ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η Περιφερειακή… αποσύνθεση, ο Ζαγναφέρης υπέρ Μέτιου και ο Β.Μαυρίδης στο Παγκόσμιο Forum

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η Περιφερειακή… αποσύνθεση, ο Ζαγναφέρης υπέρ Μέτιου και ο Β.Μαυρίδης στο Παγκόσμιο Forum

Την στιγμή που η “Πηνελόπη”, το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο “βαφτίστηκε” έτσι από τους μετεωρολόγους έχει αρχίσει να επηρεάζει την Θράκη και τον Έβρο, αυξάνονται και οι… μνηστήρες που ανακοινώνουν επίσημα ότι θα διεκδικήσουν τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Χθες ο Παύλος Μιχαηλίδης, που έτσι και αλλιώς ήταν δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος μια και είχε ήδη ανακοινώσει τους πρώτους 25 συμβούλους του συνδυασμού του, παρουσίασε επίσημα τις θέσεις του. Σειρά αναμένεται να πάρει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε ήδη πως θα διεκδικήσει να διαδεχθεί τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Την… τιμητική του είχε πάλι σε

ΜΜΕ της Αθήνας ο Λαμπάκης

Μια και αναφέραμε τον κ.Λαμπάκη, φέτος έχει συχνά την… τιμητική του σε ΜΜΕ της Αθήνας, με δηλώσεις και ενέργειες του. Ολοσέλιδο αφιέρωμα είχε γι’ αυτόν η εβδομαδιαία εφημερίδα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” του φίλου μου Νίκου Καραμανλή. Τον… αποθέωνε, για την ενέργεια του να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας την στήριξη της υποψηφιότητας του και απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη Ν.Δ που εδώ και λίγο καιρό είχε ανακοινώσει κάτι τέτοιο δια στόματος του Γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη.

Μιλάμε ότι έγινε… ανάρπαστο το “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη και αρκετοί που δεν κατάφεραν να το βρουν, γιατί εξαντλήθηκε στα περίπτερα και τα άλλα σημεία πώλησης εφημερίδων, ρωτούσαν όσους το διάβασαν να τους ενημερώσουν. Μπράβο στον δήμαρχο που κατάφερε να προκαλέσει το αφιέρωμα μιας ολόκληρης σελίδας, αλλά και με… “χτυπήματα” στις πρώτες σελίδες της εφημερίδας και του ένθετου της.

Άλλοι προσπαθούν καιρό να δουν έστω και ένα… μονόστηλο σε αθηναϊκή εφημερίδα, αλλά αυτός είχε ολόκληρη σελίδα για πάρτι του. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά όπως είπαμε. Παλαιότερα τα ίδια έγιναν και με τις δηλώσεις του εναντίον του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, του ίδιου του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα θέματα του φωτισμού λαμπτήρων LED και των χρυσωρυχείων.

Από την στιγμή βέβαια που ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πήρε την επίσημη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπαθε… αμνησία και όλα αυτά δεν τα θυμάται. Απαιτεί μάλιστα να τα ξεχάσουμε και εμείς, που έχουμε το κουσούρι να τα θυμίζουμε ή προσπαθεί να μας βγάλει… τρελούς και να λέει πως άλλα εννοούσε και φταίμε εμείς που τον παρεξηγήσαμε.

Αλλά και στο θέμα με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, πάλι ο Βαγγέλης Λαμπάκης βρέθηκε στο επίκεντρο των αθηναϊκών ΜΜΕ. Κι ενώ το συγκεκριμένο είχε ξεχαστεί, φρόντισε ο ίδιος ή οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι του να το επαναφέρουν στο προσκήνιο, προσπαθώντας μάλιστα να παρουσιαστεί ως δικαιωμένος. Ήρθαν όμως οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της εκπροσώπου της Κίνησης του ΠΡΑΤΤΩ στον Έβρο, της Γεωργίας Αγγελινά, να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Να πάρει συμβουλές απ’ τον… Τοψίδη

Μάλλον θα πρέπει να πάρει… συμβουλές απ’ τον φίλο του, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και δικό μου φίλο Τάκη (Τάκης, Τάκης, Τάκης είπαμε) Τοψίδη, τον οποίο κάποια ΜΜΕ  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον αποθεώνουν, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Δεν ξέρω ποιους θα έχει μαζί του στον συνδυασμό, από την Καβάλα για παράδειγμα, όμως κάποια μέσα ενημέρωσης του νομού τον στηρίζουν φανατικά.

