Απ’ την Κομοτηνή και όχι τον Έβρο, ο γιατρός που χρέωσε με παράνομες συνταγογραφήσεις 6,2 εκατ. ευρώ

Απ’ την Κομοτηνή και όχι τον Έβρο, ο γιατρός που χρέωσε με παράνομες συνταγογραφήσεις 6,2 εκατ. ευρώ

Από την Κομοτηνή και όχι τον Έβρο και συγκεκριμένα παθολόγος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, προέρχεται ο γιατρός που κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, που ζημίωσαν με το συγκεκριμένο ποσό τον ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση το Δημόσιο. 

Η συστηματική παραβατική συμπεριφορά του Κομοτηναίου γιατρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων, διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως αποκαλύπτεται, ο παθολόγος «έκοβε» συνταγές σε ασθενείς που πήγαιναν για εξετάσεις για άσχετα προβλήματα, συμπεριλαμβάνοντας ένα διατροφικό φαρμακευτικό σκεύασμα, που είναι για συγκεκριμένη στομαχική νόσο παρότι, οι ασθενείς δεν το είχαν ανάγκη, έτσι ώστε να παίρνει προμήθεια κάθε φορά που το συνταγογραφούσε.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης, κληθείς από την ΕΡΤ Κομοτηνής να σχολιάσει, υπογράμμισε μόνο πως, η Διοίκηση στο Σισμανόγλειο, τόσο για την συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και άλλες ανάλογες, που υπήρξε πιθανή βλάβη του ΕΟΠΥΥ, έπραξε το καθήκον της, για τον πειθαρχικό και ποινικό τους έλεγχο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*