Καταπέλτης η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της Αλβανίας για τη δολοφονία Κατσίφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταπέλτης η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της Αλβανίας για τη δολοφονία Κατσίφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια παρέμβαση-καταπέλτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους με την τεράστια ελληνική ψυχή, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν οι δικοί μας ευρωβουλευτές. Κατακεραύνωσε την Αλβανία για την ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών και για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Όπως είπε η κ.Θεοχάρους:

«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.
Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.


Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.
Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».

Ε. Θεοχάρους – Στρασβούργο – 12/11/2018

Η χθεσινή παρέμβαση μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα:«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.Η δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές αμιγώς ελληνικές αλλάζει δραματικά με την μεταφορά εποίκων, τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων καταπατούνται από το κράτος με εκφοβισμό και αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, ενώ τα εκπαιδευτικά δικαιώματα τους και η χρήση της Ελληνικής γλώσσας διώκονται συστηματικά.Πριν λίγο καιρό οι Αλβανοί δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα γιατί μιλούσε Ελληνικά, πριν λίγες μέρες τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γιατί ύψωσε την Ελληνική σημαία.Λυπάμαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θέλησε να συζητήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας. Θεωρώ ότι οφείλει να αποστείλει πάραυτα μία ad hoc επιτροπή που θα αναζητήσει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Kοινότητα, χωρίς την παρουσία των χαφιέδων του καθεστώτος που τρομοκρατούν τους πολίτες».

Gepostet von Δρ. ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ – Dr. ELENI THEOCHAROUS am Dienstag, 13. November 2018

Σημείωση Evros-news.gr: Επειδή είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω προσωπικά την κυρία Ελένη Θεοχάρους όταν εργαζόμουν στο υπουργείο Εξωτερικών και να συζητήσω μαζί της, όχι μόνο για την κατεχόμενη απ’ τους Τούρκους πατρίδα της αλλά και για όλα τα θέματα του ελληνισμού, θεωρώ αναμενόμενη  τόσο την δυναμική της παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, όσο και την παρουσία της στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Γιατί είναι μια σπουδαία Κύπρια αλλά και τεράστια Ελληνίδα.

Κ.Πιτ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*