σ.

-Video: Άγρια επίθεση Β.Μαυρίδη στο χθεσινό Δ.Σ κατά Evros-news.gr και Κ.Πιτιακούδη. Προανήγγειλε 17 μηνύσεις. Η απάντηση μας