ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στην Κομοτηνή. Μαζί-μαζί-μαζί με Τοψίδη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στην Κομοτηνή. Μαζί-μαζί-μαζί με Τοψίδη

Όταν έγραφα την προηγούμενη φορά ότι έχει χαθεί η… λογική στα δημοτικά προεκλογικά πράγματα, δεν περίμεναν ότι αυτό θα επεκταθεί γενικότερα στον Έβρο και θα χρειαζόμαστε τελικά όλοι επειγόντως να πάμε ομαδικά σε… ψυχίατρο.

Διαβάζω το Evros-news.gr για παράδειγμα και βλέπω ότι σε θέμα για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Έβρο Άκη Γεροντόπουλο, κράζουν τον υπεύθυνο του σάιτ Κώστα Πιτιακούδη γιατί ως διευθυντής τύπου και επικοινωνίας του παλαιότερα, δεν του εισηγήθηκε να ζητήσει έδρα Προσφυγικού Ελληνσμού στο ΔΠΘ που τώρα πρότεινε. Θα… τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα ή μήπως έγινε από…κεκτημένη ταχύτητα, γιατί τα βάζουμε γενικότερα με όλους και όλα; Πραγματικά χάθηκε η λογική.

Επανέφερε το ξεχασμένο ταξίδι της Κριμαίας

Εδώ είχε ξεχαστεί το θέμα με τους Ρώσους, τα ταξίδια στην Κριμαία και η τεράστια διπλωματική γκάφα, αλλά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης φρόντισε να τα επαναφέρει όλα αυτά στην επικαιρότητα, βγάζοντας διθυραμβική ανακοίνωση με βάση την συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, όταν ήρθε στην Κομοτηνή για ομιλία.

Αυτός… κατάλαβε ότι τον απάλλαξε από κάθε ευθύνη για όσα του καταλόγιζαν και επικαλέστηκε την συνέντευξη αυτή θεωρώντας την… κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εμείς βέβαια καθίσαμε και την ακούσαμε όλη, κόψαμε τα σημεία που κατηγόρησε τους κυρίους Λαμπάκη και Τοψίδη για εκείνο το ταξίδι στην Συμφερούπολη, που έθεσε τα εθνικά συμφέροντα σε κίνδυνο και τα παρουσιάσαμε.

Ήρθε και η πρώην ειδική σύμβουλος του κ.Λαμπάκη στον δήμο, η Γεωργία Αγγελινά, επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του κ.Κοτζιά στον Έβρο, με πολύ σκληρές δηλώσεις της όχι μόνο να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά, αλλά και όσα κατά καιρούς γράψαμε για τις επιπόλαιες ενέργειες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και την συμπεριφορά του που δεν είχε… λογική εξήγηση. Κι οι απόψεις αυτές, είναι ξεκάθαρο ότι απηχούσαν αυτές του πρώην υπουργού Εξωτερικών για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Αφήστε που αναφέρθηκε μόνο στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Κύπρο, η οποία είναι ουσιαστικά ίδια περίπτωση με την Κριμαία, γιατί ήταν πολύ προσεκτική η κ.Αγγελινά. Η συγκεκριμένη επίσκεψη των Λαμπάκη, Τοψίδη, μαζί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γκαμπαερίδη, δεν υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει εθνική ζημιά μόνο στην Κύπρο. Υπάρχει πολύ πιο κοντά μας η Θράκη, με τους Τούρκους να ισχυρίζονται διάφορα και σε παρόμοια θέματα χρειάζεται τεράστια προσοχή. Την οποία δεν επέδειξαν.

Έμεινε στο… απυρόβλητο ο Τοψίδης

Αυτός που έμεινε πάντως στο… απυρόβλητο, ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης (είπαμε είναι χρόνια φίλος μου και έτσι τον φώναζα πάντα, όσο και αν στενοχωρώ τη Νίκη) Τοψίδης, αν και μετείχε επίσης σε εκείνη την επιπόλαια επίσκεψη στην Κριμαία. Ο ίδιος μάλιστα υπέγραψε την συνεργασία με το αντίστοιχο Επιμελητήριο, μιας χώρας στην οποία υπήρχε εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν  παραβιαστεί οι αρχές του ΟΗΕ.

