Η “έκπληξη” Πέτροβιτς δυσκολεύει Μέτιο ή προκαλεί εμπόδια και σε πιθανή υποψηφιότητα… Τοψίδη;

Η “έκπληξη” Πέτροβιτς δυσκολεύει Μέτιο ή προκαλεί εμπόδια και σε πιθανή υποψηφιότητα… Τοψίδη;

Η χθεσινή έγγραφη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ως “αντάρτης” κόντρα στην επίσημη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας που ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Χρήστο Μέτιο, αποτέλεσε σίγουρα μια… μίνι-έκπληξη.

Γιατί όλοι περίμεναν τον συνάδερφο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, να είναι επικεφαλής των πέντε χωρικών Αντιπεριφερειαρχών που διαφωνούν με το νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιο. Άλλωστε αυτός είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό και ενώ ακόμα δεν είχε γίνει γνωστή η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα διεκδικήσει την θέση. Κι επειδή πρόσφατα τον είδαμε σε φωτογραφία με τον κ.Πέτροβιτς να του εύχεται στην Αλεξανδρούπολη για την ονομαστική του εορτή, θα έχει ενδιαφέρον τί θα πράξει τελικά. Κι όχι μόνο αυτός, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, της Κομοτηνής Νίκος Τσαλικίδης και της Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

Θα στηρίξουν όλοι τον Δημήτρη Πέτροβιτς ή θα πράξουν κάτι άλλο; Υπήρξε συμφωνία τους, μια και συνέχεια βλέπαμε να συνεδριάζουν όλοι μαζί μετά την επιλογή Μέτιου απ’ τη Ν.Δ και γι’ αυτό προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στην χθεσινή ανακοίνωση της “αντάρτικης” υποψηφιότητας του; Μήπως προκύψει και άλλη από κάποιον εκ των υπολοίπων, οπότε θα γίνει ΤΟ… ΜΠΑΧΑΛΟ;

Πρόλαβε την ανακοίνωση υποψηφιότητα Τοψίδη

Για το νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, έτσι και αλλιώς αναμενόμενο ήταν ότι κάποιος εκ των Αντιπεριφερειαρχών του μπορεί να έβγαινε… απέναντι του. Ίσως να μην περίμενε πως αυτός θα ήταν ο Πέτροβιτς, με τον οποίο μάλιστα προχθές ήταν δίπλα-δίπλα στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Όμως το πρόβλημα αμφισβήτησης απ’ τον κομματικό του χώρο υπήρχε έτσι και αλλιώς.

Οι χθεσινές εξελίξεις δημιουργούν πρόβλημα και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκη Τοψίδη, ο οποίος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ως τις 15 Νοεμβρίου, όπως σας ενημέρωσε το Evros-news.gr. Είναι δεδομένο ότι ο κ.Πέτροβιτς τον… πρόλαβε και αναπόφευκτα του δημιουργεί κάποια προβλήματα. Γιατί προέρχεται και αυτός απ’ το νομό Έβρου, οπότε το συγκεκριμένο επιχείρημα έχει πλέον… αδυνατίσει, αφού δεν θα μπορεί να επικαλείται πως εκπροσωπεί μόνος του το νομό μας.

Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά. Όσοι προέρχονται απ’ τη Νέα Δημοκρατία και συζητούσαν ή υπήρχαν πληροφορίες πως θα είναι υποψήφιοι με Τοψίδη, τί θα πράξουν τώρα. Δεν εννοούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κώστα Βενετίδη, που έτσι και αλλιώς είναι “κολλητός” και φίλος του κ.Πέτροβιτς, οπότε ήταν δεδομένο πως θα συστρατευθεί μαζί του. Όμως, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Εξακουστός, που τον βλέπαμε να μιλάει συνέχεια δημόσια με τονΠρόεδρο του Επιμελητηρίου, τί θα κάνει τώρα; Αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα όποιου είναι από τον Έβρο, πως θα κινηθεί; Θα πάει με τον Τοψίδη με τον οποίο έχει ήδη συμφωνήσει;

Ο Γραβάνης που πόνταρε ο Τοψίδης, πάει

για υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής;

Όλα αυτά δείχνουν, πως μάλλον περισσότερα ξαφνικά εμπόδια και προβλήματα δημιουργεί στην πιθανή υποψηφιότητα Τοψίδη η χθεσινή ανακοίνωση  του Δημήτρη Πέτροβιτς και λιγότερο στον Χρήστο Μέτιο. Γιατί και σε άλλους νομούς, όπως στον γειτονικό της Ροδόπης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου μπορεί να πόνταρε σε στήριξη συναδέρφων του, μια και είναι παράλληλα και Πρόεδρος των Επιμελητηρίων όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν ευνοϊκά.

Πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Γραβάνη, Πρόεδρο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αντί της Φελίνας Καζάκου που μέχρι τώρα ήταν υποψήφια του κόμματος και ασκούσε την αντιπολίτευση στον απερχόμενη δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη. Οπότε δεν γίνεται να στηρίξει μια υποψηφιότητα πέρα απ΄την επίσημη του κόμματος. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής και την “έκπληξη” Πέτροβιτς δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Και κάτι τελευταίο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, αν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου… πάει μέχρι το τέλος. Γιατί απ’ την στιγμή που ανακοίνωσε ότι βγαίνει ως “αντάρτης” κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ, θα ακολουθήσει προφανώς η διαγραφή του. Κι όχι μόνο αυτό. Τα πράγματα μπορεί να… αγριέψουν ακόμα περισσότερο. Και να αγριέψουν πολύ. Αυτά προφανώς τα γνωρίζει ο Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά δεν τα υπολογίζει και με θάρρος και αποφασιστικότητα βγήκε μπροστά. Πραγματικά όμως, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τί θα επακολουθήσει. 

Υ.Γ: Αυτό που έλεγαν χθες κάποιοι… άσπονδοι φίλοι του στο άκουσμα της υποψηφιότητας, ότι ο Πέτροβιτς άλλη μια φορά δεν θα χρειαστεί να τρέξει για να μαζέψει ο ίδιος ψήφους, αφού άλλοι θα το κάνουν γι’ αυτόν όπως και το 2014 όταν χωρίς σταυρό ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου απ’ τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, μόνο ως κακία και προσωπική εμπάθεια τους το εκλαμβάνω.