Ορεστιάδα: Τι έγινε στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ορεστιάδα: Τι έγινε στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σύσκεψη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019, πραγματοποιήθηκε χθες από το Κίνημα Αλλαγής στην Ορεστιάδα, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Σιμιτσή που πήρε την επίσημη στήριξη του κόμματος και της Γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο καθηγητής Χρήστος Καζαλτζής που επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας και θέλει να τον στηρίξει το ΚΙΝ.ΑΛ, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Άγγελος Παπαϊωάννου, ο νυν Αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου, εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, αλλά ως γνωστόν ανήκει στο… βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δεληδήμου, ο πρώην δήμαρχος Κυπρίνου Δαλτσίδης Σιδέρης και αρκετά μέλη του κόμματος από την πόλη και την περιοχή.

Δεν παρέστησαν αν και είχαν κληθεί, η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου και ο πρώην δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανγκούρης. Αρχικά η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νομό ΄Εβρου, όπως και ο κ.Σιμιτσής, ζήτησαν να στηριχθεί η επίσημη επιλογή του υποψηφίου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να έχει μια δυναμική και αξιόλογη παρουσία, διεκδικώντας την είσοδο στην δεύτερη Κυριακή.

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον δήμο Ορεστιάδας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των παρισταμένων ανέφερε ότι θα ήταν καλό να γίνει μια προσπάθεια ώστε να ενωθεί ο συγκεκριμένος χώρος σε μια υποψηφιότητα και να μην κατέβουν με δικό τους συνδυασμό ο καθένας από τους ενδιαφερόμενους (Καζαλτζής, Γκουγκουσκίδου, Σιανκούρης) ξεχωριστά. Η πλειοψηφική άποψη ήταν μάλιστα πως αν δεν συμβεί αυτό, δεν πρέπει να δοθεί χρίσμα σε έναν μόνο υποψήφιο, ενώ επισημάνθηκε πως ήδη η κ.Γκουγκουσκίδου που έχει οικογενειακές καταβολές και ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο, ανακοίνωσε επίσημα  υποψηφιότητα ως επικεφαλής της παράταξης: “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”.

Η απάντηση της κ.Ποϊραζίδου ήταν ότι η Μαρία Γκουγκουσκίδου δεν θέλει να έχει στήριξη από το ΚΙΝ.ΑΛ και κανένα άλλο κόμμα, γιατί σε επικοινωνία που είχε μαζί της η απάντηση ήταν πως έχει οικογενειακές καταβολές και η ίδια είχε παρουσία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο συνδυασμός που συγκροτεί για τις εκλογές θέλει να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος και θα περιλαμβάνει στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Ο κ.Καζαλτζής πάντως ζήτησε επίσημη στήριξη, ενώ ο Γιάννης Παπαϊωάννου αν και είπε πως αν συμφωνήσουν όλοι μαζί σε έναν συνδυασμό τότε και αυτός θα συμπαραταχθεί, όλα δείχνουν πως θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον Βασίλη Μαυρίδη, αφού και ως Αντιδήμαρχος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.