Το κάνουν ασφαλώς μόνο και μόνο επειδή αναγνωρίζουν τις ικανότητες του και πιστεύουν ότι μπορεί να… εκτοξεύσει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι για άλλον λόγο. Γι’ αυτό και όποιοι γράφουν έστω και το παραμικρό που δεν αρέσει στον κ.Τοψίδη, δέχονται αμέσως “επιθέσεις”. Όπως έγινε και με το Evros-news.gr. Ένα σάιτ μας “φωτογράφισε” και μια εφημερίδα μας ανέφερε ονομαστικά. Ως… “Ναρκαλιευτής” πραγματικά απόρησα, γιατί ξέρω πως οι Καβαλιώτες είναι ευγενικοί και ανώτεροι άνθρωποι.

Ακόμα και στο φαγητό για παράδειγμα, προτιμούν το… φιλέτο (fileto στα λατινικά) και όχι τα… μπανάλ σουβλάκια ή τις μπριζόλες που τρώμε εμείς εδώ στον Έβρο. Δεν μας αγγίζουν φυσικά όλα αυτά και το μόνο που ζητάμε είναι τουλάχιστον να γράφουν σωστά το όνομα της ιστοσελίδας μας. Να αναφέρουν το Evros-news.gr και να μας κάνουν γνωστούς και στην Καβάλα φέρνοντας μας αναγνώστες. Όπως λένε εξάλλου και οι Αμερικανοί, ας λένε και αρνητικά εναντίον σου, αρκεί να γράφουν το όνομα σου. Διαφήμιση σου κάνουν.

Οι Αμερικανοί και η διάψευση Ζαγναφέρη

Γιατί αν αποφασίσουμε να πάρουμε… ανάποδες, αφού κάπου ορισμένοι το γα… το μασάλι, που λέει και μια ψυχή στην Αλεξανδρούπολη, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό (σε χλωρό διορθωτή μην γίνει κανένα λάθος και βγει τίποτα… Χλώρο), τότε θα δούμε πόσες θα είναι οι μέρες τους στο απυρόβλητο για τα “παιχνίδια” που κάνουν. Δέκα, Επτά (πως μου ήρθε τώρα δεύτερος αριθμός αυτός ως νούμερο και όχι εννιά ημέρες για παράδειγμα, δεν μπορώ να το εξηγήσω).

Που τους θυμήθηκα τώρα τους Αμερικανούς; Ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης θέλει να τους ξεχάσει και ούτε που θέλει να τους ακούει, μετά από εκείνη την άγρια… κατσάδα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Έβρου. Τότε που ίδρωνε και ξείδρωνε και χαλάρωνε την γραβάτα, όταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ του θύμισε την τεράστια διπλωματική γκάφα που έκαναν με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη πηγαίνοντας στην υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων Κριμαία.

Ξέρετε αυτήν που εξαιίας της και πάλι τώρα Ρώσοι και Ουκρανοί είναι στα πρόθυρα πολέμου. Ο ίδιος μάλιστα υπέγραψε συμφωνία αδελφοποίησης και συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης, η οποία ακόμα βρίσκεται σε ισχύ. Αυτό του θύμισε ο κ. Πάιατ επιτιμώντας τον. Όπως όλα αυτά τα θυμήθηκε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο καιρό στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή.

Ο Ζαγναφέρης δεν αποκλείει πλέον

συνδυασμό με επικεφαλής Χρήστο Μέτιο

Μπορεί τότε να φέρθηκε επιπόλαια ο κ.Τοψίδης, αλλά αν εκλεγεί Περιφερειάρχης υπόσχεται πως δεν θα λειτουργεί με την ίδια επιπολαιότητα και να εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα με παρόμοιες συμπεριφορές και ενέργειες. Εκθέτει βέβαια με τις δηλώσεις του κάποιους ανθρώπους, με τους οποίους συναντιέται. Βγήκε για παράδειγμα στο ραδιόφωνο “Χρόνος FM” της Κομοτηνής και είπε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης δεν θα είναι υποψήφιος μαζί του, αλλά τον… στηρίζει.

