Έτσι γιόρτασε ο  Θρακιώτικος Σύλλογος Ανοβέρου την επέτειο των 35 του χρόνων (Video+φωτό)

Έτσι γιόρτασε ο Θρακιώτικος Σύλλογος Ανοβέρου την επέτειο των 35 του χρόνων (Video+φωτό)

Αν πούμε πως η βραδιά των Θρακιωτών στο Ανόβερο για την επέτειο των 35 χρόνων του συλλόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, δεν υπάρχει καμία δόση υπερβολής. Όλοι γνώριζαν πως ο κόσμος που θα βρεθεί στην αίθουσα θα την γέμιζε ασφυκτικά. Όπως και έγινε.

Η βραδιά ήταν ξεχωριστή, για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου Θρακιωτών Ανόβερου “Ορφέας”. Ο Πρόεδρος του συλλόγου ο Παναγιώτης Τσιρτσάκης, ως σωστός οικοδεσπότης, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Ο πάτερ Γεράσιμος δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια μεγάλη στιγμή των Θρακιωτών, όπως πάντα στηρίζει στην πόλη οτιδήποτε το ελληνικό, έτσι και τώρα πήρε τον λόγο και τόνισε ιδιαίτερα την δυναμική των Θρακιωτών στην πόλη και την συμβολή τους στους Φορείς Ελλήνων του Ανοβέρου.

Η διοίκηση θέλησε να τιμήσει στα πρόσωπα όλων των Προέδρων που κατά καιρούς υπηρέτησαν τον σύλλογο, όλους όσους βρέθηκαν σε διοικητικά σχήματα και κράτησαν το θρακιώτικο λάβαρο ψηλά στο Ανόβερο. Θα αναφέρουμε επιγραμματικά τα ονόματα των Προέδρων που τιμήθηκαν: Παναγιώτης Δραγκόζης, Στέλλα Χρηστούδη, Γιώργος Δραγκόζης, Ιωάννης Ζωντίρης, Βλάσσης Παπαδόπουλος, Χρήστος Κατσουλίδης, Δημήτριος Γκαιντατζής, Χρήστος Σίσκος, Σταύρος Γκαιντατζής, Παναγιώτης Αραμπατζής, Κωνσταντίνος Σεπετζής, Πολυχρόνης Κυπαρισσούδης.

Τελευταίος ανέβηκε στην σκηνή ο θρύλος των Θρακιωτών όπως τον αποκαλούν πια όχι μόνο του Ανοβέρου , αλλά όλης της Ευρώπης, ο Αναστάσιος Μπαμπαχμίδης. Εμπνευστής της ίδρυσης Ομοσπονδίας Θρακιωτών Ευρώπης, την υπηρέτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια ως Πρόεδρός της και έδωσε την ψυχή του για την προώθηση των αιτημάτων των Θρακιώτικων Συλλόγων της Ευρώπης.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως στο Ανόβερο βρέθηκε και ο σημερινός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο κύριος Παρασκευάς Βαγδάτης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτησε την εκδήλωση.

Στην αίθουσα βρέθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας Θρακιώτες από άλλες πόλεις της Γερμανίας και αξίζει ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους για την στήριξή τους και την συμπαράστασή τους. Ήρθαν από την Stuttgart το Esslingen, Lüdenscheid , Düsseldorf, Bielefeld, Göttingen. Ήρθαν και τα αδέρφια μας από το Αμβούργο, οι οποίοι το χορευτικό τους τμήμα χόρεψε μαζί με το χορευτικό του Ανοβέρου, Τους ευχαριστούμε και ιδιαίτερα τον Ανέστη Κετεσίδη τον χοροδιδάσκαλο του Αμβούργου, που τόσο θερμά μας στήριξε.

Στο μουσικό μέρος στην σκηνή ήταν ο μεγάλος Νίκος Ζαπάρτας που έκανε τις καρδιές των Θρακιωτών να πάλλονται. Άξιοι συνεργάτες του ο Ευάγγελος Κατσουλίδης και ο Δημήτριος Μπουζαμάνης. Τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα τους πλαισίωναν, το δικό μας παιδί ο Χρήστος Ζηλιάσκος με τους Παναγιώτη Τσοντούρη και Γιώργο Βενετίδη. Μια βραδυά απίστευτη με χορό που κράτησε ως στις 4 το πρωί. Για να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι συνέβη θα πούμε μόνο πως τέτοια εκδήλωση όμοιά της έχει να δει το Ανόβερο πάνω από είκοσι έτη.

35 χρόνια θρακιώτικων πεπραγμένων στην πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας έχουν περάσει. 

Προχωράμε να γράψουμε καινούργιες θρακιώτικες σελίδες.

Άκρως συγκινητικές στιγμές όταν ακούστηκε στην αίθουσα ένα κείμενο της Μαρίας Αναγνωστοπούλου από την Εύα Κυτταρίδου. Σε διαφημιστικό βίντεο μας για την επέτειο του συλλόγου μας λέγαμε: Θράκη, πολλά παιδιά σου έφυγαν και σ άφησαν μόνη, ποτέ τους όμως δεν σε ξεχνούν. Στην αίθουσα ακούστηκαν οι προτάσεις, γιοί και κόρες είμαστε όλοι απόψε εδώ, για σένα ΜΑΝΑ ΘΡΑΚΗ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*