Τοψίδης: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινώσω την υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Τοψίδης: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινώσω την υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την εκλογή του ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και μάλιστα σύμφωνα με όσα λέει σε φίλους και συνεργάτες του, έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία ανακοινώσεων την 15η Νεομβρίου.

Μέχρι τότε το αργότερο δηλαδή, υποστηρίζει ότι θα παρουσιάσει επίσημα την πρόθεση του να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη. Κόντρα στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που ήδη εξασφάλισε την επίσημο στήριξη και το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, τον πρώην δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτζή υποστηριζόμενο απ’ το ΚΙΝΑ.ΑΛ και τον Λώστα Κατσιμίγα, υποστηριζόμενο απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, έχει ήδη έτοιμους 30 υποψήφιους, τα ονόματα των οποίων και θα ανακοινώσει. Βέβαια, οι πληροφορίες που διακινούσαν όσοι συζητούν μαζί του, ανέφεραν πως θα το έκανε ως τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά φαίνεται ότι δόθηκε άλλη μια παράταση. Στο συγκεκριμένο ζήτημα εξάλλου, εμφανίζεται αρκετά αναβλητικός μήνες τώρα.

Ο κ.Τοψίδης φαίνεται πως ενοχλήθηκε έντονα από το χθεσινό ρεπορτάζ του Evros-news.gr, που τον εμφάνιζε ως “αντάρτη” ουσιαστικά κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ, μια και τα περισσότερα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι του, προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο είχε συμβεί βέβαια και όταν αποκαλύψαμε τα όσα του είπε σε έντονο ύφος ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Έβρου αρχές Οκτωβρίου.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει ότι: “Το 80% των υποψηφίων μου θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και το 20% από το ΚΙΝ.ΑΛ”. Για να μην αναφέρει καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι οι προσπάθειες του πολιτικού προσώπου απ’ τον Έβρο που προέρχεται απ’ το κυβερνών κόμμα, έχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και προσπάθησε να προωθήσει πιθανή στήριξη του απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, είναι γνωστό ότι ανήκει στη Ν.Δ, οπότε αφού θα βρεθεί κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της που μάλιστα επέλεξε προσωπικά ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, εννοείται ότι θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα, όπως ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Γραμματέας της Π.Ε Λευτέρης Αυγενάκης. Διαφορετικά, θα υπάρξει διαγραφή του. Το ίδιο ισχύει φυσικά και όσους ανήξκουν στη Ν.Δ και είναι υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι πέρυσι τέτοιον καιρό επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά δεν είχε αντίπαλο και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ το ίδιο έγινε φέτος και στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει με τρεις ή και περισσότερους αντιπάλους.