Ο Έβρος και η Ν.Βύσσα αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή αγρότη Βασίλη Στεφανακίδη

Ο Έβρος και η Ν.Βύσσα αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή αγρότη Βασίλη Στεφανακίδη

Η Νέα Βύσσα, ο νομός Έβρου και ο αγροτικός κόσμος, αποχαιρέτισαν σήμερα το μεσημέρι τον αγωνιστή αγρότη Βασίλη Στεφανακίδη, που βρήκε ξαφνικό και τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από το τρακτέρ του. 

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε μέσα και έξω από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, αφού ξεπερνούσαν τα 1.000 άτομα αυτοί που συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον συγγενή, τον συγχωριανό, τον φίλο, τον συνάδερφο. Εντυπωσιακό παρόν από τους αγρότες όχι μόνο της Ορεστιάδας και του βορείου Έβρου, αλλά και ολόκληρου του νομού, με τους οποίους έδωσε κοινούς αγώνες ως Πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών, των ιδιοκτητών μηχανών συγκομιδής τεύτλων, ως Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας και με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα είχε. Πάντα όμως αυθεντικός, ντόμπρος, δυναμικός στις διεκδικήσεις, αλλά παράλληλα χαμογελαστός και έντιμος χαρακτήρας.

Στην νεκρώσιμο ακολουθία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, οι πρώην βουλευτές Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Γιάννης Καβαρατζής με τον γιο του Σταύρο, Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Σταύρος Κελέτσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κώστας Χατζημιχαήλ, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου, οι Αντιδήμαρχοι Ορεστιάδας Γιάννης Περιστεράκης και Χρήστος Ορμανλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Γκουγκουσκίδου και Σταμάτης Γκατζίδης.

Πολλοί συνδικαλιστές αγρότες, με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια στις διεκδικήσεις των αιτημάτων τους, εκατοντάδες συγχωριανοί του αλλά και από ολόκληρη την περιοχή του βορείου Έβρου, καθώς επίσης και από το Διδυμότειχο, το Σουφλί, το Τυχερό, τις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της βυσιώτικης γης που τον σκεπάζει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, τον γιο και την κόρη του. Να ζήσουν να τον θυμούνται. Χαμογελαστό, ασυμβίβαστο και αγωνιστή.

καλο ταξιδι φιλε…

Gepostet von Kostidis Giorgos am Montag, 5. November 2018