ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η επιστολή Λαμπάκη σε Τσίπρα, οι σύμβουλοι και οι ψήφοι, η ΝΟΔΕ και τα… φιλέτα

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η επιστολή Λαμπάκη σε Τσίπρα, οι σύμβουλοι και οι ψήφοι, η ΝΟΔΕ και τα… φιλέτα

Βρισκόμαστε έξι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όπως βλέπετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Γιατί οι εξελίξεις αναμένονται απρόβλεπτες, τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και στους δήμους του Έβρου. 

Αν και ομολογώ ότι δεν ξύπνησα τόσο καλά σήμερα, γιατί έφαγα χθες βράδυ κάτι σουβλάκια (τι κάτι ξεπέρασα τα δέκα δηλαδή) που μου κάθισαν βαριά στο στομάχι. Καλά να πάθω βέβαια, αφού το Χριστινάκι μου λέει συνέχεια να τρώω κανένα… φιλέτο (fileto θα πρέπει να γράφεται στα λατινικά γιατί δεν ξέρω πως λέγεται και φυσικά πως γράφεται στα αγγλικά), είτε κοτόπουλου είτε χοιρινό, αλλά εγώ επιμένω και το αποφεύγω. Αυτά τα φιλέτα (ή fileto στα λατινικά) είναι ακριβά πράγματα, κοστίζουν και τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν.

Προτιμώ τα επικίνδυνα… Ναρκοπέδια απ’ τα… φιλέτα 

Κάποιοι πρότειναν να με… κεράσουν, να το πληρώσουν δηλαδή αυτοί, ώστε να δοκιμάσω και εγώ φιλέτο (fileto είπαμε στα λατινικά), αλλά το απέφυγα. Μια στιγμή μάλιστα πέρασε από το μυαλό μου να το κάνω, αλλά τώρα που το ξακασκέφθηκα, μου έφυγε πλέον η συγκεκριμένη σκέψη. Με μάθατε τόσον καιρό άλλωστε. Όταν καταλαβαίνω ότι κάποιος πάει να μου την… φέρει πίσω απ’ την πλάτη μου, θεωρεί πως μπορεί να με… τσαλαπατήσει ή να με εκφοβίσει, τότε είναι που… γυρίζει το μάτι μου. Παθαίνω… παράκρουση, όπως λένε και κάτι φίλοι μου που έχουν ήδη νοιώσει τα αποτελέσματα της.

Όπως κατάλαβα πάντως, ο προηγούμενος Ναρκαλιευτής, την Κυριακή λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, ενόχλησε αρκετούς. Το κατάλαβα από την αντίδραση τους, η οποία οφείλω να ομολογήσω ήταν μάλιστα άμεση. Αν τόσο γρήγορα αντανακλαστικά έχουν και στην διοίκηση της Περιφέρειας την οποία θέλουν να αναλάβουν, μπορεί να λύσουν και κανένα πρόβλημα. Μιλάμε ότι δεν περιορίστηκαν μόνο στον Έβρο ή στην Κομοτηνή όπου έγινε η εκδήλωση, αλλά πήραν τόση φόρα που έφτασαν μέχρι την… Καβάλα. Άλλωστε και αυτοί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ανήκει.

Κι εκεί, έχουν πολύ καλό ψάρι. Όταν λοιπόν τρως ψάρι και μάλιστα… φιλέτο (fileto είπαμε στα λατινικά), μπορεί αυτό να είναι αρκετά ακριβό, αλλά αν το πληρώνουν άλλοι, γιατί έχουν υποχρέωση για μια… υπηρεσία που τους πρόσφερες, τότε τι σε νοιάζει; Εσύ την δουλειά που σου ανέθεσαν την έκανες. Καμιά δουλειά άλλωστε δεν είναι ντροπή. Την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί που νόμισαν ότι μπορούν να… φοβίσουν κάποιον ,ο οποίος τους κάθεται στο στομάχι.

