ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Φωτογράφισε” εξ αρχής τον Λαμπάκη, βρήκε… κλειστές πόρτες ο Τοψίδης και οι Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Φωτογράφισε” εξ αρχής τον Λαμπάκη, βρήκε… κλειστές πόρτες ο Τοψίδης και οι Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης

Ο Νοέμβριος μπήκε πλέον για τα καλά, το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Υποψηφιότητες για δήμους και Περιφέρεια ανακοινώνονται ή αναμένεται στη διάρκεια αυτού του μήνα ότι θα ανακοινωθούν, ενώ οι διεργασίας στο προσκήνιο και το παρασκήνιο φουντώνουν.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης, είναι από την Παρασκευή και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος κόντρα στον Βαγγέλη Λαμπάκη. Λέτε όπως εκείνος απ’ την προεδρία επίσης του Δικηγορικού Συλλόγου έγινε δήμαρχος, να συμβεί το ίδιο με τον 47χρονο συνάδερφο του;

Εμείς εδώ στο Evros-news.gr, από την 1η Απριλίου είχαμε γράψει (έτσι για να ευλογούμε και λίγο τα γένια μας), ότι το όνομα του κ.Ζαμπούκη είχε αρχίσει να ακούγεται, αλλά κάποιοι το θεώρησαν… πρωταπριλιάτικο αστείο. Τώρα μαθαίνω… τρέχουν και να μην φτάνουν, αφού αλλιώς τα είχαν υπολογίσει και διαφορετικά τους έρχονται.

“Φωτογράφισε” ξεκάθαρα τον Λαμπάκη

Πέρα απ’ τον πρωτότυπο τρόπο που επέλεξε πάντως ο Γιάννης Ζαμπούκης να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα δηλαδή, στο οποίο υπήρχε μάλιστα και πρόβλεψη για τα άτομα με προβλήματα ακοής, μελετώντας προσεκτικά τα όσα είπε σε αυτή την πρώτη του επίσημη παρουσία, εγώ επεσήμανα κάποια πράγματα.

Αυτό στο οποίο επέμενε δηλαδή: “Οι περισσότεροι έχουμε γευτεί έντονα τα τελευταία χρόνια την αναποτελεσματικότητα και το βραχυκύκλωμα που φέρνει το “ΕΓΩ” και η εμμονή ακόμη και σε αποδεδειγμένα λανθασμένες επιλογές”. Είναι φανερό πως αποτελεί ξεκάθαρη αιχμή για το νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος συνέχεια όταν μιλάει επαναλαμβάνει το “Εγώ” και “Εγώ”.

Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό ο κ.Ζαμπούκης με το ξεκίνημα του προεκλογικού του αγώνα. Ίσως καμιά μύγα και μάλιστα… χοντρόμυγα, να τον τσίμπησε. Γιατί επί της ουσίας έχει δίκιο, αφού είναι αλήθεια ότι στο νυν δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι πολίτες καταλογίζουν εγωισμό, αλαζονεία και επιμονή στην προσωπική του άποψη, ακόμα και όταν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Ανακοινώνει υποψηφιότητα την επομένη

της επετείου του Πολυτεχνείου ο Τοψίδης

Στην Περιφέρεια τώρα, μέσα στο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα, την επομένη της επετείου του Πολυτεχνείου δηλαδή, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος είπαμε. Μην τον στενοχωρούμε και με το… Τάκης, αν και έτσι τον φωνάζουμε χρόνια τώρα εμείς οι φίλοι του.  Αρκετά στενοχωρήθηκε με άλλα αυτές τις ημέρες.

Αντί να τον αφήσουμε ήσυχο να αφοσιωθεί στην προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφίων, πάμε και του θυμίζουμε τα 13,80 ευρώ που καταβλήθηκαν ως αποζημίωση για την μετάβαση του στην Κομοτηνή ή τις απ’ ευθείας αναθέσεις στον φίλο του Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Νίκο Ραδιόγλου, για τον καθαρισμό των γραφείων. Πάντα άλλωστε ο κ.Τοψίδης είναι δίπλα στους φίλους του. Μην κοιτάτε που κάποιοι άλλοι, όπως εγώ για παράδειγμα, κάνω κριτική στους φίλους μου, όταν κρίνω ότι πρέπει να γίνει.

