Αλεξανδρούπολη: Βροχή αιτήσεων για μετάταξη από υπαλλήλους του δήμου. Γιατί άραγε;

Αλεξανδρούπολη: Βροχή αιτήσεων για μετάταξη από υπαλλήλους του δήμου. Γιατί άραγε;

Βροχή αιτήσεων υπήρξε τον τελευταίο καιρό από υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης, για μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες ή κρατικούς φορείς, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο της β’ κύκλου της κινητικότητας του έτους 2018 στο Δημόσιο.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων μετάταξης ή απόσπασης στο Δημόσιο που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ολοκληρώθηκε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, περισσότεροι από 15 υπάλληλοι διαφόρων τομέων του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχουν πάρει μέρος στην συγκεκριμένη διαδικασία και υπέβαλλαν αίτηση για να αποχωρήσουν από αυτόν. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοί είναι οι λόγοι που επικαλείται ο καθένας για την ενέργεια του αυτή, απλά να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του δήμου Αλεξανδρούπολης εργάζονται σε αγαστή συνεργασία με το δήμο τα τελευταία χρόνια.

Το έκανε επιχειρώντας να απαντήσει στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιάννη Τσούνη, που κατήγγειλε απειλές και τιμωρίες εργαζομένων με στερήσεις μισθού, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στον δήμαρχο. Γι’ αυτό και εν απουσία του κ.Τσούνη, γιατί μπροστά του παραδέχθηκε ότι συμφωνεί με τα περισσότερα που έλεγε αλλά και πως δεν είναι περήφανος για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, έκανε μονόλογο στο Δ.Σ και είπε: “Είχαμε ξεχάσει αυτόν τον τσαμπουκά, τον συνδικαλισταράδων από την Αθήνα. Είχαμε ξεχάσει την απειλητική τους συμπεριφορά. και ολα όσα εδώ, αγενώς,δεχθήκαμε ώς πυρά από τους συνδικαλιστές της Αθήνας”.

Τέσσερις ζήτησαν μετάταξη απ’ την Δημοτική Αστυνομία

Δεν γνωρίζουμε από ποιά τμήματα προέρχονται οι περισσότεροι από 15 υπάλληλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης που ζήτησαν μετάταξη και αν η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει πρόβλημα ομαλής λειτουργίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως, ότι στην Δημοτική Αστυνομία έχου υποβάλλει αίτηση οι 4 από τους 6 που εργάζονται εκεί και έχουν ως υπεύθυνο τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Χατζηαναγνώστου. Οι άλλοι 2 που παραμένουν μάλιστα, ήθελαν και αυτοί να πάρουν μετάταξη και να φύγουν από την συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, οπότε αναγκαστικά συνεχίζουν στην Δημοτική Αστυνομία. Τόσο καλή συνεργασία θα έχουν προφανώς με τον επικεφαλής τους και ζήτησαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους να φύγουν.

Όλα αυτά αποδεκνύουν πως μόνο καλό δεν είναι το κλίμα στους κόλπους των υπαλλήλων του δήμου Αλεξανδρούπολης, όσο και αν επιχειρεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης να παρουσιάσει διαφορετική την κατάσταση. Οι αιτήσεις για μετάταξη αρεκτών υπαλλήλων επιβεβαιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν.