Β.Λαμπάκης: Αντιδράσεις για την στέρηση μισθού στον Αντιπρόεδρο των εργαζομένων, επειδή ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες

Β.Λαμπάκης: Αντιδράσεις για την στέρηση μισθού στον Αντιπρόεδρο των εργαζομένων, επειδή ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες

Τις έντονες αντιδράσεις του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και των εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη να τιμωρήσει με ποινή στέρησης μισθού 15 ημερών τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων Δημήτρη Παπαδόπουλο, επειδή διαμαρτύρεται για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέρφων του και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ.Λαμπάκης δείχνει να μην σέβεται τον θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων, όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό ο κ.Τσούνης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, προαναγγέλοντας καταγγελίες σε βάρος του δήμου και του δημάρχου στο υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:  “Ο δήμαρχος τα ίδια που μας είπε χθες, μας είχε πει και πριν ενάμισι χρόνο. Ζητώντας μας τότε πίστωση χρόνου 2 μήνες προκειμένου να αλλάξει η εικόνα εντελώς.

-Καταγγέλει τον δήμο Αλεξανδρούπολης σε υπουργείο Εργασίας και ΣΕΠΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ για άθλιες συνθήκες

Σοκαρισμένοι χθες τον ακούσαμε, όταν με ένα ύφος αυτοκράτορα που δεν δεχόταν αντίλογο και κριτική. Αυτά είναι τα φαινόμενα όταν μένει κάποιος πολύ χρόνο στην εξουσία και αποκομίζει τέτοιες στάσεις και χαρακτηριστικά. Εμείς θέλουμε συνεργασία για να λυθούν προβλήματα. Του είπαμε να κατέβουμε μαζί στον όρχο αυτοκινήτων και το γκαράζ. Βρωμιά, δυσωδία, σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια εργαζομένων”.

Τσούνης: Υπάρχουν απειλές του δημάρχου και τιμωρεί

εργαζόμενους επειδή αναδεικνύουν τα προβλήματα

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ επανέλαβε και την συγκεκριμένη καταγγελία: “Επειδή υπάρχουν και απειλές. Είναι ένα σοβαρό θέμα η αντιμετώπιση στα όργανα των εργαζομένων. Η δημοκρατία λειτουργεί ακόμα. Και γενικά και τοπικά εδώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι έχουν εκπροσώπους. Ψηφίζουν. Δεν μας απασχολεί καθόλου αν συμπαθεί ή αντιπαθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο κύριος δήμαρχος. Ούτε έχει δικαίωμα να λέει ότι δεν συνομιλώ με τον έναν και να επιλέγει με τον ποιόν θα συνομιλεί. Γιατί έχουμε και τέτοια φαινόμενα.

Στον Αντιπρόεδρο του σωματείου Δημήτρη Παπαδόποιυλο ήδη έχει επιβληθεί για άλλο ζήτημα, με ακραία διαδικασία που την τράβηξε από τα μαλλιά, ποινή 15 ημερών στέρηση μισθού. Αυτή η διαδικασία είναι επειδή μιλάμε και βγάζουμε προς τα έξω τα προβλήματα”.

Εργαζόμενοι στο πλευρό του Αντιπροέδρου τους

Η δημόσια αναφορά του κ.Τσούνη για την ποινή που επέβαλλε ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου επειδή διαμαρτύρεται για τα προβλήματα και τους κινδύνους της δουλειάς τους. προκάλεσε τις αντιδράσεις και άλλων. Ένας συνάδερφος του, με ανάρτηση του στο facebook και την προσωπική του σελίδα, αναφέρει πως προσφέρεται να καλύψει ένα μέρος του στερούμενου μισθού από την ποινή του δημάρχου,μ ενώ υπάρχουν έντονες επικρίσεις για την στάση του κ.Λαμπάκη.

-Αλεξανδρούπολη: Δριμύ κατηγορώ εργαζομένων κατά Β.Λαμπάκη. “Άθλιες συνθήκες στην καθαριότητα”- “Δεν είμαι περήφανος” η απάντηση του