Σκεφθείτε να ερχόταν στην επιφάνεια και το όνομα του κ.Τοψίδη, τώρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Να σκέφτεται δηλαδή οποιοσδήποτε, ενθυμούμενος την τεράστια επιπολαιότητα και απερισκεψία του όχι μόνο να πάει στην Κριμαία, αλλά να υπογράψει και επίσημη συνεργασία με το Επιμελητήριο της, πως θα χειριστεί πολύ σοβαρότερα θέματα στην Περιφέρεια.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τόσο στην Συμφερούπολη όσο και μετά την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Λαμπάκη παρουσία του Γκαμπαερίδη, να λέει ότι δεν τον νοιάζει το εμπάργκο και αυτός θα προσπαθήσει να πουλήσει εβρίτικα προϊόντα στην Κριμαία. Ας ελπίσουμε αν κερδίσει τις εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να μην φέρεται με τόση ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και απερισκεψία.

Γιατί ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του, πριν ακόμα ανακοινώσει αύριο επίσημα την υποψηφιότητα του, δηλώνουν σίγουροι για τη νίκη του. Περιμένουν άλλωστε πολύ κόσμο στην αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Τόσες ημέρες άλλωστε ο  Μπάμπης Παναγόπουλος, γύριζε στην Αλεξανδρούπολη και προσκαλούσε κόσμο.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα κόμματα αλλά οι… παρέες

Πως κάνουν στα χωριά όταν πρόκειται να γίνει γάμος και γυρνούν από σπίτι σε σπίτι, με λικέρ και… φοντάν; Κάπως έτσι και ο παλιός Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, προκαλούσε όποιον συναντούσε. Όπως και ο Λάζαρος Κιτσικίδης του… βαθέως ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο συνδυασμός Τοψίδη θα είναι υπερκομματικός. Όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και λειτουργεί χρόνια ο ίδιος, στις πολλές επαγγελματικές και επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Για τον φίλο μου τον Τάκη, δεν παίζουν ρόλο τα κόμματα, αλλά οι… παρέες. Δεξιοί, κεντρώοι, Πασόκοι, Συριζαίοι, κομμουνιστές, δεν τον ενδιαφέρει τι πιστεύουν. Αρκεί να συνεργάζονται καλά και να… κονομάνε. Να βγάζουν κέρδη δηλαδή από την επαγγελματική και επιχειρηματική τους ενασχόληση. Αυτό εννοώ, μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Αυτό είναι μια ζωή το… μότο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και δεν θα αλλάξει τώρα που θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

“Σημασία έχει όταν το βράδυ πας σπίτι και ανοίγεις το συρτάρι, πόσα χρήματα έχει μέσα”, συνηθίζει να λέει ο φίλος μου ο Τάκης. Γι’ αυτό δίπλα του είναι παλιοί και νέοι αγροτοσυνδικαλιστές, όπως ο Κιτσικίδης, ο Μαλτεπιώτης, ο Καμπρούδης από την πρώην ΕΑΣ Διδυμοτείχου (που έκλεισε πνιγμένη στα χρέη), φυσικά ο Ραδιόγλου που οι δουλειές του πάνε καλά, αφού οι απ’ ευθείας αναθέσεις (νόμιμες μην ξεχνιόμαστε) συνεχίζονται. Αλλά και ο Σταύρος Βαβίας, συνεταίρος του Ραδιόγλου σε εταιρεία, με οικογενειακή παράδοση στο ΠΑΣΟΚ.

Δίπλα του και ο Σταύρος Καβαρατζής, που και πάλι θα είναι κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ, όπως και την προηγούμενη φορά πήγε με τον Γιαννακίδη και μετά θα έχει απαιτήσεις να γίνει και υποψήφιος βουλευτής με το συγκεκριμένο κόμμα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν η αυριανή εκδήλωση και παρ’ ότι δεν θα μπορέσω να παραστώ, αν και το ήθελα πολύ, θα την παρακολουθήσω μέσω… Live streaming.

Σε ζωντανή μετάδοση σαν τον… Τραμπ

Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ άλλωστε, αξιοποιεί όλη την τεχνολογία. Γι’ αυτό και ενημέρωσε πως όσα ΜΜΕ θέλουν, μπορούν να συνεννοηθούν με κάποιον συνεργάτη του, για να μπορέσουν και αυτά να μεταδώσουν ζωντανά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι, γιατί τεχνικά εμείς δεν μπορούμε να την μεταδώσουμε, αλλά ελπίζω να μην πρόκειται για υπαλλήλους του Επιμελητηρίου.

Αυτοί πληρώνονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες στον συγκεκριμένο φορέα και όχι να ασχολούνται με την υποψηφιότητα του Προέδρου τους. Είμαι σίγουρος δηλαδή πως δεν χρησιμοποιεί υπαλλήλους του Επιμελητηρίου, γιατί τον ξέρω. Πάντως ούτε ο… Πλανητάρχης Τραμπ να ήταν με όλη αυτή την προεργασία. Καλά κάνει βέβαια και θέλει να δώσει μεγάλη προβολή.

