Ορεστιάδα: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης»

Ορεστιάδα: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης»

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του ∆ήμου Ορεστιάδας, διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο: «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, μια αφήγηση, ένας λυγμός, μια διεθνής ατιμία», η οποία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την συμπλήρωση 96 χρόνων (Οκτώβριος 1922) από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της ∆Η.Κ.Ε.Π.Α.Ο. Κεντρικός παρουσιαστής και ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Εβρίτης δημοσιογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το ∆ιδυμότειχο, κ. Παντελής Αθανασιάδης.
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση των διοργανωτών: “Στην εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα και θα προβληθούν σχετικές φωτογραφίες, ιστορικά έγγραφα και ντοκουμέντα από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, που θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα και στο κλίμα των τραγικών εκείνων ημερών, που αφορούν την ιστορία του τόπου μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Μουσείου, με σχετικά τραγούδια της προσφυγιάς.

Ο κ. Αθανασιάδης σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Επιστημών της Παντείου, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει υπάρξει δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας» για δεκαπέντε χρόνια και κοινοβουλευτικός συντάκτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ από το 1989 έως το 2000. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Ψηφίδες από τη Θράκη του χτες» ενώ στο ιστολόγιό του (https://sitalkisking.blogspot.com) δημοσιεύει ιστορικά άρθρα με ανέκδοτα στοιχεία από την νεώτερη ιστορία της Θράκης. Έχει τιμηθεί για το έργο του από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την Ελληνική Γλωσσική Εταιρεία, από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Μπότση» και με το βραβείο Πολιτισμού από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και η παρουσία σας σε αυτήν την εκδήλωση θα αποτελέσει για εμάς εξαιρετική τιμή.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Μαυρίδης Πασχάλης

Η Γενική Γραμματέας
Σεβαστή Κουρουμιχάκη