Ανακοίνωση της Επιτροπής “σοφών” του ΚΙΝ.ΑΛ Έβρου για τις εκλογές στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ανακοίνωση της Επιτροπής “σοφών” του ΚΙΝ.ΑΛ Έβρου για τις εκλογές στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Ανακοίνωση για τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, εξέδωσε η 7μελής Επιτροπή “σοφών” του Κινήματος Αλλαγής Έβρου, η οποία είχε συναντήσεις και άκουσε τις απόψεις αρκετών υποψηφίων για την θέση του δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβάλλει εισήγηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ, ώστε αυτή να αποφασίσει αν δώσει στήριξη σε κάποιον. Καμιά νέα κίνηση για τις εκλογές του δήμου δεν υπάρχει δηλαδή, ούτε κάποιος εξ αυτών που την αποτελούν, αναμένεται να είναι υποψήφιος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

“H Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της συμμετοχής και έκφρασης των πολιτών.  Έτσι οι επερχόμενες εκλογές  µας δίνουν τη δυνατότητα για συγκροτημένη πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης µε υποψήφιους, Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους,  καταξιωμένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που θα εκπέμπουν μήνυμα πολιτικής ευθύνης, αυτοδιοικητικής κουλτούρας, και θα προτείνουν στην κοινωνία Δημοτικό Πρόγραμμα με ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα συμβάλλει στην Τοπική Ανάπτυξη και στην παραγωγή πλούτου, θα αυξήσει το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας,  θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και  θα στηρίζει τους πολίτες  στην καθημερινότητά τους.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να επιδιώκουμε ευρύτερες συμπαρατάξεις και συμμαχίες, πολιτικών φορέων και προσώπων, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα αποτυπώνει μια δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης και της περιφέρειας.

Ένας σύγχρονος και δημοκρατικά διοικούμενος Δήμος δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ατόμου, έστω και χαρισματικού, αλλά μιας επιτελικής ομάδας εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που μαζί με τον Δήμαρχο θα Διοικούν και θα Συντονίζουν τις εργασίες του Δήμου, με σαφή διάκριση των ρόλων της Πολιτικής Ηγεσίας και της Διοικητικής Δομής του Δήμου. Πρέπει επίσης  να επισημάνουμε το γεγονός ότι  το επόμενο δημοτικό συμβούλιο είναι κρίσιμο διότι θα διαχειρισθεί το  ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε με ευθύνη στην πραγμάτωση αυτής της συμπαράταξης, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Δήμου και των επόμενων γενιών.   

Ελπίζουμε και ευχόμαστε  όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Ζαπάρτας Παναγιώτης                                Νικολάου Γεωργία

Καφετζής Ανδρέας                                      Πετρίδης Δημήτριος

Κουτσιμπάνης Γιώργος                              Ραπτόπουλος Νικόλαος

Λασκαράκης Γιάννης