Όσο για την ημερομηνία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, λέτε να επέλεξε την επομένη της 17ης Νοέμβρη, προκειμένου να στείλει μήνυμα… αντίστασης κατά της επίσημης στήριξης του κόμματος στο οποίο ανήκει, της Ν.Δ, στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο; Γιατί τώρα μπορεί να λέει ότι θα είναι ανεξάρτητος, αδέσμευτος και μακριά από κόμματα, αλλά το… χρίσμα θα το ήθελε σαν τρελός. Γι’ αυτό και συνέχεια κατέβαινε στην Αθήνα και έκανε επαφές και συναντήσεις.

Μόνο που ο κουμπάρος του Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές, δεν κατάφερε να τον επιβάλλει. Γιατί ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Μέτιο και μαζί με τους συνεργάτες του, ξεκαθάρισαν πως όσοι βρεθούν κόντρα σε αυτή την επιλογή, θέτουν εαυτόν εκτός κόμματος.

Βρήκε την… πόρτα του κλειστή

Ο κ.Τοψίδης λοιπόν, εκτός του νομού Έβρου όπου καθημερινά έχει συναντήσεις και συζητήσεις, επισκέπτεται και τους άλλους νομούς της Περιφέρειας. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις βάζει πολύ ψηλά τον πήχη σε κάποιες επαφές και… τρώει πόρτα. Όπως μαθαίνω πως έγινε και στην κουβέντα που είχε με τον Μιχάλη Πιτιακούδη.

Ζήτησε λοιπόν από τον πολύ γνωστό Καθηγητή Χειρουργικής και Πρόεδρο της Ιατρικής σχολής  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, να είναι υποψήφιος στον συνδυασμό του, αλλά άκουσε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ, μεγαλύτερο και από αυτό που είχε ο Μεταξάς στους Ιταλούς (μια και πριν λίγες ημέρες γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου).

Κι ήταν φυσικό αυτό. Γιατί πρώτον, ο διακεκριμένος χειρούργος είναι αφοσιωμένος στα καθήκοντα του, που αυξήθηκαν πλέον με την επιλογή απ’ τους συναδέρφους του στην θέση του Προέδρου της Ιατρικής σχολής του ΔΠΘ. Δεύτερον, αν ήθελε να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά, όπως έκανε και εξελέγη πανηγυρικά παλαιότερα, θα ήταν ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Κι ακόμα δήμαρχος ή βουλευτής, αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στο Σουφλί απ’ όπου κατάγεται ή την Αλεξανδριούπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αλλά σε ολόκληρο τον Έβρο. Και όχι να είναι υπό τον Τοψίδη, ο οποίος είτε υπερτίμησε τον εαυτό του, είτε υποτίμησε τον Μιχάλη.

Μου είπαν επίσης, αλλά δεν κατάφερα να το επιβεβαιώσω πλήρως, ότι ο κ.Τοψίδης έκανε μια διερευνητική… κρούση και στην Αγγελική Γιαννακίδου, την Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, αλλά πήρε και από εκεί αρνητική απάντηση. Βρήκε δηλαδή δυο… κλειστές πόρτες. Οπότε, δεν θα θέλει ούτε να ακούει το γνωστό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου “βρήκα την πόρτα σου κλειστή”, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε από τον ίδιο, ποια θα είναι τα στελέχη που θα συστρατευθούν μαζί του.

Περισσότερο με… ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει

Αν και μαθαίνω ότι στις 18 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει στην Κομοτηνή απλά την δική του υποψηφιότητα, χωρίς ονόματα υποψηφίων. Μέχρι τότε θα συνεχίζει τις συναντήσεις, συνοδευόμενος είτε από τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Μπάμπη Παναγόπουλο, όταν πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται απ’ τη Ν.Δ, είτε τον φίλο του Λάζαρο Κιτσικίδη, όποτε συναντάει ΠΑΣΟΚτσήδες(νυν ΚΙΝ.ΑΛίτες).

Εσχάτως στον συγκεκριμένο τομέα, λένε οι φίλοι και γνωστοί του, ότι βοηθάει και ο Γιώργος Καβάζης, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο και καλός φίλος του πρώην νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη. Τελικά ο τελευταίος μπορεί να μένει πλέον στην Αθήνα, αλλά θέλει να ανακατεύεται παντού παρασκηνιακά και να κατευθύνει κάποια πράγματα. Γιατί και στην  Ορεστιάδα αναμειγνύεται  υπέρ του νυν δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ενώ στην Περιφέρεια υπέρ Τοψίδη.

