“Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στον Έβρο” δήλωσε ο υπουργός Δ.Βίτσας που έρχεται σήμερα στην Ορεστιάδα

“Μειωμένες οι προσφυγικές ροές στον Έβρο” δήλωσε ο υπουργός Δ.Βίτσας που έρχεται σήμερα στην Ορεστιάδα

Μειωμένες καταγράφονται οι προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα στα νησιά και στον Έβρο, τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στον Έβρο και θα βρεθεί στην περιοχής της Ορεστιάδας.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι να αποφορτίσουμε τα νησιά και να διαχειριστούμε τις μικρές ροές που υπάρχουν αυτή την εποχή από τον Έβρο” είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως σήμερα θα βρίσκεται στην Ορεστιάδα, όπου, όπως είπε, “θα διατρέξουμε όλη την οριογραμμή».

Βασικός σκοπός – είπε ο κ. Βίτσας, «είναι να δούμε την κατάσταση, να ανταλλάξουμε σκέψεις με τους ανθρώπους που είναι στο ‘πεδίο’ και να δούμε τι ακόμα περισσότερο μπορούμε να κάνουμε ώστε να διευκολύνουμε και τη δουλειά των εργαζομένων, αλλά και τη διαβίωση των αιτούντων άσυλο και διεθνή προστασία, αλλά και την ισορροπία σε σχέση με τα δικαιώματα και τις προσδοκίες του ελληνικού πληθυσμού που ζει σ’ αυτές τις περιοχές».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε υπηρεσίες και δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, που υπάγονται στο υπουργείο, στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Ο κ. Βίτσας, στο ΚΥΤ Φυλακίου θα συνομιλήσει με φιλοξενούμενους της δομής, υπαλλήλους και στελέχη της αστυνομίας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί σημείο του Τριεθνούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αμέσως θα μεταβεί σε περιοχές της ελληνοτουρκικής μεθορίου που αποτελούν περάσματα προσφύγων-μεταναστών με σκοπό να ενημερωθεί επί τόπου για το ζήτημα . Η περιοδεία του κ. Βίτσα στον Έβρο ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη , όπου κατέλυσε χθες βράδυ ερχόμενος από την Καβάλα όπου πραγματοποίησε αντίστοιχες επισκέψεις σε δομές. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας για την Αθήνα, από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: newsit και ΕΡΤ Ορεστιάδας