Λαμπάκης: Λόγω της… προτροπής Αυγενάκη, έστειλα την επιστολή στον Τσίπρα. Σιγά μην σκεφτώ τον Καίσα

Λαμπάκης: Λόγω της… προτροπής Αυγενάκη, έστειλα την επιστολή στον Τσίπρα. Σιγά μην σκεφτώ τον Καίσα

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία μετά την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ζητάει το ίδιο και απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιδοθεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μάλιστα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, ουσιαστικά είπε ότι εφάρμοσε την… προτροπή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε και από άλλα κόμματα να τον στηρίξουν. “Η επιστολή μου δεν έχει ενοχλήσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κάποιους. Γιατί; Να σας θυμίσω τη δήλωση του κυρίου Αυγενάκη, όταν μου μετέφερε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη; Θυμάστε τι είπε πρώτα-πρώτα; Αυτόν τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο ο κομματικός μας χώρος στον οποίο ανήκει τον σέβεται και τον αγαπάει γιατί είναι άξιος, θέλουν να τον στηρίξουν και άλλοι κομματικοί χώροι.

Προτρέπω και άλλους κομματικούς χώρους να τον στηρίξουν. Η πολιτική γενναιότητα του Αυγενάκη και του Κυριάκου του Τσ.., του Μητσοτάκη, είναι ανεπανάληπτη. Διότι κάλεσε εδώ στην Αλεξανδρούπολη και άλλους κομματικούς χώρους να με στηρίξουν”, είπε ο κ.Λαμπάκης.

“Σιγά μην σκεφθώ τον κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιτέθηκε όμως και μίλησε κάπως απαξιωτικά για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργο Καίσα, ο οποίος σχολίασε αρνητικά την συγκεκριμένη δήλωση και τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. “Βγήκε ένας βουλευτής, ο φίλος μου ο Γιώργος Καίσας και είπε ακυρώνω την αιτιολογική έκθεση και την φιλοσοφία του νόμου του Κλεισθένη, ο οποίος επελέγη απ’ τον Πρωθυπουργό της χώρας, από την Κυβέρνηση μου και από όλους εμάς ως κόμμα. Γιατί ενώ λέγαμε πριν από την ψήφιση του ότι επιδιώκουμε τις πολιτικές συγκλίσεις και πολιτικές συναινέσεις, εννοείται από διαφορετικούς χώρους και δεν μιλούσε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικές απόψεις σύγκλισης, ενώ αυτό διαλαλούσαν, βγήκε ο κ.Καίσας και είπε, προσέξτε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είναι όχι της φιλελεύθερης παράταξης, αλλά της νεοφιλελεύθερης. Με κόλλησαν και άλλη στάμπα.

Δεν πειράζει, εγώ τα παίρνω όλα και απαντάω φυσικά. Δεν αφήνω να πέσει κάτι κάτω. Είναι λέει της νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας και αντίληψης. Επομένως λέει, δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα μ’ αυτόν, γιατί λέει δεν μπορούμε να συγκλίνουμε. Και είπε γιατί πάει στον Τσίπρα; Ο Πρωθυπουργός είναι για άλλα πράγματα. Υπάρχει το κόμμα. Να γιατί πήγα στον Τσίπρα. Γιατί φαίνεται κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται αυτό που ψηφίζουν στη Βουλή. Είναι κρίμα. Στενοχωριέμαι και πικραίνομαι. Είδες πως ξεσκεπάστηκε αμέσως μια άποψη ενός πολιτικού που βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ; Σιγά μην σκεφτόμουν εγώ τον κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον απαξιώνω, αλλά σιγά μην σκεφθώ τον κάθε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τι θα πει αν κάνω μια ενέργεια. Συνολικά βλέπω τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ”.