Σύμβουλοι του Λαμπάκη πήγαν στον Τοψίδη

Όπως σε εμένα τα σουβλάκια ένα πράμα. Γιατί όταν δεν έχεις… κολώσει μπροστά σε επιχειρηματικούς κολοσσούς ή σε μπράβους που στην “έπεσαν” άγρια, τί να σου πουν τα… φιλετάκια και όσοι τα.. παραγγέλνουν. Προτιμώ λοιπόν να παραμείνω… Ναρκαλιευτής και βγάζω… νάρκες ή και να βάζω κάποιες φορές, όσο και αν είναι επικίνδυνο αυτό και φυσικά να μου κοστίζει αρκετά. Ένα σουβλάκι θα βρούμε κάποια ευρώ να το φάμε. Ας τ’ αφήσουμε λοιπόν αυτά και να πιάσουμε τον… Καρανίκα. Στον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον γνωστό Νίκο Καρανίκα που δουλεύει στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρομαι φυσικά, ο οποίος εργάζεται εκεί και θα πήρε την επιστολή του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος ζητάει στήριξη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν όμως πάμε σε αυτό και επειδή νωρίτερα αναφέρθηκα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τοψίδη με τον συνδυασμό “Περιφέρεια Σύνθεση”, έμαθα ότι στην Λέσχη Κομοτηναίων όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, βρέθηκαν εκτός των άλλων και δύο δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης, της παράταξης του νυν δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο Γιώργος Ουζουνίδης που είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, αλλά και το Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Βαταμίδης.

Αφού θα είναι υποψήφιοι ξανά με τον κ.Λαμπάκη, σημαίνει πως έχουν και αυτοί, όπως όλος ο συνδυασμός, την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της οποίας για την Περιφέρεια, τον Χρήστο Μέτιο, κατεβαίνει ο κ.Τοψίδης. Η παρουσία των Ουζουνίδη, Βαταμίδη λοιπόν είναι ένα ζήτημα. Μικρό ασφαλώς, μπροστά στους χειρισμούς του δημάρχου τους.

Αρνητικά δημοσιεύματα στην Αθήνα

Το επισημαίνω, με αφορμή την επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε την επίσημη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία AΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr (κάτι κάνουμε και εμείς όσον αφορά αποκλειστικά θέματα). Γιατί δημιούργησε αίσθηση και αποτελεί θέμα συζήτησης όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Αθήνα. Όταν βλέπετε μια πολύ γνωστή εφημερίδα, όπως το ΕΘΝΟΣ ή ένα κανάλι όπως ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων του ή ιστοσελίδες όπως το iefimerida και αυτή του “Ελεύθερου Τύπου” να ασχολούνται, υπάρχει θέμα.

Δεν ξέρω ποια θέση θα πάρει η Ν.Δ με τα όργανα της και πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα. Αν δηλαδή αποσύρει την επίσημη στήριξη της στον Βαγγέλη Λαμπάκη ή αν τον… επιβραβεύσει, αφήνοντας το θέμα να περάσει αβρόχοις ποσί. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι Νεοδημοκράτες της Αλεξανδρούπολης αλλά και ολόκληρου του Έβρου, είναι “πυρ και μανία” με την συγκεκριμένη κίνηση του δημάρχου. Γιατί την συνόδεψε με… ύμνους για τον κ.Τσίπρα και την Κυβέρνηση.

Πως θα ζητήσουν ψήφους απ’ τους Νεοδημοκράτες;

Θα ήθελα να ξέρω με τι μούτρα θα απευθυνθούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αυτό τον κόσμο, όταν έρθουν οι εκλογές του Μαίου. Αναφέρομαι περισσότερο σε όσους ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα. Τον Χρήστο Γερακόπουλο, τον Χρήστο Ζιώγα, τον Γιώργο Κουκουράβα, τον Γιάννη Φαλέκα, το Νίκο Γκότση, τον Αντώνη Βαμβακερό. Γιατί για τον Παντελίδη που είναι ΠΑΣΟΚ ή τον Γκοτσίδη και τον Βαταμίδη (μαθαίνω ότι παριστάνει και τον… σύνδεσμο με τη Νατάσα Γκαρά εσχάτως) οι οποίοι επίσης δεν είναι Νεοδημοκράτες, το πρόβλημα θα είναι μικρότερο.

Βέβαια όλοι τους σε ψηφοφόρους ή συμπαθούντες της Ν.Δ απευθύνονται και από αυτούς θα ζητήσουν στήριξη και ψήφους για τον συνδυασμό Λαμπάκη. Θα πρέπει λοιπόν εκτός από το να… απολογούνται για όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, όπως την περίφημη πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου που πήγαν κόντρα στη λαϊκή θέληση, αλλά και όσα δεν έκαναν αν και τα υποσχέθηκαν, οι δημότες θα τους ζητούν εξηγήσεις και για τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες του επικεφαλής τους.

