Δωρεάν σίτιση μαθητών: Ποιά εταιρεία με προσφυγή καθυστερεί την έναρξη του στον Έβρο;

Δωρεάν σίτιση μαθητών: Ποιά εταιρεία με προσφυγή καθυστερεί την έναρξη του στον Έβρο;

Φτάνουμε στο τέλος Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα διανομής δωρεάν ζεστών γευμάτων σε μαθητές και μαθήτριες 8 δημοτικών σχολείων του δήμου Διδυμοτείχου, το οποίο «τρέχει» τα τελευταία χρόνια απ’ το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί κανονικά από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Στο Evros-news.gr έφτασαν διαμαρτυρίες και παράπονα γονέων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τί μέλλει γενέσθαι και γιατί δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την σίτιση των παιδιών οι αρμόδιες υπηρεσίες. “Ως τώρα δεν βλέπουμε να ασχολείται κανείς και να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει με την σίτιση των παιδιών μας στα σχολεία. Φτάνουμε στον Δεκέμβριο, ενώ πριν από καιρό υπήρχαν ανακοινώσεις και μάλιστα το γράψατε και εσείς στο σάιτ σας, ποια σχολεία του Διδυμοτείχου θα σιτίζονται”, αναφέρει το ένα e-mail που έφτασε στα χέρια μας.
Ένας άλλος γονέας μας έστειλε μήνυμα επισημαίνοντας: “Ρωτήσαμε στον δήμο και μας απάντησαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι του προγράμματος, αλλά το υπουργείο της κυρίας Θεανώς Φωτίου. Το χειρίζεται και η Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης. Ποιός είναι αυτός που έχει… μπλοκάρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης των παιδιών; Μάθαμε ότι το συγκεκριμένο θέμα καθυστερεί, λόγω της ένστασης που έχει γίνει από εταιρεία η οποία έχασε τον διαγωνισμό για την προμήθεια γευμάτων. Κάποιοι φαίνεται βάζουν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα τους και δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας. Ψάξτε σας παρακαλώ τι ακριβώς συμβαίνει και ενημερώστε μας”.
Εμείς απευθυνθήκαμε στο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μάθαμε τα εξής:
Εταιρεία του Τοψίδη έκανε ένσταση
για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού
  • Ο διαγωνισμός για τον προμηθευτή των ζεστών γευμάτων στα σχολεία του Έβρου που μετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ανάδοχος ανακηρύχθηκε γνωστή εταιρεία catering της Αλεξανδρούπολης.
  • Κατατέθηκε προσφυγή για το αποτέλεσμα του από άλλη εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πέρυσι την προμήθεια των γευμάτων επειδή τον έχασε φέτος.
  • Η εταιρεία αυτή ανήκει στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, που είναι πλέον και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Οι ενστάσεις εκδικάστηκαν, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα τους, αλλά εκείνο που πληροφορηθήκαμε ότι αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός σοβαρού απρόοπτου, η διανομή των δωρεάων γευμάτων.

Ελπίζουμε η καθυστέρηση να μην διαρκέσει περισσότερο και το πρόγραμμα που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το οποίο διανέμονται, δωρεάν, χιλιάδες ζεστές μερίδες φαγητού στους μαθητές & τις μαθήτριες εκατοντάδων δημοτικών σχολείων της χώρας να αρχίσει. Να επισημάνουμε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από το νομό Έβρου μετέχει μόνο ο δήμος Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Διδυμοτείχου, προβλέπεται η διανομή δωρεάν ζεστών γευμάτων στους μαθητές και τις μαθήτριες στα 1ο-2ο-3ο-4ο-5ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, στα Δημοτικά Σχολεία Μεταξάδων και Ασπρονερίου, καθώς και στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*