Διαφωνείς και δεν αποδέχεσαι τον Μέτιο; ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ και δεν κάνεις… λευκή απεργία

Διαφωνείς και δεν αποδέχεσαι τον Μέτιο; ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ και δεν κάνεις… λευκή απεργία

Άδειες ήταν οι πέντε καρέκλες των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάτι που πρώτο επεσήμανε και ανέδειξε το Evros-news.gr.

Στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ήταν απόντες. Μόνο ο τελευταίος φαίνεται να δικαιολόγησε την απουσία του, καθώς έπρεπε να παραβρεθεί σε εκδήλωση στην Δράμα, αλλά και να μην υπήρχε αυτό, αποκλείεται να πήγαινε, αφού είναι στην… κοινή γραμμή των άλλων τεσσάρων συναδέρφων του.

Όλα αυτά έγιναν λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για στήριξη της υποψηφιότητας του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με την οποία είναι ξεκάθαρο και το έχουν πλέον μάθει οι πάντες, ότι διαφωνούν οι πέντε χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες. Γιατί πολύ απλά, οι περισσότεροι, οι τρεις σίγουρα, θα ήθελαν να είναι… Μέτιοι στην θέση του Μέτιου. Με πρώτο και καλύτερο τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος ενώ έκανε ανακοίνωση πως θα είναι υποψήφιος με συνδυασμό… ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο, τώρα διαμαρτύρεται έντονα γιατί η Ν.Δ επέλεξε τον Μέτιο και όχι τον ίδιο για να γίνει κομματικός και κηδεμονευόμενος.

Την ίδια στιγμή, όλοι τους και φυσικά ο… δικός μας Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, έχουν επιδοθεί στην… αντίσταση των φωτογραφιών. Ανεβάζουν στις προσωπικές τους σελίδες διάφορες φωτογραφίες από συναντήσεις τους, θέλοντας λέει να στείλουν μήνυμα στα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι συνεχίζουν να διαφωνούν και παραμένουν ενωμένοι και οι πέντε. Τόσο ενωμένοι βέβαια, που δεν μπορούν να αποφασίσουν ακόμα ποιόν θα βάλουν επικεφαλής. Πλάκα θα έχει στο τέλος να συνταχθούν υπό τον φίλο μου… Τάκη Τοψίδη.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των 5 διαφωνούντων με τον Χ.Μέτιο Αντιπεριφερειαρχών, απ’ το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Θα έχει σίγουρα μεγάλη πλάκα. Ιδιαίτερα για τον επίσης φίλο μου Δημήτρη Πέτροβιτς (Χρόνια Πολλά και από εδώ για την χθεσινή ονομαστική του εορτή), που… κοτσάρισε μια τεράστια γαλάζια γραβάτα και ανέβασε φωτογραφία χειραψία με τον συνάδερφο του Κώστα Ζαγναφέρη να του εύχεται για την εορτή του. Ως δημοσιογράφος άλλωστε, προφανώς υιοθετεί αυτό που συχνά λέμε και γράφουμε όλοι, “μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις”. Σαν να στέλνει δηλαδή μήνυμα πως αυτός παραμένει Ν.Δ και συνεχίζουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον… ανένδοτο κατά Μέτιου. Μόνο που αν αποφασίσει να γίνει “αντάρτης”, θα πάψει πλέον να είναι στη Νέα Δημοκρατία (ως μέλος εννοώ και όχι ιδεολογικά, εδώ λέει πως είναι Ν.Δ ο Βαγγέλης Λαμπάκης), όπως ξεκαθάρισε ο Γραμματέας της Λευτέρης Αυγενάκης.

Πάμε τώρα στην ουσία και λυπάμαι αν στενοχωρώ τον φίλο μου τον Δημήτρη, αλλά και το Νίκο Τσαλικίδη, που πρόσφατα τον γνώρισα και τον εκτίμησα πολύ. Θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, ανθρώπινο είναι κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από έναν άλλον, να αντιδρά και να διαφωνεί με τις επιλογές του κόμματος στο οποίο ανήκει. Όταν όμως θεωρεί, όπως ανέφεραν στο Μανιφέστο που κατέθεσαν εναντίον του Χρήστου Μέτιου και πρώτοι το υπογράφουν οι 5 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ότι: “Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια» και βλέπουν ότι γίνονται τα ακριβώς αντίθετα, τότε είναι η ώρα των αποφάσεων.

Αφού δεν έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η άποψη τους, θεωρούν ότι ο νυν Περιφερειάρχης δεν παράγει έργο (οι ίδιοι τι κάνουν είναι άλλης στιγμής θέμα να το εξετάσουμε), τότε ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ από Αντιπεριφερειάρχες. Άλλωστε, όπως επίσης τονίζουν στο ίδιο Μανιφέστο, χωρίς να αναφέρουν το όνομα του Μέτιου, δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί του, τότε η λύση είναι ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από Αντιπεριφερειάρχες. Κι όχι η… ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έκαναν την περασμένη Πέμπτη. Γιατί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ πρέπει να διοικηθεί ως τον Μάιο και έχει πολλά και σοβαρά ζητήματα και θέματα προς επίλυση.

Δεν μπορείς να υποστηρίζεις από την μια μεριά ότι είναι αδύνατον να συνεννοηθείς με τον Περιφερειάρχη, να τον… περνάς γενεές δεκατέσσερις στις συζητήσεις σου με οποιονδήποτε, να μην πηγαίνεις επιδεικτικά στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά να παραμένεις Αντιπεριφερειάρχης εισπράττοντας κανονικά τον μισθό (πάνω από 2.200 ευρώ το μήνα μαζί με τις διάφορες επιτροπές) και να έχεις και όλα τα άλλα προνόμια. Φεύγεις υποβάλλοντας παραίτηση και αρχίζει η διαδικσία εκλογής του αντικαταστάτη σου.

Και κάτι τελευταίο. Για να μην αρχίσουν να λένε κάποιοι διάφορα. Όταν διαφωνείς ξεκάθαρα με την επιλογή του κόμματος και έχεις την άποψη σου για τον Μέτιο, βγαίνεις δημόσια και τα εκφράζεις. Κι όχι… διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ, μισόλογα, φωτογραφίες δήθεν συμβολικές και μηνύματα. Κι αν χρειαστεί, παραιτείσαι και απ’ το κόμμα για τις απόψεις και τις ιδέες σου. Όπως έκαναν κάποιοι το 1993 (ένας εξ αυτών ήμουν και εγώ και μάλιστα απ’ τους πρώτους), βάζοντας πάνω απ’ όλα τα πιστεύω τους για την Μακεδονία. Με Πρόεδρο τότε της Ν.Δ τον πατέρα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Χωρίς να υπολογίσουν πολιτικό, προσωπικό και επαγγελματικό κόστος. Το οποίο μάλιστα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα χάσουν οι νυν Αντιπεριφερειάρχες. Μπορεί εκείνοι να το “πλήρωσαν”, αλλά έχουν τουλάχιστον ήσυχη τη συνείδηση τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις και μόνο θυμηδία προκαλούν στον κόσμο.

Κώστας Πιτιακούδης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η βασική φωτογραφία είναι απ’το εξαίρετο σάιτ της Κομοτηνής xronos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*