Διδυμότειχο: Κραυγή αγωνίας για την έλλειψη Βιολόγου στο ΓΕΛ. Πως θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές;

Διδυμότειχο: Κραυγή αγωνίας για την έλλειψη Βιολόγου στο ΓΕΛ. Πως θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές;

Κραυγή αγωνίας προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την έλλειψη Βιολόγου στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου, απηύθυναν με επιστολή τους οι Σύλλογοι Γονέων.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν υπάρχει ακόμα καθηγητής που να διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα, όταν μάλιστα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δώσουν στο τέλος Πανελλαδικές εξετάσεις. Το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε και τις Ερωτήσεις στην Βουλή από τους βουλευτές ΄Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο και της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων αναφέρει:

Προς
τον Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου

Κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα, που δυστυχώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου. Το πρόβλημα είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών με κορυφαίο αυτό της έλλειψής Βιολόγου (και φέτος!), στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου.

Αναφερόμαστε ιδιαίτερα σε αυτήν την έλλειψη καθώς η Βιολογία, αποτελεί μάθημα κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ Λυκείου και Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Το πρόβλημα υπήρχε κύριε Υπουργέ και πέρυσι, όταν Βιολόγος ήρθε τον Δεκέμβριο (!), και φέτος …….. στο «ίδιο έργο θεατές»!!

Ο τελευταίος αναπληρωτής Βιολόγος στον Ν. Έβρου, ήρθε εντός του Οκτωβρίου και επέλεξε το δεύτερο από τα κενά που υπήρχαν στο Νομό, και ειδικότερα στην περιοχή της Β ΕΛΜΕ., οπότε το ΓΕΛ Διδυμοτείχου παρέμεινε και πάλι ακάλυπτο.

Σας ρωτάμε ευθέως κύριε Υπουργέ :

Αφού ξέρετε τα κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, γιατί δεν τοποθετείτε τόσους αναπληρωτές ώστε να καλύψουν όλα τα κενά, με συνέπεια κάποια σχολεία να μένουν χωρίς καθηγητές;

Τα κενά σας είχαν δοθεί έγκαιρα, τόσο από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε ‘Έβρου όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΑΜΑΘ, αν και μπορείτε να τα βλέπετε εξαρχής, καθημερινά, σε πραγματικό χρόνο, μέσα από την εφαρμογή myschool.

Γιατί κύριε Υπουργέ στις τελευταίες τοποθετήσεις αναπληρωτών, ήρθε μόνο ένας Βιολόγος στον Έβρο (Β ΕΛΜΕ) ενώ τα κενά ήταν δύο; Γιατί θα έρεπε να διαλέξει ο εκπαιδευτικός μία από τις δύο σχολικές μονάδες; Όποιο σχολείο και να επέλεγε, το ένα κενό θα παρέμενε, το ξέρετε πολύ καλά, το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Για ποια ισότητα ευκαιριών των πολιτών και δη των μαθητών μιλάμε, όταν κάποια σχολεία και μαθητές της χώρας έχουν όλους τους καθηγητές τους από την αρχή της χρονιάς και κάποια φθάνουν στα Χριστούγεννα για να κάνουν όλα τα μαθήματα; Και πώς να καλυφθεί στη συνέχεια η ύλη; Με αγώνα δρόμου;

Εκτός και εάν πιστεύετε ότι στο Διδυμότειχο όλοι οι μαθητές και οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα φροντιστηρίων, άρα γιατί να τοποθετηθεί Βιολόγος στο Διδυμότειχο;

Κύριε Υπουργέ,

Τα κενά τα γνωρίζετε ήδη από το καλοκαίρι και σχεδόν όλα είναι οργανικά κενά.Αποφασίστε επιτέλους κάποια στιγμή να τα καλύψετε με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε αναπληρωτές να τοποθετούνται μόνο σε έκτακτες απουσίες.

Μέχρις ότου όμως καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς, ζητάμε να τοποθετείτε, σε όλη την Επικράτεια, στην αρχή της χρονιάς, τόσους εκπαιδευτικούς, όσα και τα κενά, τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι τα γνωρίζετε!

Δηλαδή γνωρίζετε εκ προοιμίου κύριε Υπουργέ, ότι με τις σταδιακές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που κάνετε, κάποια σχολεία θα έχουν οπωσδήποτε κενά. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί το κάνετε αυτό, γιατί δηλαδή εν γνώσει σας και με τις αποφάσεις σας, κάποια σχολεία, σε κάποιες περιοχές της χώρας, να έχουν κάθε χρόνο ελλείψεις εκπαιδευτικών για μεγάλο διάστημα της χρονιάς, και φυσικά αδυνατούμε να το δεχτούμε!

Ζητούμε να έρθει άμεσα Βιολόγος στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου, και να καλυφθούν και όσα άλλα κενά υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, τα οποία επίσης γνωρίζετε.

Σε αυτή την ακριτική, εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας, θα περιμέναμε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της πολιτείας, την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε!!

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Παπανδρούδης Ανδρέας             Ιορδανίδης Δημήτριος

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*