Σνόμπαραν την σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου

Σνόμπαραν την σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου

Σνόμπαραν την σύσκεψη των αγροτών για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ότι είχαν κληθεί να συμμετέχουν, αρκέστηκαν να στείλουν ένα e-mail με το οποίο επαναλάμβαναν τις γνωστές θέσεις που τους είχε αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου, παρουσία  το βουλευτή της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, των Αντιδημάρχων Διδυμοτείχου Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Μεταξάδων Κώστα Σλαβούδη, των Προέδρων όλων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” Γιάννη Μαργαριτίδη και πολλών αγροτών. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς βρέθηκαν στο Διδυμότειχο από την περιοχή του Τυχερού, όλοι πάντως αγωνιούντες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όταν διαβάστηκε το e-mail με την ενημέρωση των τριών Κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι δεν θα παραστούν και επανέλαβαν όσα είχαν ειπωθεί απ’ την κ.Αραχωβίτη στην διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο του στην Αθήνα, υπήρξε έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια απ’ όλους τους παριστάμενους, αφού δικαιολογημένα εκνευρίστηκαν απ’ το σνομπάρισμα και την απουσία των Νατάσα Γκαρά, Γιώργου Καίσα και Δημήτρη Ρίζου και σχολίασαν πολύ αρνητικά την στάση τους αυτή.

Αποφασίστηκε τελικά να υπάρξει αναμονή 10 ημερών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τις επανέλαβαν, θα προχωρήσουν. Εκφράστηκε πάντως απαισιοδοξία στο συγκεκριμένη θέμα απ’ όλους και παράλληλα, ο έντονος προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες σε όλες τις παραγωγές από τα καιρικά φαινόμενα, είναι τεράστιες.