Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Καπέλο” 68.000 ευρώ για την “Ανακατασκευή παλιάς Βιβλιοθήκης”, λόγω λάθους της… μελέτης!!!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Καπέλο” 68.000 ευρώ για την “Ανακατασκευή παλιάς Βιβλιοθήκης”, λόγω λάθους της… μελέτης!!!

Το ποσό των 68.000 ευρώ (67.986,90 ευρώ συγκεκριμένα), ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο να δοθούν επιπλέον στον εργολάβο που έχει αναλάβει την “Ανακατασκευή παλιάς Βιβλιοθήκης για τη δημιουργία Πινακοθήκης” και μάλιστα από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του δήμου Αλεξανδρούπολης, επειδή έγινε… λάθος στην μελέτη.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της 21ης Νοεμβρίου 2018, ψηφίσθηκε ομόφωνα και από τους 25 παρόντες δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα σαν θέμα προ Ημερησίας Διάταξης η  « Έγκριση επειγουσών και απρόβλεπτων εργασιών του έργου”Ανακατασκευή παλιάς Βιβλιοθήκης για τη δημιουργία Πινακοθήκης” ». Στο σκεπτικό της απόφασης, με βάση όσα ανέπτυξε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας και εγκρίθηκε, αναφέρεται ότι: “απαιτούνται πρόσθετες μη προβλεπόμενες από την μελέτη εργασίες στεγανοποίησης και ότι και ο αντίστοιχος προϋπολογισμός των απρόβλεπτων εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 67.986,90 ευρώ !!!!!!!.

Αυτός που συνέταξε την μελέτη, δεν

υπολόγισε τις υγρασίες του… υπογείου!!!

Στην εισήγηση του ο κ.Κουκουράβας δικαιολόγησε την λανθασμένη μελέτη και αυτόν που την συνέταξη, υποστηρίζοντας ότι: “Οι εντοπισµένες υγρασίες δεν µπορούσαν να προβλεφθούν, κατά την φάση της µελέτης, διότι το υπόγειο ήταν κατειληµµένο από βιβλία της παλαιάς βιβλιοθήκης, η αποτύπωση και εκτίµηση της κατάστασης του κτιρίου έγινε σε καλοκαιρινούς µήνες και δεν υπήρχαν ενδείξεις εισροής υδάτων. Με την έναρξη των εργασιών και την αποµάκρυνση των αντικειµένων που βρίσκονταν στο υπόγειο, έγινε εµφανής η εισροή υδάτων από τα τοιχεία και το δάπεδο και σε περαιτέρω διερεύνηση διαπιστώθηκε η οξύτητα των προβληµάτων.

Για την αποκατάσταση των προβληµάτων καθώς το υπόγειο θα έχει στο µέλλον τόσο εκθεσιακή όσο και αποθηκευτική χρήση έργων τέχνης απαιτούνται πρόσθετες µη προβλεπόµενες από την µελέτη εργασίες στεγανοποίησης”.
Μπράβο λοιπόν στον μελετητή για την… ακρίβεια της μελέτης του έργου, μπράβο και στους… γαλαντόμους δημοτικούς συμβούλους που απλόχερα ενέκριναν να δοθούν στον εργολάβο 68 χιλιάρικα επιπλέον και μάλιστα από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλαδή λεφτά των δημοτών.

Υπέρβαση κατά 44,76%

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι η εισήγηση αναφέρει πως το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 151.884,13 € με Φ.Π.Α, μιλάμε για υπέρβαση κατά 44,76% !!! Μάλλον ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης άλλη φορά θα πρέπει να είναι πιο… συγκρατημένος, όπως φυσικά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουκουράβας, όταν αρχίζουν τις… αποθεωτικές δηλώσεις για το αρμόδιο τμήμα που συντάσσει τις μελέτες, γιατί στην προκειμένη περίπτωση όσο και αν προσπάθησε να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα ο κ.Κουκουράβας, το… λάθος κόστισε επιπλέον 68 χιλιάρικα από χρήματα των δημοτών. Για να μην θυμίσουμε ότι εδώ και 1,5 χρόνο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ. Ούτε άθλος του… Ηρακλή να ήταν δηλαδή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 68 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