Γιατί όσο και αν θέλει ο κ.Λαμπάκης να υποβαθμίσει το θέμα, ακόμα και όσοι ήταν έντονα δυσαρεστημένοι από τα γνωστά… παιχνίδια του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αποθεωτικές δηλώσεις κατά καιρούς για Τσίπρα, Κουρουμπλή και άλλους υπουργούς, δεν περίμεναν ότι θα φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Κι αντί να αναγνωρίσει το λάθος του, έστω μια φορά να παραδεχθεί πως έκανε λάθος, ο… Αλάθητος Πάπας της Αλεξανδρούπολης επιμένει πως έπραξε σωστά.

Στη ΝΟΔΕ Έβρου όλα καλά; Ακόμα να περάσει η… αφωνία;

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τον Μάιο θα… γευθεί τους καρπούς όσων λέει και κυρίως κάνει. Πως θα αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση η επίσημη Νέα Δημοκρατία μας ενδιαφέρει. Μια και είμαστε στον Έβρο, η ΝΟΔΕ Έβρου και ο Πρόεδρος της Άκης Παρασκευόπουλος που μαζί με τους υπόλοιπους παραμένουν “εξαφανισμένοι”, που βρίσκονται; Μέρες τώρα δεν ακούσαμε την φωνή τους, δεν μάθαμε τις απόψεις τους.

Αυτοί οι… σκληροί και άτεγκτοι σε θέματα κομματικής πειθαρχίας, που με αξιοθαύμαστη αντίδραση ελάχιστων ωρών έσπευσαν να θέσουν εκτός κομματικών αρμοδιοτήτων την Όλγα Βρετοπούλου, προφανώς επειδή έκανε το λάθος να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Λαμπάκη που έχει την επίσημη στήριξη της Ν.Δ και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ανεξάρτητο Γιάννη Ζαμπούκη, που έχουν κρυφτεί; Δεν πρέπει να καλέσουν για εξηγήσεις, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος δήμαρχο Αλεξανδρούπολης;

Δεν πρέπει να πάρουν θέση και να πουν την άποψη τους; Καλά, δεν μιλάμε για διαγραφές και τέτοια, γιατί ο Παρασκευόπουλος και ο Τζήμας, δεν έχουν τα… πνευμόνια να το κάνουν. Αλλά δεν είναι μόνο ο κ.Λαμπάκης. Εδώ και τόσον καιρό έχει ανακοινώσει ότι κατεβαίνει ως “αντάρτης” υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πέτροβιτς, που επίσης είναι μέλος του κόμματος. Δεν άκουσα ούτε… κιχ από την κομματικά “ευαίσθητη” στην περίπτωση της Βρετοπούλου ΝΟΔΕ Έβρου.

Για να μην πάμε στον Τάκη Τοψίδη, που επίσης είναι γνωστό ότι ανήκει στη Ν.Δ και κατεβαίνει και αυτός απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Χρήστο Μέτιο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Αλλά και στον Βαγγέλη Ρούφο, υποψήφιο βουλευτή το 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο), ο οποίος δήλωσε ότι κατεβαίνει ως ‘αντάρτης” στο δήμο Αλεξανδρούπολης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο Βαγγέλη Λαμπάκη. Ούτε για αυτόν πήραν θέση. Επειδή δηλαδή δήλωσε ότι κατεβαίνει ως δάσκαλος με τους μαθητές του (κάτι σαν τον Ιησού Χριστό ένα πράγμα), δεν τον… αγγίζουν;

