Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με την Πρέσβειρα της Αγγλίας

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με την Πρέσβειρα της Αγγλίας

Συνάντηση είχε σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με την Πρέσβειρα του Ην. Βασιλείου στην Ελλάδα, κα Kate Smith, την οποία υποδέχτηκε στο γραφείο του, παρουσία του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα.

Η Πρέσβυς ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Δημάρχου για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που απορρέουν από τη στρατηγικής σημασίας θέση της Αλεξανδρούπολης στον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε επίσης, στα μεγάλα πρότζεκτς που αφορούν την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή, όπως τη γεωθερμία και το έργο της τηλεθέρμανσης Φερών, την εγκατάσταση εξέδρας υγροποιημένου αερίου LNG, την παρουσία των αγωγών φυσικού αερίου που διαπερνούν την περιοχή μας, καθώς και στην πορεία των διαδικασιών αξιοποίησης του λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ακόμη, συζητήθηκε η σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον αγωγό TAP ενώ έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον της Πρέσβειρας για τη δυνατότητα προσέλκυσης βρετανικών εταιριών στην περιοχή.

Τέλος, παρουσιάστηκε το γεωμορφολογικό περιβάλλον και οι υποδομές της περιοχής που την καθιστούν ελκυστικό ποιοτικό τουριστικό προορισμό, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην από κοινού υλοποίηση ενεργειών για τη δημιουργία νέων σχέσεων συνεργασίας.

Ένα σχόλιο

  1. Χαχα θα βαρέθηκε η πρέσβυς με το μονόλογο του Βαγγέλη και που να ήξερε βέβαια οτι εκτιμάει ιδιαίτερα ο δημαρχος το γυναικείο φύλο,φάνηκε εξάλλου από την 8χρονη θητεία του..καμμία δεν τίμησε με θέση .

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*