Συγκλονισμένοι φίλοι και συνάδερφοι απ’ τον ξαφνικό και τραγικό χαμό του Β.Στεφανακίδη. Αύριο η κηδεία του

Συγκλονισμένοι φίλοι και συνάδερφοι απ’ τον ξαφνικό και τραγικό χαμό του Β.Στεφανακίδη. Αύριο η κηδεία του

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι, γνωστοί και συνάδερφοι του απ’ τον ξαφνικό χαμό του Βασίλη Στεφανακίδη, ο οποίος έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή του με τραγικό τρόπο στη Νέα Βύσσα, όταν τον παρέσυρε το τρακτέρ του και τον “κόλλησε” στον τοίχο της αποθήκης, ενώ προσπαθούσε να το θέσει σε λειτουργία.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον Πρόεδρο των τευτλοπαραγωγών νομού Έβρου και είχαν συνεργαστεί μαζί του, είναι “παγωμένοι” και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμα πως “έφυγε” τόσο ξαφνικά και άδικα από κοντά τους, στα 60 του χρόνια. Γιατί ο Βασίλης Στεφανακίδης είχε παντού φίλους, λόγω του άριστου χαρακτήρα του, της εντιμότητας και της εθελοντικής του συμμετοχής και συνεισφοράς του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι αγρότες. Όχι μόνο του χωριού του και του βορείου Έβρου, αλλά και του νομού γενικότερα. Έντονα διεκδικητικός, αλλά χωρίς να ξεφεύγει ποτέ απ’ τα όρια, λόγω του πράου και ήρεμου χαρακτήρα του.

Πρόεδρος παλαιότερα της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας και τώρα των τευτλοπαραγωγών, αλλά και των ιδιοκτητών μηχανών συγκομιδής τεύτλων, έδωσε αγώνα για να συνεχιστεί η λειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας, από το 2014 που ξεκίνησαν τα προβλήματα με το κλείσιμο του απ’ την τότε Κυβέρνηση. Αλλά και τώρα που ξανάγινε το ίδιο, ενώ συγχρόνως παραμένουν απλήρωτοι αρκετοί συνάδερφοι του τευτλοκαλλιεργητές, προσπαθούσε να βρει λύσεις και ήταν μπροστάρης στις διεκδικήσεις.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι ασχολούνταν εδώ και λίγους μήνες με το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η καλλιέργεια τεύτλων που πλέον φαινόταν να εγκαταλείπεται, από αυτήν της βιομηχανικής κάνναβης. Μάλιστα είχε έρθει σε συνεχή επικοινωνία με καναδική εταρεία που έδειξε έντονο ενδιαφέρον για συμβολαιακή καλλιέργεια και οργάνωναν το συγκεκριμένο θέμα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμνπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κώστα Χατζημιχαήλ, ο οποίος χθες στο άκουσμα του θανάτου του έπαθε σοκ.

Ενδεικτικός είναι ο… αποχαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και φίλου του Κώστα Βενετίδη, ο οποίος συντετριμμένος δημοσίευσε μια φωτογραφία τους απ’ τον χώρο του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας.

Αλλά και ο φίλος και συνάδερφος του στην συγκομιδή τεύτλων Γιώργος Κωστίδης, τεχνικός και στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και αφιέρωσε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο αποχαιρετώντας τον Βασίλη.

καλο ταξιδι φιλε…

Gepostet von Kostidis Giorgos am Montag, 5. November 2018

Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Έβρου: Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Βασίλης Στεφανακίδης

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του Προέδρου του Συλλόγου τευτλο-εξαγωγέων Έβρου Βασίλη Στεφανακίδη.
Ο Βασίλης ήταν από τους πρωταγωνιστές των αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή μας και το κενό που μας αφήνει είναι πραγματικά δυσαναπλήρωτο.
Κρατάμε στη μνήμη μας σαν παρακαταθήκη το παράδειγμά του, την ντομπροσύνη του, την αγωνιστικότητά του, την πραότητά του και … συνεχίζουμε
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκ μέρους όλων των αγροτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Αύριο το μεσημέρι στις 2 η κηδεία του

Η κηδεία του αδικοχαμένου Βασίλη Στεφανακίδη θα γίνει αύιο Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Βύσσας. Εκτός από την οικογένεια του, οι πολλοί φίλοι, συνάδερφοι και γνωστοί θα τον αποχαιρετήσουν οδηγώντας τον στην τελευταία του κατοικία.

Στην σύζυγο και τα δυο παιδιά του, εκφράζουμε από καρδιάς όλοι εδώ στο Evros-news.gr τα θερμά μας συλλυπητήρια.