“ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ” για τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο Σύλλογος “Ρώσικο Σπίτι”, στη συμφωνία με την Αγία Πετρούπολη

“ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ” για τον δήμο Αλεξανδρούπολης ο Σύλλογος “Ρώσικο Σπίτι”, στη συμφωνία με την Αγία Πετρούπολη

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την έγκριση υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και του Σωματείου Αλεξανδρούπολης “Ρώσικο Σπίτι”, τον Απρίλιο του 2016.

Μετά απ’ όσα προηγήθηκαν στις ελληνορωσικές σχέσεις τους προηγούμενους μήνες, με την απέλαση των τεσσάρων Ρώσων διπλωματών και τον “θόρυβο” που ξέσπασε σε Ελλάδα αλλά και παγκόσμια για το θέμα, με αναφορές και στην Αλεξανδρούπολη, “ανακαλύψαμε” αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Αρχικά, ξέρετε πως αποκαλείται απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης, στη σύμβαση για την σύσταση επιχειρηματικού κέντρου πληροφόρησης της Αγίας Πετρούπολης στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος “Ρώσικο Σπίτι”; “ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ”.

Ιδού και το απόσπασμα από το μεταφρασμένο κείμενο της συμφωνίας που περιέχεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης της 6ης Απριλίου 2016.

Πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου είναι η Ιουλία Γαβρίλοβα, σύζυγος του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, συμβούλου επί χρόνια του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, η οποία μάλιστα ήταν και υποψήφια με την παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” το 2014.

Για την συγκεκριμένη σύμβαση μάλιστα, μια και μπήκαμε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, καλό είναι να κάνει έναν απολογισμό ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ώστε οι δημότες να ενημερωθούν που πήγαν τα λεφτά τους (μάλιστα με δημοτικά τέλη  αυξημένα κατά 18,50 % ) και πόσο κόστισε η σύμβαση αυτή με την Αγία Πετρούπολη και τον… “ΠΡΑΚΤΟΡΑ”.

“Ετεροβαρής” και “λεόντειος” σύμβαση, αφού

ο δήμος Αλεξανδρούπολης πληρώνει τα πάντα

Όσοι γνωρίζουν από παρόμοιες συμβάσεις, υποστηρίζουν ότι είναι “Ετεροβαρής”, “Λεόντειος” και “Αποικιοκρατική”, αυτή που υπογράφηκε για την σύσταση επιχειρηματικού κέντρου πληροφόρησης της Αγίας Πετρούπολης στην Αλεξανδρούπολη (Ελληνική Δημοκρατία ). Αυτό έγινε από το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσική Ομοσπονδία), η οποία αποτελεί εκτελεστικό όργανο του Δήμου της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και η σύμβαση προβλέπει ότι θα αποκαλείται ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ενώ το Σωματείο «Ρωσικό σπίτι» που συνιστά νομικό πρόσωπο, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα αποκαλείται ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ,

Ειδικότερα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται στον όρο 4 Υποχρεώσεις του Δήμου (της Αλεξανδρούπολης φυσικά) οι εξής:

4.1.1 Χορήγηση δωρεάν χώρου για τη στέγαση του ΚΕΝΤΡΟΥ σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του από 20/09/2004 υπ’ αρίθµ ∆ιατάγµατος της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης «Περί της σύστασης και λειτουργίας πληροφοριακών επιχειρηµατικών κέντρων της Αγίας Πετρούπολης στο εξωτερικό».
4.1.2. Υλοποίηση συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του χώρου όπου πρόκειται να στεγαστεί το ΚΕΝΤΡΟ.
4.1.3. Τακτοποίηση της πληρωµής για την εκµετάλλευση και τα άλλα έξοδα που συνδέονται µε τη συντήρηση του χώρου όπου θα στεγαστεί το ΚΕΝΤΡΟ.
4.1.4. Παροχή βοήθειας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ και τον ΠΡΑΚΤΟΡΑ σχετικά µε ζητήµατα που αφορούν τη δραστηριότητα του ΚΕΝΤΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Ο χώρος που βρέθηκε για την στέγαση του Συλλόγου “Ρώσικο Σπίτι”, του… ΠΡΑΚΤΟΡΑ όπως αναφέρεται στην σύμβαση, παραχωρήθηκε δωρεάν από τον δήμο ή κάποιον άλλον ή μήπως νοικιάζεται με έξοδα του δήμου Αλεξανδρούπολης. Καλό θα ήταν να μάθουμε, 2,5 χρόνια μετά από τα εγκαίνια που έγιναν στις 9 Απριλίου 2016 με κάθε επισημότητα. Όσο για τα έξοδα λειτουργίας, προφανώς γι’ αυτό συχνά το δημοτικό συμβούλιο ενισχύει οικονομικά το “Ρώσικο Σπίτι”, τον… ΠΡΑΚΤΟΡΑ σύμφωνα με την σύμβαση, αφού αυτό περιέχεται ως υποχρέωση του δήμου μετά την υπογραφή του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.