Επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Λήμνο, Λαύριο, Καβάλα ζητάει ο δήμος Σαμοθράκης

Επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Λήμνο, Λαύριο, Καβάλα ζητάει ο δήμος Σαμοθράκης

Ο Δήμος Σαμοθράκης ενέκρινε την αίτηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  για τη δημιουργία νέων ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης με τα λιμάνια της Καβάλας, της Λήμνου και του Λαυρίου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σαμοθράκης αιτείται για τη λειτουργία δύο δρομολογίων την εβδομάδα προς την Καβάλα και δύο προς τη Λήμνο με τετράμηνη επιδότηση, ένα δρομολόγιο την εβδομάδα προς το Λαύριο με τετράμηνη επιδότηση, καθώς και την εξέταση αιτήματος για επαναλειτουργία του τελωνείου Σαμοθράκης.

Σκοπός της ανωτέρω απόφασης, είναι το κοινό καλό για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες, εφόσον έχουν διαμορφωθεί νέες συνθήκες στο τουριστικό πεδίο.

Για παράδειγμα, η Λήμνος αποτελεί έναν προορισμό που θα μπορούσε να ευνοήσει την αύξηση της τουριστικής κίνησης από και προς την Σαμοθράκη, ενώ η  Καβάλα, ένας δοκιμασμένος προορισμός, στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ευεργετικά στο τουριστικό αλλά και στο οικονομικό περιβάλλον του νησιού.

Επίσης,  η σύνδεση με ένα λιμάνι της Τουρκίας είναι κάτι που συζητείται, όμως δεν δοκιμάστηκε ποτέ και θα πρέπει να συνδυαστεί με την άρση της αναστολής λειτουργίας του τελωνείου της Σαμοθράκης .

Μέσω του συνόλου των ανωτέρω δράσεων, προσδοκάται η τόνωση της τουριστικής κίνησης του νησιού, ενώ σε συνάρτηση με τη βασική, ήδη υπάρχουσα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, αναμένεται να σημειωθεί σημαντική αύξηση της ευρύτερης επισκεψιμότητας και επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Πηγή: tornosnews.gr