Έβρος: Διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των άνεργων πτυχιούχων άνω των 29 χρόνων απ’ τις προσλήψεις

Έβρος: Διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των άνεργων πτυχιούχων άνω των 29 χρόνων απ’ τις προσλήψεις

“Τρέχει” από την Παρασκευή 23/11/2018 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3/12/2018 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων  από τους ενδιαφερόμενους άνεργους νέους πτυχιούχους ηλικίας 22 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για 46 θέσεις στον Έβρο.

 Όπως έγραψε το Evros-news.gr, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού,  πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που είναι όμως από 22 έως 29 ετών, για θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Σύμφωνα με τους πίνακες, από το πρόγραμμα διατίθενται 46 θέσεις στον νομό μας, ως επί το πλείστον για την διοικητική ενίσχυση μονάδων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να διεκπεραιώνονται γρηγορότερα οι υποθέσεις των πολιτών. Επίσης, θέσεις διατίθενται για τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος (Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, κ.α.).

Από την πρώτη στιγμή που το δημοσιεύσαμε, δεχθήκαμε μηνύματα διαμαρτυρίας από γονείς άνεργων πτυχιούχων, αλλά και νέους που έχουν πτυχία ΑΕΚ και ΤΕΙ και είναι άνω των 29 χρόνων. Τα παράπονα για το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο έντονα. “Δηλαδή τα παιδιά μας που είναι 30 χρόνων και δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση αν και έχουν όλες τις άλλες προϋποθέσεις, τί θα γίνουν; Θα φύγουν στο εξωτερικό; Κι ύστερα μας λένε ότι ενδιαφέρονται να φέρουν πίσω και όσα μορφωμένα παιδιά έφυγαν απ’ την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια; Ντροπή τους”, αναφέρει το e-mail που μας έστειλε η Αθανασία Κ., μητέρα πτυχιούχου και μάλιστα αριστούχου από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είναι άνεργος και 30 χρόνων.

“Τι ηλικιακός ρατσισμός είναι αυτός, που όσοι είναι πάνω από 29 αποκλειόμαστε και δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε μια από τις 46 θέσεις για το νομό μας επειδή εγώ προσωπικά είμαι 33 χρόνων; Αν σε παρόμοιους διαγωνισμούς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μετέχουμε, τότε για ποια στόχευση απασχόλησης των άνεργων πτυχιούχων μας μιλούν”; επισημαίνει στο μήνυμα που πήραμε μέσω του messenger απ’ τον Δημήτρη Π. ο οποίος μένει στην Ορεστιάδα.

Προσλήψεις 46 νέων άνεργων επιστημόνων στον Έβρο