Ο ίδιος ο κ.Ζαγναφέρης όμως, με αφορμή παρόμοια σενάρια και δημοσιεύματα των… φιλοΤοψιδικών ΜΜΕ (ναι υπάρχουν ήδη και τέτοια), τα διέψευσε όλα αυτά. Είπε ξεκάθαρα πως ούτε στηρίζει, ούτε συστρατεύεται, ούτε έκανε δήλωση υποστήριξης οποιουδήποτε. Αυτά προφανώς δεν τα διάβασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης, γιατί μάλλον μόνο τα αγαπημένα ΜΜΕ που τον στηρίζουν παρακολουθεί.

Είπε όμως και κάτι επίσης σημαντικό ο Ζαγναφέρης. Ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για μια υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν απέκλεισε το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο από επικεφαλής. Ενώ δηλαδή μήνες τώρα έλεγε πως δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι υποψήφιος, το άφησε “ανοιχτό”, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όταν μιλώ για μια υποψηφιότητα, συμπεριλαμβάνω και την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη”. Ώπα!!! Τί έγινε ρε παιδιά;

Λέτε να άρχισε απ’ τη Ν.Δ. η Περιφερειακή… αποσύνθεση;

Κάποιοι κακεντρεχείς πάντως, με αφορμή την… καρατόμηση του φίλου του Σταύρου Σταυράκογλου απ’ την θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνου για την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άρχισαν τα… λογοπαίγνια με το όνομα “Περιφερειακή Σύνθεση” που επέλεξε για τον συνδυασμό του ο κ.Τοψίδης. “Τί έγινε; Άρχισε η… αποσύνθεση όσων στηρίζουν την Περιφερειακή Σύνθεση που κατεβαίνει κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματος”; ρωτο\ύν οι απαράδεκτοι.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά γίνονται “Κασσάνδρες” και προβλέπουν ότι μετά τον Σταυράκογλου σειρά παίρνουν και άλλα στελέχη του κόμματος, κυρίως από την Ροδόπη και μάλιστα στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού και βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κάποιοι είτε βρέθηκαν στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Τοψίδη, είτε ετοιμάζονται να υποψήφιοι μαζί του, είτε τον στηρίζουν… παρασκηνιακά. Γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι ο κ.Στυλιανίδης παρά την δημόσια δήλωση (με βαριά καρδιά) της υποψηφιότητας Μέτιου, στηρίζει ξεκάθαρα Τοψίδη.

Κι όχι μόνο αυτός, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του, ο οποίος μου λένε πως όπου βρεθεί και σταθεί αποθεώνει τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου. Αλλά και ο Νίκος Ευκαρπίδης, Πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαπών, ήταν στην εκδήλωση Τοψίδη και μπορεί να μετέχει και ως υποψήφιος στον συνδυασμό του. Φίλος του Στυλιανίδη είναι, αλλά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ροδόπης και υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος μάλιστα θέλει να πάρει ιαι το επίσημη χρίσμα της Ν.Δ. Για να δούμε τί θα δούμε.

Δεν ασχολείται με τη Ν.Δ ο Πουλιλιός, αφού

δηλώνει σίγουρος πως πάλι θα κάνει… περίπατο

Μόνο ο φίλος μου ο Βαγγέλης Πουλιλιός δεν καταλαβαίνει από κάτι τέτοια. Όχι μόνο πήγε στην επίσημη εκδήλωση του Τάκη Τοψίδη, αλλά και ανοιχτά τον στηρίζει και… πιέζει άλλους Νεοδημοκράτες να κάνουν το ίδιο. Όταν μάλιστα του λένε πως μπορεί να έχει επιπτώσεις από τη Ν.Δ στην οποία ανήκει και να μην του δώσουν χρίσμα, απαντάει πως δεν ασχολείται και ούτε τον ενδιαφέρει αυτό, αφού πιστεύει ότι θα κάνει… περίπατο και θα βγαίνει δήμαρχος στο Σουφλί όσα χρόνια θέλει.

Εδώ δεν “κολλάει” να δίνει απ’ ευθείας αναθέσεις σε Αντιδημάρχους του και σε συζύγους Αντιδημάρχων του, όπως έγραψε χθες το Evros-news.gr. Θα φοβηθεί μην του κάνουν παρατηρήσεις ή τον διαγράψουν απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τί έκανε εξάλλου ο άνθρωπος. Κάποιες προμήθειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην σύζυγο του πρώην Αντιδημάρχου Καραγιάννη έδωσε απ’ ευθείας και στον άνδρα της Αντιδημάρχου Τυχερού Σοφίας Κουφάκη. Σιγά το πράγμα, που λέει και ο φίλος μου από τις καλές εποχές του Έβρου Σουφλίου, ο Μήτσος Κάβουρας. 

