Γ. Ζαμπούκης: “Θα δώσουμε έμφαση στις κοινωνικές δομές, στην καινοτομία και την καθημερινότητα”

Γ. Ζαμπούκης: “Θα δώσουμε έμφαση στις κοινωνικές δομές, στην καινοτομία και την καθημερινότητα”

Στους τομείς που επικεντρώνει τους προγραμματικούς σχεδιασμούς της παράταξης «Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ», μίλησε χθες στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. 

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε από την καθημερινότητα, να κάνουμε τα αυτονόητα για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών και να τις προσφέρουμε υπηρετώντας τους δημότες» σημείωσε ο κ.Ζαμπούκης, υπογραμμίζοντας πως η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί και τη βελτίωση βασικών υποδομών αλλά και την επανεκκίνηση του δήμου σε συνεργασία με τους δημότες σε ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα της πόλης , στη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση.

Ιδιαίτερη έμφαση , δήλωσε ότι θα δοθεί στους τομείς που αφορούν στις κοινωνικές δομές και στον εθελοντισμό, στην καινοτομία , στον «έξυπνο δήμο» με εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας και ψηφιακών μέσων κ.α., ενώ για το ζήτημα των αδέσποτων, τόνισε ότι και εκεί υπάρχουν καινοτόμοι σχεδιασμοί, βάση των οποίων θα επιτευχθεί η ορθότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση, όπως για παράδειγμα, με τη δημιουργία τμήματος ελέγχου στη δημοτική αστυνομία και μάλιστα , μέρος του σχεδιασμού αυτού θα περιλαμβάνει και τα δεσποζόμενα ζώα. Η επιστροφή των δημοσίων χώρων στους δημότες με την αναδιαμόρφωση πάρκων, πράσινων χώρων, παιδικών χαρών, περιπατητικών διαδρομών του δήμου με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση τους από τους πολίτες, περιλαμβάνεται επίσης στους βασικούς πυλώνες της παράταξης, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη.

Τέλος ο ίδιος, αποσαφήνισε ,ότι η παράταξη της οποίας ηγείται, «δεν έχει καμία ιδεολογική ή κομματική εξάρτηση, είναι χωρίς κόμμα και χωρίς χρώμα», διευκρινίζοντας όπως είπε χαρακτηριστικά, « όμως έχουμε την υποχρέωση, στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας ιδεώδους, να συνομιλούμε με τους πολιτικούς χώρους χωρίς αυτό να αποτελεί προϋπόθεση για τη στήριξη τους και την συνέχιση της διαδρομή μας. Βασικός μας σκοπός είναι να ξαναγνωριστούμε με τους δημότες, να ξανασυστηθούμε, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε αυτούς και τον δήμο χωρίς αποκλεισμούς».

Συντάκτης: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*