Τοψίδης: “Κλείδωσε” η 18 Νοεμβρίου για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του

Τοψίδης: “Κλείδωσε” η 18 Νοεμβρίου για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του

Για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι “κλείδωσε” η ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης από τον Χριστόδουλο Τοψίδη της υποψηφιότητας του για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό τουλάχιστον λέει ο ίδιος σε όσους συναντάει αυτό τον καιρό, στις καθημερινές του επαφές και συζητήσεις στους πέντε νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου πηγαίνει συνοδευόμενος συνήθως από τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Μπάμπη Παπαγόπουλο. Αυτός εξάλλου, μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Λάζαρο Κιτσικίδη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το πολύ… βαθύ ΠΑΣΟΚ, είναι οι δυο στενοί συνεργάτες του στην προσπάθεια η οποία ξεκίνησε και φαίνεται πως προχωράει.

Ο κ.Τοψίδης είχε θέσει, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Evros-news.gr, ως καταλυκτική ημερομηνία για την επίσημη ανακοίνωση την 15η Νοεμβρίου, αλλά φυσικά… δεν χάθηκε ο κόσμος για τρεις μέρες παράταση. Ο ίδιος και όσοι τον στηρίζουν, δηλώνουν αποφασισμένοι να παρουσιάσουν έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, με στελέχη από όλες τις πολιτικές και κομματικές δυνάμεις. Γιατί μπορεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου να ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά πολλά απ’ τα στελέχη του προέρχονται απ΄το ΠΑΣΟΚ, το σημερινό ΚΙΝ.ΑΛ.

Η ανακοίνωση δεν θα γίνει στον Έβρο απ’ όπου και κατάγεται, αλλά σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου βρίσκεται και η έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Άλλωστε, αυτό που ήθελε να προβάλλει και υποστήριζαν όσοι είναι μαζί του, πως θα είναι μια υποψηφιότητα με την οποία ο Έβρος θα διεκδικήσει επιτέλους την θέση του Περιφερειάρχη, έπαψε να υφίσταται μια και προηγήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

Μια και αναφερθήκαμε στους εν ενεργεία Περιφερειάρχες, θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας Τοψίδη, φαίνεται πως είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, τον οποίο μάλιστα είχαν κατηγορήσει οι άλλοι συνάδερφοι του από την κίνηση εναντίον της υποψηφιότητας Χρήστου Μέτιου, ότι… κάνει παιχνίδι για τον Τοψίδη. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον αν βγει δημόσια και δηλώσει ότι συστρατεύεται μαζί του ως υποψήφιος του στην Καβάλα.