OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εμπορευματικά Κέντρα και λιμάνια: Ευρωπαϊκή εμπειρία και προκλήσεις σε ημερίδα με συμμετοχή Χρ.Δούκα

Η Ευρωπαϊκή εμπειρία στον σχεδιασμό και την οργάνωση Εμπορευματικών Κέντρων (Logistic centers), η  ανάλογη εμπειρία και στρατηγική στη χώρα μας, καθώς και η αλληλεξάρτηση των Εμπορευματικών Κέντρων με τους λιμένες παρουσιάσθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ήταν μεταξύ των εισηγητών και παρουσίασε τον σχεδιασμό του Οργανισμού στο τομέα των Συνδυασμένων Μεταφορών και του Εμπορευματικού Κέντρου με βάση τις Εθνικές Στρατηγικές και εν όψει της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάπτυξης του λιμένα στον τομέα αυτό.

«Το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος ήταν η αιτία – στη δεκαετία του 1870 – που ένα ψαροχώρι μετατράπηκε σε μία πόλη, την Αλεξανδρούπολη.  Και πάλι το λιμάνι και ο σιδηρόδρομος αποτελούν και σήμερα τα εργαλεία για ένα αναπτυξιακό άλμα της πόλης και της περιοχής, μία ευκαιρία, δυνατότητα και πρόκληση που με αποφασιστικότητα θα υλοποιήσουμε»… Με τη φράση αυτή κατέληξε η εισήγηση του κ. Δούκα.