Αυτός τουλάχιστον ούτε σε κάποια επιτροπή του δήμου διόρισε τη γυναίκα του, ώστε  να παίρνει μηνιαία αποζημίωση 100 και 150 ευρώ όπως κάνουν άλλοι, που παριστάνουν (και είναι) σπουδαίοι επιχειρηματίες, ούτε σε… κουνιάδο του έδωσε οικονομική ενίσχυση. Απλά τα φιλαράκια και συνεργάτες του θέλησε να βοηθήσει. Που να ξέρει πως εμείς σ΄αυτό εδώ το σάιτ έχουμε το… κουσούρι να τα ψάχνουμε όλα αυτά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

Πότε θα ακούσουμε ή θα διαβάσουμε

την ομιλία Μαυρίδη στο Στρασβούργο;

Ένας άλλος φίλος του Τάκη Τοψίδη, ο κουμπάρος του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δεν έχει ακόμα πει το παραμικρό, ούτε έχει εκδηλωθεί ως προς την συγκεκριμένη “αντάρτικη” προς τη Ν.Δ υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ίσως να περιμένει τις αποφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα χρίσματα, προκειμένου στη συνέχεια να δει πως θα κινηθεί. Γιατί μπορεί να δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για στήριξη από κανένα κόμμα,

αλλά πολύ θα ήθελε να τον επιλέξει η Νέα Δημοκρατία.

Άσχετα από αυτό όμως, απορώ γιατί έχει τους συμβούλους του. Κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα πολιτικής του καριέρας ήταν η συμμετοχή στο “Παγκόσμιο Forum για την Δημοκρατία”  που έγινε στο Στρασβούργο. Πήγε εκεί, ο μοναδικός δήμαρχος από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έβγαλε διάφορες φωτογραφίες, μας έδειξε πως… μάγεψε ακόμα και την υπουργό Δικαιοσύνης της Ισπανίας (το έχει το… άλμπινι που λένε ο δήμαρχος), αλλά την ομιλία που είπε ότι έκανε στο συγκεκριμένο Forum, ακόμα ούτε την διαβάσαμε πουθενά, ούτε την είδαμε σε βίντεο.

Βγήκε σε διάφορα τοπικά ραδιόφωνα, μας είπε για τα θέματα που συζητήθηκαν, όμως γραπτή την ομιλία που έκανε ή σε βίντεο, για να την διαβάσουν οι υποστηρικτές του και να αισθανθούν περήφανοι για τον δήμαρχο τους, πέρασαν τόσες ημέρες και δεν υπάρχει πουθενά. Εδώ στα τρία προσωπικά του προφίλ στο facebook κάνει αναρτήσεις για το παραμικρό, αλλά μια τόσο σπουδαία παρουσία, η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ της ως τώρα καριέρας του, γιατί έχει φιλοδοξίες ακόμα και για βουλευτής και δεν το κρύβει στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, δεν υπάρχει πουθενά. 

Εδώ την άλλη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, έβαλε το βίντεο του και έγραφε την “επίθεση” που έκανε κατά του Evros-news.gr και του Πιτιακούδη και μίλησε σε ένα τόσο σημαντικό Forum παγκοσμίοου ενδιαφέροντος, αλλά δεν ξέρουμε τί ακριβώς είπε; Περιμένουμε να μας την στείλει και αμέως εμείς θα την δημοσιεύουμε. Δεσμεύομαι ως… Ναρκαλιευτής και αν έχει αντίρρηση ο Πιτιακούδης που τον κατηγορεί για εμπάθεια εναντίον του, εγώ θα παραιτηθώ.

Μπορεί ως σάιτ να μας έχει αποκλεισμένους από τα Δελτία Τύπου του δήμου Ορεστιάδας και έτσι δεν διαβάζουν τις δραστηριότητες του έστω και οι ελάχιστοι αναγνώστες μας, αλλά την ΟΜΙΛΙΑ-ΣΤΑΘΜΟ που έκανε στο Στρασβούργο, στην “καρδιά” της Ευρώπης είναι απαίτηση όλων, να μας την στείλει για να την “ανεβάσουμε” αμέσως.

 

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*