Πανηγύρι Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Ρίζια Ορεστιάδας, παρουσία του HISTORY ChanneI (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγύρι Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Ρίζια Ορεστιάδας, παρουσία του HISTORY ChanneI (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν χθες Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 8 του μήνα, οι εκδηλώσεις της Ιεράς Πανήγυρης Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Ρίζια Ορεστιάδας, οι οποίες μάλιστα μαγνητοσκοπούνται από το συνδρομητικό κανάλι COSMOTE HISTORY.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού. Ακολούθησε η εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του Ε.Μ.Σ. Ριζίων και του συλλόγου Γυναικών Ριζίων με μουσική και τραγούδια από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα “Ακριτικός Ήχος”.

Ριζια

Gepostet von Ακριτικος Ηχος μουσικο σχημα am Mittwoch, 7. November 2018

Σήμερα το πρωί θα γίνει πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 10:30′ η Περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Ταξιάρχη Μιχαήλ.
Θα γίνει και η αναβίωση του εθίμου “Κουρμπάνι”, ενώ μετά το τέλος της περιφοράς θα μοιραστεί το κουρμπάνι από τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Ριζίων.
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται από τους: Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ριζίων – Σύλλογος γυναικών Ριζίων – Κοινότητα Ριζίων – Κ.Α.Π.Η.