Γκουγκουσκίδου: Ζητάμε την στήριξη των δημοτών και όχι των κομμάτων

Γκουγκουσκίδου: Ζητάμε την στήριξη των δημοτών και όχι των κομμάτων

Η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα ακούστηκαν στην προχθεσινή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στην Ορεστιάδα, πως δεν θέλει να έχει την στήριξη κανενός κόμματος, γιατί ο συνδυασμός της στις εκλογές του Μαίου 2019 θα είναι ακομμάτιστος και ανεξάρτητος. 

Με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ορεστιάδα Τόπος Να Ζω” τονίζει χαρακτηριστικά: “Στο ερώτημα ποιο κόμμα μας στηρίζει απαντάμε:
Ζητάμε τη στήριξη των Δημοτών και όχι των κομμάτων. Τους αγκαλιάζουμε όλους, όσους ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ανεξάρτητα της πολιτικής τους επιλογής. Τα κόμματα έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, να ενδιαφερθούν για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Ποιος θα είναι δήμαρχος Ορεστιάδας θα απαντήσουν οι πολίτες της Ορεστιάδας. Εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι.
Ο απερχόμενος δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το αρνήθηκε. Γιατί ξέρουν και στη Νέα Δημοκρατία, όπως και οι δημότες της Ορεστιάδας, ότι η παράταξή του είναι μια συμμαχία ετερόκλητων συμφερόντων. Ευτυχώς ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει στις εκλογές του Μαίου”.

Η αναφορά στο τέλος της δήλωσης της στη Ν.Δ δεν είναι τυχαία. Κι αυτό γιατί η κ.Γκουγκουσκίδου σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει στον συνδυασμό της στελέχη από κάθε πολιτική και κομματική απόχρωση και αρκετά από αυτά θα προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές εκπροσωπήθηκε από δυο συνδυασμούς. Αυτόν του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά. Τώρα όμως η ίδια έχει καταφέρει να… διεμβολίσει από τα… δεξιά το νυν δήμαρχο.