Επιμένει ο Β.Λαμπάκης: “Η δήλωση μου για… καρκινώματα, εννοιολογικά ήταν απόλυτα λογική και αληθής”

Επιμένει ο Β.Λαμπάκης: “Η δήλωση μου για… καρκινώματα, εννοιολογικά ήταν απόλυτα λογική και αληθής”

Το πλήθος αρνητικών σχολίων και οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη για “καρκινώματα” που αποχώρησαν από την δημοτική του παράταξη, φαίνεται πως δεν τον έκαναν ν’ αλλάξει γνώμη. 

Γι’ αυτό επέμενε στην άποψη αυτή και αντί να ζητήσει έστω και μετά από πολύ καιρό… συγνώμη από τους Βαγγέλη Μυτιληνό και Ελένη Ιντζεπελίδου, δυο μέχρι πρότινος δημοτικούς του συμβούλους και μάλιστα ο πρώτος στενός συνεργάτης του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, δεν την απέσυρε. Μιλώντας στον STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, με αφορμή την παραίτηση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγας Βρετοπούλου, η οποία πρόλαβε την απόφαση του να την διαγράψει, είπε χαρακτηριστικά για την δήλωση περί “καρκινωμάτων” ότι: “Το είχα πει. Κρύβεται η μεγάλη αλήθεια πίσω από αυτή την λέξη. Γιατί κανείς καρκινοπαθής δεν θέλει τον καρκίνο μέσα του. Όλοι θέλουν να τον ξεριζώσουν. Άρα αυτό που είπα εννοιολογικά ήταν απόλυτα λογικό και αληθές. Επειδή όμως κάποιοι στενοχωρήθηκαν απ’ την τραχιά λέξη, η οποία έχει προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους μας, σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένα πρόβλημα, μη εξαιρουμένου και εμού. Γι’ αυτό λοιπόν λέω εξυγιάνθηκε η παράταξη μας και μ’ αυτή την διαγραφή”.

Μίλησε περιφρονητικά για τα πρώην στελέχη της

παράταξης του. “Μην με ανακατεύεις με παλιά πρόσωπα”

Ο κ.Λαμπάκης, με το γνωστό του ύφος, μίλησε μάλιστα περιφρονητικά για τα πρώην στελέχη της δημοτικής του παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, συνεργάτες του μέχρι πριν λίγο καιρό. “Μην με ανακατεύεις με παλιά πρόσωπα. Δεν με ενδιαφέρουν. Να έχουν καλή τύχη και αυτοί. Και βέβαια όταν φεύγει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αρνητικός για την ομάδα, αντιλαμβάνεσαι ότι τον εξυγιαίνεις αυτόν το χώρο”, τόνισε για τους Κώστα Μαυρίδη, Βαγγέλη Μυτιληνό, Ελένη Ιντζεπελίδου και Όλγα Βρετοπούλου.

Για την τελευταία αποχώρηση μάλιστα απ’ την παράταξη του, ανέφερε: “Αυτό που έκανε η κυρία Βρετοπούλου και δεν θέλω να ασχοληθώ πάρα πολύ μαζί της. Όχι ότι την απαξιώνω, είναι ότι είναι και καλά κάνει, για τον εαυτό της είναι. Αυτό το έκανε γιατί στις δέκα και τέταρτο συγκαλέσαμε την δημοτική μας ομάδα, και μετά το sms που φυσικά έλαβε και η ίδια για την απογευματινή μας συγκέντρωση, έσπευσε να δηλώσει την παραίτησή της. Έπρεπε η παραίτηση της να έρθει σε μένα όπως ορίζει ο νόμος. Σε μένα δεν ήρθε, αλλά ήρθε ένα e-mail στις δύο και δέκα, το οποίο έλεγε συμπολίτες και συμπολίτισσες και το ίδιο ήρθε σε μένα,

Καλό δρόμο της ευχόμαστε. Είχαμε ήδη αποφασίσει να διαγράψουμε την κυρία Βρετοπούλου από την παράταξή μας, διότι ζητούσε εγγυήσεις ότι θα την διορίσουμε Αντιδήμαρχο ή σε όποια άλλη θέση διεκδικούσε”.