Εξάλλου, μήπως και οι Σταύρος Βαβίας, Θανάσης Μαλτεπιώτης (απ’ το Τυχερό), Λάζαρος Κιτσικίδης, Νίκος Βουλγαρίδης που επίσης ακούγονται για υποψήφιοι, απ’ το ΠΑΣΟΚ δεν προέρχονται; Γιατί λοιπόν να ανησσυχούν στη Νέα Δημοκρατία και όχι στο ΚΙΝ.ΑΛ, αφού όλοι αυτοί θα είναι κόντρα στην επίσημη επιλογή του Κώστα Σιμιτσή;

Για να μην το ξεχάσω. Μαθαίνω ότι ο Μπάμπης Παπαγόπουλος, όπου βρεθεί και σταθεί, περηφανεύεται ότι τα…έχωσε στον Γραμματέα της Ν.Δ Λευτέρη Αυγενάκη κατά την πρόσφατη σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, για την επιλογή να δοθεί το χρίσμα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στον Χρήστο Μέτιο και όχι σε κάποιον άλλον που ανήκει στο κόμμα, ενώ ο ίδιος τον θεωρεί καλύτερο.

Στον Τοψίδη που στηρίζει και τρέχει μαζί του προφανώς. Για την επίσημη στήριξη στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη όμως απ’ τη Ν.Δ, δεν τον άκουσα να εκφράζει διαφωνίες. Γιατί και εκεί υπάρχουν ο Βαγγέλης Μυτιληνός και ο Βαγγέλης Ρούφος που προέρχονται απ’ τον ίδιο κομματικό χώρο. Αυτό δεν τον ενοχλεί; Αλλά είπαμε. Στην περίπτωση Λαμπάκη… κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, γιατί ισχύει μάλλον το γνωστό “αμάρτησα για το παιδί μου”.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Πέτροβιτς

και όχι ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Κινήσεις κάνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που ήδη ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του. Κόντρα στην επίσημη επιλογή της Ν.Δ στην οποία ανήκει. Ως “αντάρτης” δηλαδή. Αυτό φαίνεται να δυσκολεύει τις προσπάθειες του για εξεύρεση υποψηφίων. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως πλέον κινείται περισσότερο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και λιγότερο με βάση τα καθήκοντα που έχει βάση της σημερινής του θέσης.

Για παράδειγμα, δυο φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκε στην Κομοτηνή. Την μία σε εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου για την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, παρουσία που σχολιάστηκε αρνητικά από όσους τον γνωρίζουν χρόνια και ήξεραν τις απόψεις του περί Προξενείου και το Σαββατοκύριακο στη Γιορτή Τσίπουρου του Ιάσμου. Πήγε βέβαια και στην Γιορτή Μανιταριού τη Δαδιάς, αλλά έτσι και αλλιώς ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, αυτό είναι μεταξύ των υποχρεώσεων του.

Σε όσους τον ρωτούν αν θα συνεχίσει ως το τέλος να είναι υποψήφιος, τονίζει πως θα φτάσει μέχρι το τέρμα. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον, όταν ανακοινώσει υποψηφιότητα και ο Τοψίδης, που θα βρεθούν απ’ τον Έβρο τόσοι πολλοί υποψήφιοι για αυτούς τους δυο και τον Μέτιο, που θα προέρχονται απ’ τον χώρο της Ν.Δ.

Για δήμαρχος Ξάνθης ο Ζαγναφέρης;

Όσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η στήριξη στον κ.Μέτιο, βλέπουμε συγκεκριμένα ΜΜΕ του νομού που τον στήριζαν να του καταλογίζουν αλλαγή στάσης. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο που με τα ίδια διατηρεί καλές σχέσεις και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, για τον οποίο μάλιστα γράφουν ότι εξακολουθεί να στηρίζει πιθανή υποψηφιότητα Ζαγναφέρη.

Απλά, άρχισε να κυκλοφορεί πλέον όλο και περισσότερο η πληροφορία που είχαμε εδώ και αρκετό καιρό. Ότι δεν αποκλείεται τελικά ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Ξάνθης και μάλιστα με επίσημη στήριξη από τη… Ν.Δ. Είπαμε, οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και γι’ αυτό άλλωστε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βιάζονται να κάνουν αυτό που ρωτούν επίμονα κάποιοι γιατί δεν συμβαίνει. Διαγραφές των “ανταρτών” δηλαδή.

Αφήνουν προφανώς να εξελιχθούν τα πράγματα, να δουν αν και ο Πέτροβιτς που ανακοίμωσε υποψηφιότητα τελικά προχωρήσει ή αν θα ανακοινώσει την δική του ο Τοψίδης. Αν και όπως είπαμε, με τον συγκεκριμένο μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχει το ΚΙΝ.ΑΛ και λιγότερο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο… Ναρκαλιευτής 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*