Υπογραφή σύμβασης έργου «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη»

Υπογραφή σύμβασης έργου «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη»

Υπογράφηκε πριν από λίγο η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση Χώρου Παραλίας στην Αλεξανδρούπολη» συνολικού προϋπολογισμού 1.192.201,86 €, από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων σε επεμβάσεις στον χώρο των καταστημάτων της παραλιακής (δάπεδα και σκέπαστρα), κατασκευή μεγάλης πιστοποιημένης παιδικής χαράς δίπλα από την «Αργώ», πλακοστρώσεις, κ.ά.

Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του Δήμου Αλεξανδρούπολης με χρηματοδότηση 100% από ευρωπαϊκούς πόρους και αποτελεί το σχεδιαστικό αποτέλεσμα όλων των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης, στοχεύοντας βάσει του προγράμματος που είχε προκηρυχθεί, στην αύξηση των επισκεπτών και των τουριστών της πόλης με επίκεντρο παράλληλα την κοινωνική και την οικονομική βελτίωση.

Η Σ.Β.Α.Α. Αλεξανδρούπολης έχει ως επιμέρους στόχους:

  • την ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη λειτουργία του κεντρικού πυρήνα της πόλης ως κινητήριας δύναμης στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου
  • την αντιστροφή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης εγκαταλελειμμένων αστικών ζωνών στις πολεοδομικές υποενότητες λιμένα και παραλίας
  • την άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης μέσω της υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κοινωφελών δράσεων απασχόλησης, βελτίωσης ικανοτήτων και πολιτισμού και
  • την προώθηση εφαρμογών καινοτομίας και ΤΠΕ στο αστικό περιβάλλον.

Η επίσκεψη και ενημέρωση των Νορβηγών 

και ο πρέσβης που τελικά έγινε… πρώην πρέσβης

Σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου πάντως, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε στο γραφείο του κλιμάκιο του ΕΟΧ αποτελούμενο από τον πρώην Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Υπ. Εξωτερικών της Νορβηγίας, κ. Sjur Larsen, στελέχη της Πρεσβείας, στελέχη του FMO, του Εθνικού Σημείου Επαφής και του ΚΑΠΕ στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τις πρωτοπόρες ενέργειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ενεργειακό τομέα μέσα από την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννης Φαλέκας, ο ‘άνθρωπος που “τρέχει” όλες αυτές τις δράσεις και τα έργα, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, κ. Αντώνιος Βαμβακερός.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης για το ίδιο θέμα, αναφέρονταν με πομπωδη τρόπο ότι θα επισκεφθεί την πόλη και και τον Βαγγέλη Λαμπάκη ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κ. Γιορν Γκέλσταντ. Τελικά προέκυψε ο πρώην πρέσβης της σκανδιναβικής χώρας με το επιτελείο του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μέσα από Ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)”, όπου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δημοτικά κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μετατροπή τους σε αυτόνομα ενεργειακά.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τους κ.κ. Φαλέκα και Βαμβακερό, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πολυκοινωνικού και του Ζ΄ Παιδικού Σταθμού, όπου ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΚΥ, κ. Χρήστο Γερακόπουλο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις προσπάθειες ανεύρεσης και αξιοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στοχεύοντας στην υλοποίηση νέων μεγάλων έργων απαραίτητων για την οικονομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του τόπου μας.