Στον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής ο Δημήτρης Πέτροβιτς. Του ευχήθηκε για τα 95 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας

Στην εκδήλωση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που γίνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας και φέτος γιορτάστηκε η 95η επέτειος της, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ευχήθηκε στον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και στους υποπροξένους.

Όπως μάλιστα συμειώνει χαρακτηριστικά το xronos.gr, το πολύ καλό σάιτ της Κομοτηνής από το οποίο είναι και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε: “Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Ο πολιτικός που δεν ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή και δεν παρέστη στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, έκρινε πρέπον να καταφτάσει, μόλις μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, στην δεξίωση του προξενείου.

Μεσολάβησε όμως η ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης, διεκδικώντας την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεπώς, αυτό το διάστημα διεκδικεί …στελέχη και στηρίξεις. Και φυσικά εντός μειονότητας”. 

Στην ίδια εκδήλωση παρέστηε και ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με το “χρίσμα” της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συνοδεύτηκε από περιφερειακούς του συμβούλους, τους Μουσταφά Κατραντζή (που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής), Αχμέτ Ιμπράμ, Μουσταφά Χουσέ, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Μουλταζά Ταρκάν. Αυτός βέβαια λόγω του θεσμικού του ρόλου, ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν θα μπορούσε να μην παραστεί. Αλλά ο κ.Πέτροβιτς απορούμε γιατί έδειξε αυτή την… σπουδή και μάλιστα φωτογραφήθηκε χαμογελαστός χαμογελαστός με τον Τούρκο Πρόξενο.

Έκπληξη προκάλεσε και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, ο οποίος συνήθιζε να απέχει από αυτές τις πρακτικές και – παρά τους τελευταίους “τριγμούς” του με τον περιφερειάρχη – βρέθηκε στην δεξίωση. Και ο  κ.Τσαλικίδης δεν είχε κρίνει πρέπον να βρεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά άδραξε την προεκλογική ευκαιρία να βρεθεί στην δεξίωση, όπως σημειώνει επίσης το xronos.gr.

Πηγή κείμενο+φωτό: xronos.gr