Λαμπάκης: “Μπορεί η Γυμναστική να παραμένει στο ΤΟΛ, αλλά δεν φταίω εγώ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμπάκης: “Μπορεί η Γυμναστική να παραμένει στο ΤΟΛ, αλλά δεν φταίω εγώ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το 2014, όταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου αγιασμού του Αθλητικού Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής στις εγκαταστάσεις του ΤΟΛ, ότι πολύ σύντομα θα γίνει το « ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» και μάλιστα προσδιόρισε στο παλαιό Κολυμβητήριο.

Σήμερα, εν έτει 2018, όχι μόνο δεν έχει βρεθεί καμιά λύση παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του, αλλά συνεχίζει και το… δούλεμα στους περισσότερους από 150 αθλητές, την διοίκηση, τους προπονητές και τους γονείς. Γιατί μιλώντας χθες το πρωί, μετά την επίσκεψη της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την σημαντική οικονομική του βοήθεια (έχει δώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο), άρχισε πάλι να μιλάει για τις αθλητικές υποδομές της πόλης και με όσα είπε σίγουρα θα προκαλέσει την αγανάκτηση των ανθρώπων του ΟΕΓΑ.

Γιατί έψαξε ένα σωρό δικαιολογίες προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες του, αφού παραμένει ο συγκεκριμένος σύλλογος, 4 χρόνια μετά τις υποσχέσεις του, ακόμα στο “ΤΟΛ”. Είπε λοιπόν:

  1. Μια δημοτική αρχή και ένας δήμαρχος δεν μπορεί να τα ολοκληρώσει όλα την ίδια χρονική στιγμή
  2. Το συγκεκριμένο άθλημα πρέπει να στεγαστεί μόνο του, ενώ οι άλλοι σύλλογοι στεγάζονται με πολλά ακόμα αθλήματα
  3. Είμαι στενοχωρημένος που δεν μπορώ να τους ικανοποιήσω τώρα, αλλά κάναμε προσπάθειες
  4. Δεν φταίω εγώ που οι μηχανικοί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί το παλαιό Κολυμβητήριο γιατί έχει πρόβλημα στατικότητας
  5. Μπορεί τώρα ακόμη να μένουν στο ΤΟΛ, αλλά όμως το μυαλό μου είναι εκεί κοντά τους
  6. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τα παιδιά μου εκεί. Θα βρω χώρο, θα τα στεγάσω, αλλά χρειάζεται λίγο υπομονή
  7. Μην ξεχνάμε, ότι ζούμε στην Ελλάδα, σε μια κακόμοιρη οικονομικά χώρα

Ενώ λοιπόν για τα υπόλοιπα αθλήματα βρίσκει τρόπους και χρήματα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, για την Γυμναστική βρίσκει μόνο ένα σωρό δικαιολογίες. Ακόμα και την κακόμοιρη οικονομικά Ελλάδα θυμήθηκε. Το 2014 μέσα στην καρδιά του Μνημονίου, δεν τα ήξερε όταν έδινε υποσχέσεις; Τώρα μάλιστα, χάρη στον πολύ συμπαθή στον ίδιο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο με επιστολή ζήτησε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκαμε από τα Μνημόνια. Άρα δεν είναι ίδια η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε ένα ρεσιτάλ αποποίησης ευθυνών δήλωσε ότι: “Όλα τα αθλήματα στεγάζονται. Η μοναδική παραφωνία είναι το σπίτι της Γυμναστικής, το οποίο στεγάζεται σε ένα “τολ”. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των 150 περίπου αθλητών, των γονέων τους και των προπονητών τους, ότι έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να αγωνίζονται σε χώρους αντάξιους που έχουν τα άλλα αθλήματα, αλλά έλα που μια δημοτική αρχή και ένας δήμαρχος δεν μπορεί να τα ολοκληρώσει την ίδια χρονική στιγμή. Γιατί; Γιατί το συγκεκριμένο άθλημα πρέπει να στεγαστεί μόνο του, ενώ μιλάμε για τόσους άλλους αγωνιστικούς χώρους όπου στεγάζονται πολλοί σύλλογοι και πολλά αθλήματα.

Αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά την οποία πρέπει να την λάβουν υπόψη τους οι γονείς, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι και το αντιλαμβάνομαι και εγώ είμαι στενοχωρημένος που δεν μπορώ να τους ικανοποιήσω τώρα. Αλλά κάναμε προσπάθειες. Προσφέραμε 200.000 ευρώ για να κολλήσουν από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που μας πρότεινε να του στείλουμε το έγγραφο και τη δέσμευση με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά δυστυχώς απέρριψε αυτή την δωρεά.

Προσπαθήσαμε να πάμε στο Κολυμβητήριο, αλλά αποδείχθηκε ότι η στατικότητα του δεν έφτανε για να δημιουργήσουμε το σπίτι της Γυμναστικής και δεν φταίω εγώ γι’ αυτό. Ούτε και οι μηχανικοί που αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κατεδαφιστεί. Και μένουμε λοιπόν τώρα ακόμη στο ΤΟΛ, αλλά όμως το μυαλό μου είναι εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τα παιδιά μου εκεί. Θα βρω χώρο, θα τα στεγάσω, αλλά χρειάζεται λίγο υπομονή. Μην ξεχνάμε, ότι ζούμε στην Ελλάδα. Ζούμε σε μια κακόμοιρη οικονομικά χώρα”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

? Δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης σχετικά με τα όσα είναι ήδη δρομολογημένα να γίνουν για τις αθλητικές υποδομές στον δήμο μας, μετά τη συνάντηση που είχε με την ομάδα βόλει του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volleyball Team σήμερα το πρωί στο δημαρχείο.

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Samstag, 17. November 2018

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*