Δήμος Ορεστιάδας: Αίτηση για μετάταξη από 12 υπαλλήλους, οι μισοί προϊστάμενοι υπηρεσιών ή τμημάτων

Δήμος Ορεστιάδας: Αίτηση για μετάταξη από 12 υπαλλήλους, οι μισοί προϊστάμενοι υπηρεσιών ή τμημάτων

Αιτήσεις από 12 υπαλλήλους του δήμου Ορεστιάδας για μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος β’ κύκλου της κινητικότητας του έτους 2018 στο Δημόσιο.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων μετάταξης ή απόσπασης στο Δημόσιο που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στον δήμο Ορεστιάδας 12 υπάλληλοι του ζήτησαν μετάταξη. Οι μισοί μάλιστα από αυτούς είναι προϊστάμενοι υπηρεσιών ή τμημάτων, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση αποχώρησης τους, θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα ένα λειτουργικό πρόβλημα, που δεν είναι μπορεί αυτή την στιγμή να εκτιμηθεί πόσο σοβαρό μπορεί να είναι.

Πέρα από τους προσωπικούς λόγους που αποτελούν αιτία για τον οποιοδήποτε υπάλληλο να ζητήσει μετάταξη σε μια άλλη δημόσια υπηρεσία, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει παίξει ρόλο και ο τρόπος λειτουργίας και συμπεριφοράς του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και κάποιων στενών συνεργατών του, απέναντι στους υπαλλήλους.  Γιατί κάποιες φορές έχουν… ξεφύγει, όπως στην περίπτωση που χάθηκε για τον Δήμο Ορεστιάδας η ευκαιρία διεκδίκησης των 8.500.000 ευρώ για το σχέδιο στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Τότε ο δήμαρχος συγκέντρωσε τους υπαλλήλους όλου του δήμου και τους κατηγόρησε πως αυτοί ευθύνονται για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, με ύφος που οι ίδιοι θεώρησαν απαράδεκτο. Γιατί όπως έλεγαν τότε, του είχαν επισημάνει ότι οι συγκεκριμένες μελέτες απαιτούσαν εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση και έπρεπε να γίνουν από αρμόδια γραφεία, αλλά ο ίδιος… κώφευσε, με αποτέλεσμα τελικά να χαθεί αυτό το τεράστιο ποσό.

Αφού λοιπόν το πρόγραμμα κινητικότητας που εφαρμόστηκε φέτος απ’ το αρμόδιο υπουργείο τους έδωσε τη δυνατότητα να φύγουν απ’ τον δήμο, το αξιοποίησαν.