Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Τι συμβαίνει με την υπεύθυνη δήλωση-ΝΤΡΟΠΗ που επιβάλλει .. ομερτά στους εργαζόμενους;

Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Τι συμβαίνει με την υπεύθυνη δήλωση-ΝΤΡΟΠΗ που επιβάλλει .. ομερτά στους εργαζόμενους;

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα ο Διοικητής του Δημήτρης Αδαμίδης, προέκυψε μέσω του αντίστοιχου Νοσοκομείου της Κοζάνης και των αποκαλύψεων που έκανε η ιστοσελίδα prlogos.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπάρχει έτοιμη Υπεύθυνη Δήλωση εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, την οποία έχει έτοιμη ο υπεύθυνος προσωπικών δεδομένων του νοσοκομείου, αλλά δεν την έχει στείλει ακόμα στους εργαζόμενους να την υπογράψουν. Με αυτήν, ουσιαστικά ζητείται από τους εργαζόμενους να υπάρχει… ΟΜΕΡΤΑ για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, της υλικοτεχνικής του υποδομής και των ελλείψεων του.

Γιατί εκτός του αυτονόητου που πρέπει να τηρείται, δηλαδή: “να μην διαχειρίζομαι κανένα αρχείο και υλικό που αφορά προσωπικά στοιχεία και δεδομένα ασθενών και προσωπικού”, τα υπόλοιπα είναι φανερό πως αποτελούν ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ του προσωπικού. Προκειμένου να αποσιωπούν τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους.

Την συγκεκριμένη δήλωση μάλιστα όπως είπε στο prlogos.gr ο Διευθυντής του Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Χιωτίδης, την πήραν  ως φόρμουλα από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Βρίσκεται άλλωστε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου http://pgna.gr/, στο εικονίδιο κάτω αριστερά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων GDPR και υπάρχουν αναρτημένες έξι δηλώσεις εμπιστευτικότητας για αντιπροσώπους, ερευνητές , λοιπό προσωπικό, νοσηλευτές, συμβασιούχους, φοιτητές.

Διαβάστε την δήλωση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης για «τα εν οίκω μην εν δήμω»  που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους:

«Δεσμεύομαι να τηρήσω πλήρη εχεμύθεια αναφορικά με τις εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν το νοσοκομείο, την οργάνωση και λειτουργία του, την υλικοτεχνική υποδομή του, το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει όλο το προσωπικό του και ειδικότερα τους ασθενείς που κάνουν ή έχουν κάνει χρήση των ενδονοσοκομειακών ή εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών του» αναφέρει η δήλωση. «Επίσης υποχρεούμαι Α) να μην φωτογραφίζω ή βιντεοσκοπώ ή ηχογραφώ οτιδήποτε εντός του νοσοκομείου και στα πέριξ αυτού και να μην τα κοινοποιώ ή διαμοιράζομαι με οποιοδήποτε τρόπο. Β) να μην προβαίνω σε αποκαλύψεις ή σχόλια, σε σχέση με τα ανωτέρω, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο. Γ) να μην χρησιμοποιώ, μέσω διαμοιρασμού ή κοινοποίησης κανενός τύπου αρχείο με πληροφορίες ή στοιχεία του νοσοκομείου σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Δ) να μην διαχειρίζομαι κανένα αρχείο και υλικό που αφορά προσωπικά στοιχεία και δεδομένα ασθενών και προσωπικού. Ε) να λαμβάνω κατά την εργασία μου τις δέουσες κατά περίπτωση προφυλάξεις για την μη διαρροή των ανωτέρω δεδομένων σε τρίτους».

Αυτή είναι η υπεύθυνη δήλωση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Οι εργαζόμενοι στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης τι λένε

για αυτή την κατάπτυστη δήλωση που επιβάλλει ομερτά;

Εκτός του Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη που θα πρέπει να πάρει θέση άμεσα και να ξεκαθαρίσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, προφανώς και ο Σύλλογος Εργαζομένων με τον Πρόεδρο Χριστόδουλο Μεντίζη επιβάλλεται να πάρει θέση άμεσα. Γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά.

  1. Έχει σταλεί η Υπεύθυνη Δήλωση στους εργαζόμενους και τους ζητήθηκε να την υπογράψουν;
  2. Έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη της και ποια θέση παίρνουν;
  3. Άραγε στην κείμενη νομοθεσία υπάρχει πρόβλεψη υπογραφής υπεύθυνων δηλώσεων από το προσωπικό;
  4. Πόσο νόμιμη είναι αυτή η ενέργεια όταν το προσωπικό δεν έχει καμία γνώση για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων; Εκτός αν η κατάλληλη ενημέρωση από τον υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων, είναι ένα πρώτο βήμα και το δεύτερο ή τρίτο είναι η υπογραφή των δηλώσεων εμπιστευτικότητας με τις κυρώσεις να ακολουθούν.
  5. Αν τα δημόσια νοσοκομεία μετέρχονται ανάλογων πρακτικών τι θα συμβεί αύριο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό κατά την γνώμη μας και δείχνει μια ξεκάθαρη διάθεση για εκφοβισμό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και τα υπόλοιπα, προκειμένου να υπάρχει… κουκούλωμα για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι διοικήσεις τους, με πρώτο και καλύτερο τον Διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη, είναι ανίκανες να λύσουν.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*