Μου είπαν πάντως, ότι η αίθουσα της εκδήλωσης είναι μικρή σχετικά και δεν χωράει πολλά άτομα. Αν ισχύει, γιατί επιλέχθηκε αυτή και όχι κάποια πολύ μεγαλύτερη; Σε ξενοδοχείο για παράδειγμα; Θα είχε βέβαια πολύ μεγαλύτερους συμβολισμούς, η εκδήλωση να γινόταν στην πλατεία της Νέας Βύσσας. Του τόπου καταγωγής του δηλαδή. Από εκεί που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, απλός και ταπεινός και κατάφερε με την ικανότητα, την οξυδέρκεια και τις έξυπνες επιχειρηματικές του κινήσεις, να φτάσει μέχρι εδώ. Κι αυτό το λέω πολύ σοβαρά.

Γιατί δεν επέλεξε τη Νέα Βύσσα;

Να διεκδικήσει δηλαδή την εκλογή του ως επικεφαλής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία τα επόμενα χρόνια θα διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια και από το ΕΣΠΑ. Ο ίδιος όμως διαθέτει εμπειρία, αφού εκτός από πετυχημένος επιχειρηματίας (έχει να το λέει για τα πολλά ΑΦΜ των επιχειρήσεων που διαθέτει), διοικεί εδώ και χρόνια το Επιμελητήριο Έβρου. Μια και ανέφερα τη Νέα Βύσσα, μια ιδέα… ρίχνω. Το σήμα του συνδυασμού να είναι μια… πλεξούδα σκόρδα.

Όχι μόνο γιατί θα δείχνει ότι ξεκίνησε από χαμηλά και έφτασε πολύ ψηλά, το σκόρδο προστατεύει από το κακό μάτι και ο φίλος μου ο Τάκης τώρα που κοντράρει την εν αναμονή Κυβέρνηση θα δει τους.,.. εχθρούς του να αυξάνονται, αλλά και η πλεξούδα σκόρδου στην εμπορική έκθεση της Αλεξανδρούπολης το καλοκαίρι, έφερε το ρεκόρ Γκίνες στην μεγαλύτερη έκταση πλεξούδας στον κόσμο.

Αυτό έχει άλλωστε να επιδείξει ως επιτυχία στο Επιμελητήριο, Γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα άλλο σημαντικό και συγκλονιστικό. Για παράδειγμα, εκείνο το… καλάθι τοπικών προϊόντων το επαναλαμβάνει χρόνια πως θα το ετοιμάσει, αλλά αν και φαντάζει απλό ακόμα δεν το είδαμε. Μην είμαστε και πλεονέκτες και μην υιοθετούμε όσα  λένε αυτοί που δεν τον χωνεύουν.

Μάλλον οι άνθρωποι του Χρήστου Μέτιου θα είναι, που αν και έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Τοψίδης δηλώνει σίγουρος ότι θα τον κερδίσει. Όσο για το όνομα της παράταξης του, το κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό. Αν κρίνω πάντως ότι στις δυο σειρές της επίσημης πρότασης του υπήρχε τρεις φορές η λέξη ΜΑΖΙ, κάτι από μαζί θα υπάρχει μάλλον και στο όνομα της παράταξης.

Μαζί για την κο…ρυφή ίσως, αφού μόνο αυτή ταιριάζει στον φίλο μου τον Τάκη; Αλλιώς γιατί να υπάρχει τόσες φορές η συγκεκριμένη λέξη. Ελπίζω πάντως αυτή την φορά οι φωτογράφοι να του τραβήξουν καλύτερα πλάνα. Γιατί βλέποντας την φωτογραφία που ανέβασε στην επίσημη σελίδα του στο facebook, ειλικρινά δεν τον αναγνώρισα. Έδειχνε πολύ… γερασμένος, λες και έχει βλεφαρόπτωση.

Ο Μέτιος που δεν έχει τρίχα στο κεφάλι, φαίνεται πολύ πιο φρέσκος και νεότερος. Καλά, για τον φίλο μου τον Δημήτρη Πέτροβιτς (αλήθεια που εξαφανίστηκε αυτή η ψυχή), δεν το συζητώ. Σκέτος Άδωνις. Όχι ο Γεωργιάδης, προς Θεού, αλλά ο όμορφος της μυθολογίας.

