Γεροντόπουλος: Να ιδρυθεί έδρα Προσφυγικού Ελληνισμού στα Παιδαγωγικά Τμήματα Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Γεροντόπουλος: Να ιδρυθεί έδρα Προσφυγικού Ελληνισμού στα Παιδαγωγικά Τμήματα Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μια αξιόλογη πρόταση κάνει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση για την δημιουργία “Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού”. Να ιδρυθεί έδρα Προσφυγικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στα Παιδαγωγικά Τμήματα της Αλεξανδρούπολης.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ.Γεροντόπουλος: “Στην συζήτηση που έγινε σήμερα για την δημιουργία “Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού”, η κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ αποκάλυψε πως στην Ελλάδα, αντιθέτως με το εξωτερικό, δεν υπάρχει ούτε μια Πανεπιστημιακή έδρα που να έχει ως αντικείμενο τον Προσφυγικό Ελληνισμό.
Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως ήρθε η ώρα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να πρωτοπορήσει και πάλι ιδρύοντας έδρα Προσφυγικού Ελληνισμού, στα παιδαγωγικά τμήματα Αλεξανδρούπολης. Η πλειοψηφία των Εβριτών και γενικότερα των Θρακιωτών είναι πρόσφυγες και έτσι θα υπάρχει πρώτη ύλη για τη έρευνα και τη διδασκαλία του μαθήματος”.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά γιατί δεν το πρότεινε τόσα χρόνια;

Πολύ καλή η ιδέα και η πρόταση να ιδρυθεί το συγκεκριμένιο τμήμα στην Αλεξανδρούπολη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει ο λαός μας, όμως αναπόφευκτα κάποιοι θα απευθύνουν το ερώτημα; Γιατί δεν το πρότεινε τόσα χρόνια ως βουλευτής και υφυπουργός και το κάνει τώρα και γιατί ως μέλος της προηγούμενης Κυβέρνησης, δεν… πίεσε να πραγματοποιηθεί. Κι αν δεν το σκέφθηκε ο ίδιος, οι συνεργάτες και σύμβουλοι του, ανάμεσα τους και ο “δικός μας” εδώ στο Evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης που διετέλεσε Διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας του στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν το σκέφθηκαν ή δεν το πρότειναν; Είπαμε, όταν λέμε ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ, το εννοούμε.

Ο ίδιος ο Άκης Γεροντόπουλος πάντως, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του και κάναμε την συγκεκριμένη επισήμανση, μας απάντησε ότι δεν γνώριζε πως δεν υπήρχε στα Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας πουθενά έδρα Προσφυγικού Ελληνισμού και το άκουσε από την κα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Γι’ αυτό το μυαλό του πήγε αμέσως στο ΔΠΘ και την Αλεξανδρούπολη. Έστω και έτσι πάντως, επειδή το αποτέλεσμα μετράει, μακάρι να πραγματοποιηθεί η ιδέα του αυτή και εμείς σίγουρα την επικροτούμε και την στηρίζουμε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*