Σκέφτεται να ζητήσει στήριξη και από άλλα κόμματα ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Τι σκέφτονται στη Ν.Δ

Την στήριξη και άλλων κομμάτων, σκέφτεται να ζητήσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στέλνοντας στους επικεφαλής τους ανάλογες επιστολές με αυτή που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ το Evros-news.gr, ότι απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Λαμπάκης, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της πόλης στις εκλογές τον Μάιο του 2019, δεν αρκέστηκε στην επίσημη στήριξη που του έδωσε η Νέα Δημοκρατία, δια του Γραμματέα της Πολιτικής της Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκε μαζί του και ανακοίνωσε την συγκεκριμένη απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να συμβεί μάλιστα αυτό, ξεπεράστηκαν κάποιοι ενδοιασμοί και προβληματισμοί που υπήρχαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από δηλώσεις του δημάρχου. Τόσο εναντίον του ίδιου του κ.Μητσοτάκη, όσο και του Αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη, οι οποίες όμως ήταν πολύ σκληρές και ξέφυγαν από τα όρια.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Αυγενάκη, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης έσπευσε να δηλώσει πως έχει καλούς φίλους και στον ΣΥΡΙΖΑ, με γνωστές τις πολύ καλές σχέσεις του με την βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, η οποία φέρεται να έπαιξε ρόλο στην αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής στον Πρωθυπουργό, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα. Τότε λοιπόν ο κ.Λαμπάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Ο σεβασμός προς την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διατηρήσω το πολυσυλλεκτικό μου σχήμα μέσα σε ένα καινούριο ψηφοδέλτιο, αυτό με τιμάει ακόμη περισσότερο, γιατί όταν υπάρχει αυτή η δυναμική σε ένα κόμμα στην έννοια της δημοκρατίας, ένας αυτοδιοικητικός δεν μπορεί παρά αυτό τον σεβασμό να τον αποδεχθεί και να προχωρήσω σε αυτή την πολυσυλλεκτικότητα και σε άλλους χώρους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρότατο”.

Πως σκέφτεται να αντιδράσει η Ν.Δ

Άλλο όμως η πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου και εντελώς διαφορετικό πράγμα η επιστολή στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητάει στήριξη και από το κυβερνών κόμμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να συνοδεύεται αυτή από… ύμνους για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του, για υπουργούς και προέδρους οργανισμών και όλα όσα αναφέρει στην επιστολή του. Κι επειδή ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, όταν το απόγευμα του Σαββάτου κάποια από τα στελέχη της, ανάμεσα τους και στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πήραν στα χέρια τους την επιστολή προς τον κ.Τσίπρα, αρχικά δεν πίστευαν στα μάτια τους και στη συνέχεια έγιναν έξω φρενών.

Το θέμα αυτό θα εξεταστεί ίσως και σήμερα από την Επιτροπή για τις δημοτικές εκλογές, στην οποία είναι επικεφαλής ο Νικήτας Κακλαμάνης, με την συμμετοχή πιθανόν του Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και του Θανάση Νέζη, στενού συνεργάτη του Προέδρου, ο οποίος επίσης είχε έρθει στην Αλεξανδρούπολη κατά την ανακοίνωση της στήριξης στον Λαμπάκη. Οι πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς δεν είναι ξεκάθαρες. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι:

  1. Να ανακληθεί η επίσημη στήριξη της Ν.Δ από την υποψηφιότητα του κ.Λαμπάκη, μετά την συγκεκριμένη επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους… ύμνους στην κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Να δοθεί σε έναν από τους άλλους υποψήφιους, που ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο. Τον Βαγγέλη Μυτιληνό για παράδειγμα ή τον Βαγγέλη Ρούφο, αν αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος.
  3. Να μην δοθεί στήριξη σε κανέναν και αφού φυσικά γίνει ανάκληση στο πρόσωπο του κ.Λαμπάκη.
  4. Να δοθεί στήριξη σε κάποιον άλλον, στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς για παράδειγμα, αν αποφασίσει να μην προχωρήσει την υποψηφιότητα που ανακοίνωσε για Περιφερειάρχης, μια και στην περίπτωση του δεν ανακοινώθηκε κάποια απόφαση.

Ο Λαμπάκης σκέφτεται να ζητήσει στήριξη

και από  άλλα κόμματα λένε οι συνεργάτες του

Την ίδια στιγμή πάντως και ενώ στην Αλεξανδρούπολη αρκετοί ψηφοφόροι της Ν.Δ είναι “πυρ και μανία” για μια ακόμη φορά με την στάση του δημάρχου απέναντι στο κόμμα, ο ίδιος όπως λένε οι συνεργάτες του επιμένει πως έπραξε σωστά. Μάλιστα υποστηρίζει πως θα ζητήσει επίσημη στήριξη και από άλλα κόμματα. Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ αναμένεται να επιλέξει μεταξύ Γιάννη Ζαμπούκη και Φραγκούλη Δούκα, με τον πρώτο να είναι ο επικρατέστερος και το ΚΚΕ στηρίζει τον Σάββα Δευτεραίο, μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αφού από την Χρυσή Αυγή μάλλον δεν θα επιχειρήσει να ζητήσει στήριξη ο κ.Λαμπάκης.

Πάντως με την… φόρα που έχει πάρει και στην δύσκολη θέση που δείχνουν οι ενέργειες του τον τελευταίο καιρό ότι βρίσκεται, δεν αποκλείεται να στείλει και επιστολή στον… Δημήτρη Κουτσούμπα ζητώντας στήριξη του ΚΚΕ. Θα έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, αν απευθυνθεί στους ΑΝΕΛ, που στην περιοχή μας έχουν σχεδόν… εξαϋλωθεί και είναι ανύπαρκτοι. Γιατί ο Πρόεδρος τους Πάνος Καμμένος, έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον του πριν δυο χρόνια, όταν είχε κάνει εκείνες τις ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις για “Ανεξάρτητο Κράτος” στην Θράκη.

Ας θυμηθούμε τι είπε ο κ.Καμμένος εναντίον του Βαγγέλη Λαμπάκη στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου