Επίθεση Στυλιανίδη σε Σαμαρά απ’ τον Ίασμο και αιχμές για την επιλογή Μέτιου από Μητσοτάκη

Επίθεση Στυλιανίδη σε Σαμαρά απ’ τον Ίασμο και αιχμές για την επιλογή Μέτιου από Μητσοτάκη

Επίθεση με αιχμές στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από τον Ίασμο όπου μίλησε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Παράλληλα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ άφησε αιχμές για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη  και τον τρόπο που επέλεξε να δώσει το χρίσμα στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον οποίο κατά τ’ άλλα είπε ότι στηρίζει. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Στυλιανίδης που αρέσκεται να έχει τον τίτλο του… Θρακάρχη και ως γνωστόν δεν εξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα, αν και ακόμα είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Με δελτία τύπου ή συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις, αραδιάζει τα έργα που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ως υπουργός και υφυπουργός κυρίως στις Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή. Κατά την ομιλία του πάντως στον Ίασμο, έστρεψε έμμεσα τα βέλη του στον Αντώνη Σαμαρά, αφού είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα να ρημάζει η περιοχή, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να δράσουμε όλοι μαζί. Τα λάθη ξεκίνησαν από τον Ίασμο και απλώθηκαν σύντομα σε όλη τη Ροδόπη. Όταν τα έλεγα με κατηγορούσαν κάποιοι ανεύθυνα, ότι κινδυνολογώ και θέτω εκβιαστικά διλήμματα για να πάρω ψήφους. Πού είναι όλοι αυτοί τώρα; Όταν πήγα να τα αλλάξω συγκρουόμενος με την Αθήνα, άλλαξαν εμένα από την κυβέρνηση. Τώρα τι έχουν να μας πούνε για τον Ίασμο και την Ροδόπη;».

Να θυμίσουμε ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη το 2012 με 2013 και στον τότε ανασχηματισμό αντικαταστάθηκε. Είναι ξεκάθαρη λοιπόν η αιχμή για την επιλογή του τότε Πρωθυπουργού να τον αλλάξει.

“Η στήριξη Μέτιου δεν ήταν

επιλογή απολύτως του καθενός”

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, μιλώντας επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, άφησε επίσης ξεκάθαρες αιχμές για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, ενώ οι συνεργάτες του στηρίζουν τον Τάκη Τοψίδη ακόμα και δημόσια με δηλώσεις του ή συμμετοχή στις εκδηλώσεις του “αντάρτη” υποψηφίου.

Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά: “Όλοι οι βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές της Περιφέρεια,ς προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε η παράταξη να έχει ενιαία φωνή. Βεβαίως η επιλογή δεν ήταν απολύτως του καθενός, ήταν μία επιλογή η οποία διαμορφώθηκε τελικώς από την ηγεσία του κόμματος. Όπως λοιπόν είχαμε δεσμευθεί, δημόσια δηλώσαμε ότι στηρίζουμε αυτή την επιλογή. Λυπάμαι πάρα πολύ που εμφανίζουμε αυτή την εικόνα στην Περιφέρεια, με τόσες υποψηφιότητες και μάλιστα τόσο αξιόλογων ανθρώπων, που ανήκουν ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο μας.

Θα ευχόμουν, θα ήλπιζα, όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που εκφράζουν την φιλοδοξία να ηγηθούν, να είναι όλοι μαζί ενωμένοι, για να έχουμε και ένα θετικό αποτέλεσμα. Όφειλα να πω πολλά πράγματα που πιστεύω πιο πριν και το έκανα στο κόμμα μου. Δεν έχει σημασία ποιος διαφωνεί και ποιος συμφωνεί. Σημασία έχει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις του κόμματος”.