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Λαμπάκη

Μια και μιλάμε για Ν.Δ. και Λαμπάκη,θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης (ωχ βλέπω την… χοντρόμυγα αντί να τσιμπάει να… τσιμπιέται με τον τίτλο), ο οποίος μιλώντας στον STATUS 94.2 και τον… ΜΗ φίλο μου Σταύρο Αποστολίδη, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ το Evros-news.gr και το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ μας στις 15 Μαίου 2018. Τότε με τίτλο: “Συνάντηση τετ-α-τετ Λαμπάκη-Μητσοτάκη στο SOHO, μετά από συνεχή αγωνιώδη τηλεφωνήματα του δημάρχου”  αποκαλύψαμε ότι συναντήθηκαν στο γνωστό καφέ SOHO της Αλεξανδρούπολης και τα είπαν για 15 λεπτά.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δήλωσε λοιπόν ότι: “Όταν ήρθε ο κύριος Μητσοτάκης στις 14 Μαίου εδώ και πήγαμε επί 20 λεπτα και μιλάγαμε εκεί μέσα σε μια καφετέρια και περίμεναν όλοι οι άλλοι οι συνοδοιπόροι μας έξω, το πρώτο πράγμα που μου είπε ο Κυριάκος Μητσοτάλης ήταν αυτό. Δήμαρχε μην στενοχωριέστε. Δεν θα αδειοδοτηθεί το Πέραμα και οι Σάπες, εφόσον εσείς και ο λαός σας εδώ πέρα είναι αρνητικός. Αυτό να το βάλεις στο μυαλό σου. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, παρά μόνο όταν εσείς το θελήσετε αληθινά”.

Μάλιστα ορκίστηκε γι’ αυτό, λέγοντας: “Σας δίνω το λόγο της πολιτικής μου τιμής και οτιδήποτε πιο ιερό έχω. Πάρτε και ρωτήστες στη Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό”. Επιβεβαίωσε λοιπόν εκείνη την συνάντηση, στην οποία μάλιστα πήγε… τρέχοντας όπως γράψαμε τότε, μια και μπορεί να παρίστανε τον σκληρό με δηλώσεις του κατά και του Μητσοτάκη, αλλά μέσα του αγωνιούσε αν θα πάρει την επίσημη στήριξη για τις εκλογές του Μαίου.

Θα ανακοινώσει γυναίκες

Μια και ασχολούμαστε με τη Ν.Δ. έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες, ίσως και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα γυναικών που θα είναι υποψήφιες στις επόμενες εκλογές. Οι… κεραίες μου απ’ την οδό Πειραιώς μάλιστα αναφέρουν, ότι θα υπάρχει και όνομα για το νομό Έβρου. Ποιά ακριβώς δεν ξέρω, αλλά αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε. Απλά, χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους, μην έχουμε κανένα… Σοκ (με όμικρον γράφεται και όχι… ωμέγα όπως επιμένει κάποιος).

Ελπίζω να είχε.. πινακίδες

Ο Βαγγέλης Πουλιλιός ήταν ο μοναδικός δήμαρχος από το νομό Έβρου, που βρέθηκε στην Κομοτηνή και όχι μόνο παρακολούθησε την ανακοίνωση Τοψίδη για την υποψηφιότητα του ως Περιφερειάρχης, αλλά φωτογραφήθηκε και μαζί του. Ελπίζω πάντως το αυτοκίνητο που πήγε απ’ το Σουφλί στην Κομοτηνή, να είχε αυτή την φορά… πινακίδες και να ήταν ασφαλισμένο. Γιατί ο φίλος μου ο Βαγγέλης, συνηθίζει να κυκλοφορεί με αυτοκίνητα του δήμου χωρίς πινακίδες.

Δεν θυμάστε που στην Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο του δήμου που οδηγούσε ήταν χωρίς πινακίδες και μάλιστα πρόσφατα έγινε και το δικαστήριο; Εδώ λοιπόν δεν τον νοιάζουν αυτά, θα τον ενδιαφέρει αν στηρίζει κάποιον για Περιφερειάρχη που κατεβαίνει απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ όπου και ο Πουλιλιός ανήκει; Άλλωστε όπως έλεγε και το διαφημηστικό σλόγκαν: “Ψυχούλα ο Βαγγελάκης” και δεν θα μπορούσε να… πουλήσει τον φίλο του Τοψίδη.

Δηλώνει άλλωστε σίγουρος για την επανεκλογή του. Αν του βάλουν όμως καμιά δυνατή “σφήνα” απ’ το κόμμα, τότε να δούμε τί θα κάνει. Γιατί ο Καλακίκος που έχει απέναντι του, δείχνει πολύ… λίγος για να μπορέσει να τον κερδίσει και συγνώμη αν με αυτό που γράφω στενοχωρήσω το ξαδερφάκι μου τον Μιχάλη.

Ο… Ναρκαλιευτής