Θα έχει φως… LED και μπύρες 

Άλλωστε αύριο στην αίθουσα θα υπάρχει πολύ φως. Έντονο φως θα έλεγα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι από λάμπες LED, σαν αυτές που τοποθέτησε στον δήμο Αλεξανδρούπολης η εβρίτικη DASTERI της οικογένειας Δαστερίδη. Η οποία παρεμπιπτόντως, μαθαίνω ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του. Ο ίδιος ο πατριάρχης της, ο προκάτοχος του στην προεδρία του Επιμελητηρίου, εκφράζεται πολύ θετικά σε όποιους μιλάει τηλεφωνικά.

Ούτε γνωρίζω αν θα υπάρχει μπουφές μετά την εκδήλωση και θα σερβίρονται εκτός από… καναπεδάκια και ποτά. Αναψυκτικά ή και μπύρες. Κι επειδή η εκδήλωση είναι στην Κομοτηνή, προφανώς μπύρες… ΒΕΡΓΙΝΑ. Με τον ιδιοκτήτη άλλωστε της εταιρείας είναι φίλοι και το καλοκαίρι πήγαν μαζί διακοπές. Το πιο πιθανό είναι να στηρίξει τον Τάκη και αυτός.

Δεν μπορεί να είναι τόσο… αριβίστας;

Είπαμε ότι χάθηκε η λογική στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης, αλλά αν είναι αλήθεια αυτό που ήρθε στα χέρια μας, όχι απλά… φέρτε μας τον ψυχίατρο, αλλά θα πάω μόνος μου στο Δαφνί και θα ζητήσω να μπω μέσα γιατί σίγουρα θα… τρελαθώ. Τέτοιος αριβίστας, τέτοιος… κωλοτούμπας, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο μιλάμε. Είπαμε, μην το γα.. το μασάλι που λέει και μια γνωστή.

Μακάρι για μένα να ισχύει, για να δουν αυτοί που έσπευσαν να του δώσουν την επίσημη στήριξη, με ποιόν έχουν να κάνουν. Δεν τον ήξεραν; Γιατί δεν ρώταγαν; Δεν γνώριζαν τις… οβιδιακές του μεταμορφώσεις; Βρε μπας και έχει δώσει ήδη το… δαχτυλίδι της διαδοχής στο συνάδερφο του (όπως λέει και αυτός που σύμφωνα με μια τεράστια δημοσιογραφική οντότητα διοικεί την πόλη) επειδή βλέπει τα πράγματα να μην του βγαίνουν; Γιατί τέτοιοι χειρισμοί μόνο εκεί παραπέμπουν.

Τι τα θέλει αυτά; Σαν να βάζει… αυτογκόλ είναι

Άλλη μια ερώτηση στην Βουλή έκανε ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και μας έστειλε ένα ακόμα, από τα δεκάδες δελτία τύπου με τις ερωτήσεις και επερωτήσεις του. Για τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου που καθυστερεί και κατηγορεί την σημερινή Κυβέρνηση. Το έγραψα και άλλη φορά, όταν έκανε το ίδιο με το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας. Τί τα θέλει αυτά τα… αυτογκόλ;

Είναι πολύ εύκολο, ακόμα και για τον Γιώργο Καίσα ή τον Δημήτρη Ρίζο απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ να τον… ταπώσουν. Γιατί θα του θυμίσουν ότι η Νέα Δημοκρατία χρόνια ως Κυβέρνηση, με Καραμανλή και Σαμαρά, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον συγκεκριμένο δρόμο. Γιατί ο ίδιος μπορεί να μην ήταν τότε βουλευτής, αλλά ανήκει στο συγκεκριμένο κόμμα.

Τα ίδια έκανε παλαιότερα και για το ακατάλληλο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και οι αστυνομικοί αναρωτιούνταν αν ένας Δημοσχάκης που διετέλεσε Αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν κάποιος άλλος και όχι αυτός, αλλά δεν έκανε τίποτα να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα.

Άλλο το θέμα, άλλο το μπορώ

Μια και πιάσαμε τα της Ν.Δ, θέλει να είναι υποψήφιος  στις επόμενες εκλογές ο Σάκης Γκακίδης, όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα πήρε αμπάριζα τα τοπικά ΜΜΕ και είτε αρθρογραφεί, είτε δίνει συνεντεύξεις. Κι εγώ θέλω να αναλάβω διευθυντής ειδήσεων στο BBC, αλλά το θέμα είναι αν μπορώ Σάκη μου. Και συγνώμη που στενοχωρώ έναν φίλο και συγγενή σου εξ αγχιστείας, αλλά με δηλώσεις και άρθρα υποψηφιότητα δεν έρχεται.

Ο… Ναρκαλιευτής