Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συζητείται 20 Νοεμβρίου στο ΣτΕ, η προσφυγή κατά της λειτουργίας διοδίων σε Μέστη, Αρδάνιο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συζητείται 20 Νοεμβρίου στο ΣτΕ, η προσφυγή κατά της λειτουργίας διοδίων σε Μέστη, Αρδάνιο

Στις 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο τμήμα Δ, η προσφυγή του δήμου Αλεξανδρούπολης κατά της δημιουργίας και λειτουργίας σταθμών διοδίων στην Μέστη και το Αρδάνιο που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η Οικονομική επιτροπή σε συνεδρίαση της την 1η Νοεμβρίου, ενέκρινε την ανάθεση σε δυο δικηγόρους, έναν από την Αθήνα και έναν της Αλεξανδρούπολης, της εκπροσώπησης του δήμου Αλεξανδρούπολης στη συγκεκριμένη συζήτηση. Όπως αναφέρεται:

«Έγκριση της με αριθ. κατάθεσης Ε2491/2017 αίτησης ακύρωσης του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κατά του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ 393 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1867/2017) .

Παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας για παράσταση ενώπιον του ΣτΕ τμήμα Δ στη δικάσιμο της 20.11.2018 στη συζήτηση της παραπάνω αίτησης και σε οποιαδήποτε μετ. αναβολή δικάσιμο, παράσταση υπομνήματος κ.λπ. »

Νομιμοποιεί την υπογραφή της από 20-9-2017 και με αριθμό καταθέσεως
E2491/2017 αίτησης κατά του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την ακύρωση της υπ’αριθ.ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ393/2017 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών (ΦΕΚ Β΄ 1867/29.05.2017) με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες αυτής – Υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας», κατά το μέρος που με αυτήν προβλέφθηκε για πρώτη φορά η χωροθέτηση και λειτουργία σταθμών
διοδίων επί του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού στις θέσεις Αρδάνιο
Αλεξανδρούπολης (μετωπικός σταθμός διοδίων στην Χιλιομετρική Θέση 648+000) και Μέστη Αλεξανδρούπολης (δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

Απλά να θυμίσουμε στο συγκεκριμένο θέμα, ότι ο σταθμός διοδίων στην Μέση όχι μόνο έχει ήδη ολοκληρωθεί, αλλά λειτουργεί εδώ και μήνες. Μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου 2019 και οι μόνιμοι κάτοικοι του Έβρου θα πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο, αν κιαι όσοι είχαν μέχρι τώρα υποβάλλει αίτηση, απαλλάσσονταν.

Κι ακόμα, όσον αφορά το Αρδάνιο, άρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή και λειτουργίασταθμού διοδίων και εκεί.