Ζαμπούκης: Με το λογότυπο μας δείχνουμε ότι βλέπουμε Πρώτα τους ανθρώπους. Όλους ισότιμα και ισοδύναμα

Ζαμπούκης: Με το λογότυπο μας δείχνουμε ότι βλέπουμε Πρώτα τους ανθρώπους. Όλους ισότιμα και ισοδύναμα

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ο Γιάννης Ζαμπούκης ξεκίνησε την προσπάθεια να εκλεγεί δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019.

Από την επιλογή του τρόπου ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, ο 47χρονος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (για δεύτερη συνεχή θητεία), έστειλε ήδη τα δικά του μηνύματα. Γιατί ως νέος άνθρωπος, δεν αρκέστηκε σε μια απλή γραπτή δήλωση, αλλά επέλεξε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Το οποίο απευθύνονταν ακόμα και στους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής, αφού υπήρχε και πρόβλεψη γι’ αυτούς. Δείγμα των προθέσεων του να… βλέπει και να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης και του δήμου, το ίδιο. Ισότιμα και ισοδύναμα.

Όλα αυτά τα μηνύματα, περιλαμβάνονται μάλιστα και στο εξίσου εντυπωσιακό λογότυπο της παράταξης του: “Δήμος για Όλους. Πρώτα εσύ”. Αποδεικνύει και αυτό, ότι πριν προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, προηγήθηκε αρκετή δουλειά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Προγραμματισμένα, μεθοδικά, σοβαρά, αθόρυβα, επαγγελματικά, υπεύθυνα και πάνω απ΄όλα ΟΜΑΔΙΚΑ, υπό τον δικό του φυσικά συντονισμό, ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως δηλαδή σκοπεύει να κινηθεί και να λειτουργήσει αν οι συνδημότες του τον εκλέξουν δήμαρχο. Με τα ίδια στοιχεία, χωρίς να κυριαρχεί το “Εγώ” (όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους), αλλά το “Εμείς”. Γιατί έτσι πρέπει να είναι κάθε δήμος. Να λειτουργεί και να απευθύνεται σε όλους και να δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο. Να του δείχνει και να του στέλνει το μήνυμα με πράξεις, αποφάσεις και ενέργειες ότι… είσαι Πρώτα εσύ.

Γι’ αυτό και ζητήσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μας τα αναλύσει περισσότερο όλα αυτά και τον ευχαριστούμε που δέχθηκε να παραχωρήσει αυτή την μίνι συνέντευξη.

Evros-news.gr: Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι όντως υπάρχει έντονη η παρουσία των ανθρώπων στο λογότυπο σας. Περιγράψτε μας με λίγα λόγια πως δημιουργήθηκε η ιδέα.

Γιάννης Ζαμπούκης: “Στο λογότυπό μας τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μας εκφράζει απολύτως και αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας. Με το σχήμα του ματιού θέλουμε να δείξουμε την προσήλωση μας και την στοχευμένη ματιά μας στο σύνολο της κοινωνίας μας, σε όλες τις ανθρώπινες φιγούρες που μας απαρτίζουν. Άλλωστε τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα. Άνθρωποι στο ίδιο ύψος μεταξύ τους ισοδύναμοι και ισότιμοι, χωρίς «χρωματικές» διακρίσεις – γι αυτό και η μονοχρωμία-, χωρίς γεωγραφικά όρια, χωρίς τοπικά σύμβολα.

Απουσιάζει ο φάρος της πόλης μας, γιατί συνειδητά είναι συνυφασμένος με τον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης και όχι με το σύνολο των ορίων του Δήμου μας. Για εμάς ιεραρχική αξία έχει πρώτα ο άνθρωπος και μετά ο δημότης, που στην αναπτυσσόμενη εν κινήσει παράσταση του σήματος μας είναι στο ίδιο ύψος και μπροστά από τα άψυχα του γραφήματος μας, μπροστά από τις υποδομές και τα κτίσματα.

Κοιτώντας την εικόνα του λογότυπου με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά, θα προσέξατε ίσως ότι αρχίζει με τη μητέρα και το παιδί όπως και η ζωή και καταλήγει πάλι σε σχέση δημιουργίας, αυτή του ανθρώπου με τη φύση.  Ο “κυματισμός” στην παράσταση μας, δείχνει ότι θα υπάρχουν και οι καλές και οι άσχημες μέρες, αλλά όλοι μαζί θα ξεπερνάμε τα προβλήματα ακολουθώντας ανηφορική αλλά ανοδική πορεία, όπως και αυτή του κλεισίματος του γραφήματος μας”.


Evros-news.gr: ​Τι σηματοδοτεί το “Δήμος για όλους”;

Γιάνης Ζαμπούκης:​​ “Ο Δήμος αποτελεί εξ ορισμού μια συλλογικότητα, η οποία για να προχωρήσει και να δημιουργήσει απαιτείται η συμμετοχή ισότιμα και ισοδύναμα όλων των δημοτών. Αυτοί μας επιλέγουν, αυτούς υπηρετούμε.  Η επιστασία μιας δημοτικής αρχής, πρέπει να τους συμπεριλαμβάνει όλους χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποίηση σε αρεστούς ή μη . Η συμμετοχική Δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτα στην παράταξη μας”.

Evros-news.gr: ​​ Τι σημαίνει το “Πρώτα εσύ”;

Γιάννης Ζαμπούκης: “Ότι πρωταγωνιστής είναι για μας ο κάθε δημότης και κάτοικος του χωριού. Τον υπηρετούμε χωρίς διάκριση και του συμπεριφερόμαστε όπως θα λειτουργούσαμε στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε το εσύ μπαίνει σε αντιδιαστολή με το κάθε εγώ, που ίσως δεχόμαστε στην ατομικότητα μας αλλά είναι καταστροφικό στην συλλογικότητα, το οποίο οι περισσότεροι έχουμε γευτεί έντονα τα τελευταία χρόνια με την αναποτελεσματικότητα και το βραχυκύκλωμα που φέρνει το “ΕΓΩ” και η εμμονή ακόμη και σε αποδεδειγμένα λανθασμένες επιλογές.
Με το λογότυπό μας παρουσιάζουμε τον κεντρικό μας στόχο για ένα Δήμο της πόλης και των οικισμών.

Έναν Δήμο για ΟΛΟΥΣ!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*