Τουλάχιστον 2.000 λαθρομετανάστες μας επέστρεψε.. πακέτο η Βουλγαρία το 2018

Τουλάχιστον 2.000 λαθρομετανάστες μας επέστρεψε.. πακέτο η Βουλγαρία το 2018


Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου προσπάθησαν να εισέλθουν στην Βουλγαρία από την Ελλάδα 2000 λαθραίοι μετανάστες οι οποίοι -φυσικά- εστάλησαν όλοι πίσω.

Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο Στόγιαν Μαντατζίεφ- Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης Σμόλιαν, ανέφερε πως στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, προσπάθησαν να εισέλθουν πάνω από 2.000 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και στάλθηκαν πίσω.

Ο Μαντατζίεφ ανέφερε πως σε σχέση με πέρσι η αύξηση είναι 5 φορές επάνω. Ο Μαντατζίεφ ανέφερε πως η παράνομη διέλευση των συνόρων συνιστά βαρύ αδίκημα (στις υπόλοιπος χώρες του κόσμου πλην της Ελλάδας βέβαια) , είπε πως έχουν πάρει αποφασιστικά μέτρα απέναντι σε αυτά τα αδικήματα και ότι διεξάγουν ευρείες επιχειρήσεις στα σύνορα με Ελλάδα και Τουρκία.

Από την άλλη με σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2018, κατά τις επιχειρήσεις ενάντια στην λαθρομετανάστευση , εντοπίστηκαν 1453 αλλοδαποί που είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα και συνελήφθησαν. Κατά την ίδια περίοδο σ 2.008 αλλοδαπούς δόθηκε το στάτους του ¨πρόσφυγα¨ ή ¨περί ανθρωπιστικών λόγων¨.

Η Βουλγαρία που για να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση, έστησε συρμάτινο φράχτη 274 χλμ στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην προστασία των συνόρων που έχει με την Ελλάδα που επίσης είναι όπως και η ίδια μέλος της ΕΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική της Βουλγαρίας, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που κρατούνται στην Βουλγαρία σε στρατόπεδα σε συνθήκες ελεγχόμενης ελευθερίας, είναι κάτω από 600

ΠΗΓΗ: www.iellada.gr