Γαλατούμος: Γι’ αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα από Αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιούμαι

Γαλατούμος: Γι’ αυτούς τους λόγους παραιτήθηκα από Αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιούμαι

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από Αντιδήμαρχος και να ανεξαρτητοποιηθεί από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Θανάση Βίτσα, εξηγεί με δήλωση που “ανέβασε” πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Νίκος Γαλατούμος. 

Επισημαίνει ότι δεν υπήρχε συλλογικότητα και ενότητα στην δημοτική παράταξη του δημάρχου, ο ίδιος ήταν παραγκωνισμένος, παροπλισμένος και ανενημέρωτος ακόμα και για τα καθήκοντα του και ο δήμαρχος κ.Βίτσας διοικούσε απλά με κάποιους “κολλητούς” του συμβούλους. Τονίζει επίσης, κάνοντας και την αυτοκριτική του, κάτι ακόμα πιο… βαρύ, που έτσι και αλλιώς το γνωρίζουν και το ζουν οι Σαμοθρακίτες, με αυτή την ανίκανη και ιδεοληπτική δημοτική αρχή που ψήφισαν. Ότι δεν βρίσκονταν ποτέ κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητα του.

“Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα, προσπάθησα να ασκήσω τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη όπως ταίριαζε στο αξίωμα που μου ανατέθηκε και όπως όφειλα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών που με κατέταξαν με την ψήφο τους στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2014.
Εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το συλλογικό συμφέρον και για την προκοπή του νησιού μας βρίσκοντας ανταπόκριση από τους περισσότερους συμπολίτες μας, καθώς και από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης. Προσπάθησα να λειτουργήσει η παράταξή μας συλλογικά και ενωτικά, γιατί πίστευα ότι ο συνδυασμός μας είχε όλες τις δυνατότητες να βοηθήσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης στην καθημερινότητα τους, να δώσει λύση στα προβλήματά τους και παράλληλα μια νέα προοπτική στην πορεία του τόπου μας. Όπως αποδεικνύεται διαψεύστηκα, αφού η συλλογικότητα και η ενότητα έμειναν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες. 


Προσωπικά, κατά το μεγαλύτερο διάστημα ήμουν παραγκωνισμένος, ανενημέρωτος και παροπλισμένος ακόμα και στα καθήκοντα που μου είχαν ανατεθεί. Η έλλειψη συλλογικότητας, η δημιουργία συμβούλων δύο ταχυτήτων και η διάλυση της παράταξής μας με βρίσκουν πολιτικά αντίθετο. Απομακρύνθηκαν εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών βασικά στελέχη της παράταξης, των οποίων η προσφορά θα ήταν καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων. Επίσης, ήταν μια Δημοτική Αρχή που δεν είχε την πρέπουσα παρουσία στην καθημερινότητα των κατοίκων και στα κοινωνικά δρώμενα της, με απλά λόγια δεν ήμασταν ποτέ κοντά στον πολίτη.
Οι αρχές μου και η οκταετής πορεία μου μέχρι σήμερα στον Δήμο Σαμοθράκης δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω πλέον στη θέση του Αντιδημάρχου. Για τους λόγους αυτούς δηλώνω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου και την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη της πλειοψηφίας. Θα παραμείνω ενεργός όσο αφορά τα δημοτικά δρώμενα της Σαμοθράκης και θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο μας από όποια θέση και αν βρεθώ και τώρα και στο μέλλον.
Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη προς το πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του νησιού, τους υπαλλήλους του Δήμου Σαμοθράκης και όλους τους συμπατριώτες μου για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Γαλατούμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Όπως τονίσαμε και χθες, οι πληροφορίες θέλουν το Νίκο Γαλατούμο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης στις εκλογές τον Μάιο του 2019. 

-Σαμοθράκη: Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γαλατούμος – Σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*