Τα κατάφεραν δήμος Σαμοθράκης, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι και σκουπίδια θα ταξιδεύουν μαζί

Τα κατάφεραν δήμος Σαμοθράκης, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι και σκουπίδια θα ταξιδεύουν μαζί

Τα κατάφεραν τελικά η δημοτική αρχή Σαμοθράκης, οι υπουργοί που έκαναν παρεμβάσεις, εξέδωσαν υπουργικές αποφάσεις και έφεραν τροπολογίες που ψηφίστηκαν στην Βουλή, αλλά και οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβάτες και σκουπίδια θα ταξιδεύουν μαζί προς την Αλεξανδρούπολη, τώρα και με δικαστική απόφαση.

Ο νυν υπερπάντων αγών που έδωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και η ομάδα με την οποία διοικεί, οι υπουργοί Φώτης Κουβέλης, Νεκτάριος Σαντορινιός και Σωκράτης Φάμελος, αλλά και οι βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο δήμος δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS Ferries, ώστε να υποχρεωθεί να μεταφέρει τα σκουπίδια  με τα τακτικά επιβατικά δρομολόγια. Γιατί αρνιόταν  επικαλούμενη λόγους υγιεινής των επιβατών και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ενώ υπέβαλλε αίτημα για δημιουργία επιδοτούμενων δρομολογίων όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά. Οι προαναφερόμενοι υπουργοί όμως το αρνήθηκαν και η δημοτική αρχή του νησιού αντί να το στηρίξει, πανηγύριζε για την απόρριψη του απ’ την Κυβέρνηση.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά από διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, από την ημέρα που εξετάστηκε η προσφυγή στις 5 Σεπτεμβρίου, με την SAOS Ferries να υποστηρίζει πως η μεταφορά σκουπιδιών και ανθρώπων μαζί εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και είναι παράνομη. Η απόφαση δικαίωσε το Δήμο Σαμοθράκης και σύμφωνα με αυτήν, τα απορρίμματα θα μεταφέρονται κανονικά στα δρομολόγια   με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, και από εκεί φυσικά στο ΧΥΤΥ Κομοτηνής.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*